Κορωνοϊός : Σκληρό lockdown σε Ιωάννινα και Χαλκιδική εισηγούνται οι επιδημιολόγοι

Κορωνοϊός : Σκληρό lockdown σε Ιωάννινα και Χαλκιδική εισηγούνται οι επιδημιολόγοι

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή των επιδημιολόγων, η οποία συνεδρίασε το βράδυ της Τετάρτης, εισηγήθηκε την κατάταξη της πόλης των Ιωαννίνων και της Χαλκιδικής στο «βαθύ κόκκινο» – «Επίπεδο Γ», δηλαδή πολύ αυξημένου κινδύνου

Νέες περιοχές βρίσκονται ένα βήμα πριν το «βαθύ κόκκινο» και την αυστηροποίηση του lockdown, την ώρα που η γενικότερη επιδημιολογική εικόνα της χώρας προβληματίζει επιστήμονες και κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή των επιδημιολόγων, η οποία συνεδρίασε το βράδυ της Τετάρτης, εισηγήθηκε την κατάταξη της πόλης των Ιωαννίνων και της Χαλκιδικής στο «βαθύ κόκκινο» – «Επίπεδο Γ», δηλαδή πολύ αυξημένου κινδύνου.

Στη συνεδρίαση αναλύθηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα του ΕΟΔΥ, τα οποία έδειξαν πως το επιδημιολογικό φορτίο στις δύο αυτές περιοχές είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο.

Πρόκειται για περιοχές που, σύμφωνα με τον επιδημιολογικό χάρτη, παραμένουν μέχρι στιγμής σε κατάσταση αυξημένου κινδύνου. Οι σχετικές αποφάσεις για αυστηροποίηση του lockdown πάντως, αναμένονται την Παρασκευή, όπου συνεδριάζει η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο στα Ιωάννινα καταγράφηκαν 39 νέα κρούσματα, ενώ στη Χαλκιδική 21. 

Κρίσιμη η κατάσταση στην Αττική

Την ίδια στιγμή, βέβαιη -για τουλάχιστον μια εβδομάδα- θεωρείται η παράταση του lockdown στην Αττική, την ώρα που το τρίτο κύμα της πανδημίας φαίνεται να βρίσκεται στην κορύφωσή του πιέζοντας ασφυκτικά το ΕΣΥ και δοκιμάζοντας τις αντοχές της κοινωνίας.

Η κρισιμότητα στο Σύστημα Υγείας απεικονίζεται με τον καλύτερο τρόπο στον αριθμό των εισαγωγών των τελευταίων ημερών, οπότε και σημειώθηκε έξαρση στον ιικό φορτίο και στον αριθμό των κρουσμάτων.

Ειδικότερα, τις τελευταίες 10 ημέρες στα νοσοκομεία της επικράτειας καταγράφηκαν 3.664 εισαγωγές για περιστατικά που αφορούν σε Covid-19.

Μόνο χθες, 9 Μαρτίου, οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας ήταν 443 (με ημερήσια μεταβολή +13.59%), ενώ ο αντίστοιχος αριθμός για την Αττική ανήλθε σε 185.

Για το λόγο αυτό ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, χρησιμοποίησε ιδιαίτερα δραματικούς τόνους κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως «το σύστημα υγείας σε όλη την επικράτεια, αλλά ειδικά στην Αττική, πιέζεται και έχει φτάσει στα όριά του».

Όπως είπε, δε, «σε κάθε εφημερία γεμίζει ένα νοσοκομείο δυναμικότητας 200 ελεύθερων κλινών τις τελευταίες ημέρες με ασθενείς Covid-19».

Με δεδομένο ότι η πληρότητα κλινών -ιδίως στην Αττική- είναι πλέον στα όρια της, έκανε έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να στηρίξουν το σύστημα υγείας. «Πρέπει όλοι να στηρίξουμε το σύστημα, δεν υπάρχει δημόσιο η ιδιωτικό σε αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι μαζί» τόνισε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ