Πέθανε υγειονομικός που έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca

Πέθανε υγειονομικός που έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca

Η Νορβηγία ανακοίνωσε τον θάνατο από εγκεφαλική αιμορραγία μίας υγειονομικού ηλικίας κάτω των 50 ετών, που νοσηλεύτηκε αφότου εμβολιάστηκε με το εμβόλιο κατά της Covid-19 της AstraZeneca, χωρίς να υπάρχει συσχετισμός μεταξύ των δύο.

Η Νορβηγία ανακοίνωσε τον θάνατο από εγκεφαλική αιμορραγία μίας υγειονομικού ηλικίας κάτω των 50 ετών, που νοσηλεύτηκε αφότου εμβολιάστηκε με το εμβόλιο κατά της Covid-19 της AstraZeneca, χωρίς να υπάρχει συσχετισμός μεταξύ των δύο, σε αυτή τη φάση.

Είναι το δεύτερο περιστατικό θανάτου που γνωστοποιείται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα, η οποία ανέστειλε την Πέμπτη «για προληπτικούς λόγους» τη χρήση του εμβολίου που ανέπτυξε το βρετανο-σουηδικό εργαστήριο.

«Δεν μπορούμε ούτε να αποκλείσουμε ούτε να επιβεβαιώσουμε ότι αυτό έχει να κάνει με το εμβόλιο» δήλωσε ένας αξιωματούχος της νορβηγικής Αρχής Φαρμάκων, ο Στέιναρ Μάντσεν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Είχε προηγηθεί ο θάνατος 60χρονης Δανέζας που πέθανε από θρόμβωση αφού της χορηγήθηκε το εμβόλιο της AstraZeneca. Η άτυχη γυναίκα εμφάνισε «ιδιαίτερα ασυνήθιστα» συμπτώματα, ανακοίνωσε η Δανέζικη Υπηρεσία Φαρμάκων.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, η γυναίκα εμφάνισε χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων και θρόμβους σε μικρά και μεγάλα αγγεία καθώς και αιμορραγία.

Η Ευρώπη γυρίζει την πλάτη στην AstraZeneca

Την ίδια στιγμή, μετά τη Γερμανία και η Ιταλία αλλά και η Γαλλία προστέθηκαν στον κατάλογο των χωρών που αναστέλλουν το προσωρινά το πρόγραμμα εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca λόγω φόβων ότι συνδέεται με περιστατικά θρόμβωσης.

Πάντως, κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι η χώρα μας ακολουθεί τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και ως εκ τούτου συνεχίζεται κανονικά το πρόγραμμα των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca, τουλάχιστον έως την Πέμπτη, οπότε αναμένεται νέα γνωμάτευση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ