Καβούρι : Με τα πόδια στο νησάκι λόγω άμπωτης – Το εντυπωσιακό αποτέλεσμα (pics)

Καβούρι : Με τα πόδια στο νησάκι λόγω άμπωτης – Το εντυπωσιακό αποτέλεσμα (pics)

Ο κόσμος μπορούσε να πάει με τα πόδια μέχρι το νησάκι που βρίσκεται απέναντι από το Καβούρι.

Μπροστά σε ένα εντυπωσιακό φαινόμενο βρέθηκαν οι κάτοικοι στο Καβούρι, σήμερα, καθώς είδαν τη στάθμη της θάλασσας να έχει υποχωρήσει λόγω άμπωτης.

Ο κόσμος μπορούσε να πάει με τα πόδια μέχρι το νησάκι που βρίσκεται λίγα μέτρα από την ακτή.     

Πού οφείλεται το φαινόμενο

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η άμπωτη είναι το αντίθετο της πλημμυρίδας και το φαινόμενο χαρακτηρίζεται από κάθοδο των νερών της θάλασσας. Άμπωτη και πλημμυρίδα μαζί αποτελούν το φαινόμενο της παλίρροιας.

Πρόκειται για φαινόμενο που κάποιες φορές είναι πιο έντονο. Πάντως, δεν είναι ούτε προοιωνίζεται κάτι επικίνδυνο, επισημαίνουν επιστήμονες.

Το φαινόμενο καταγράφεται στην Ανατολική Μεσόγειο και φαίνεται πως οι καλές καιρικές συνθήκες έκαναν πιο αισθητή την εξέλιξή του.

«Όταν παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα, συνήθως οφείλονται σε μετεωρολογικές συνθήκες, όπως νότιους ανέμους, ή μπορεί να οφείλεται στη σύνοδο κάποιων πλανητών που ασκούν έλξη σε θαλάσσιες μάζες» δήλωσε στο MEGA ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, σε περίπου 10 μέρες το φαινόμενο θα κάνει τον κύκλο του και τα νερά θα επιστρέψουν στη φυσική τους θέση περιμένοντας και πάλι το πέρασμα του χρόνου και την ευθυγράμμιση των πλανητών για να το επαναλάβουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ