Έκτακτο σχέδιο για το ΕΣΥ : Επιστρατεύεται ο ιδιωτικός τομέας – Μετατροπή νοσοκομείων σε Covid

Έκτακτο σχέδιο για το ΕΣΥ : Επιστρατεύεται ο ιδιωτικός τομέας – Μετατροπή νοσοκομείων σε Covid

Για την κλικαμακούμενη πίεση που ασκείται στο Σύστημα Υγείας, κυρίως στα νοσοκομεία της Αττικής, ενημέρωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοινώνοντας νέα έκτακτα μέτρα για την ενίσχυσή του

Για την κλικαμακούμενη πίεση που ασκείται στο Σύστημα Υγείας, κυρίως στα νοσοκομεία της Αττικής, ενημέρωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοινώνοντας νέα έκτακτα μέτρα για την ενίσχυσή του.

Κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας, ο υπουργός τόνισε πως «βρισκόμαστε στη δυσκολότερη καμπή της πανδημίας εδώ και ένα χρόνο», επικαλούμενος την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που βρίσκεται το Σύστημα Υγείας το τελευταίο διάστημα.

Ωστόσο, εκτίμησε πως «είμαστε στο τέλος της κρίσης γιατί η πορεία των εμβολιασμών που συνεχίζεται απρόσκοπτα είναι το κλειδί γι’ αυτή την εξέλιξη». Στο πλασίο αυτό, επισήμανε ότι έχουν διεξαχθεί 1.340.000 εμβολιασμοί, προσθέτοντας ότι εντός του Απριλίου θα ξεπεράσουμε το 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμούς, χωρίς να συμπεριλαμβάνουμε ακόμα τον αριθμό των εμβολίων της Johnson & Johnson. 

Το έκτακτο σχέδιο

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας «όλη η Ελλάδα είναι και πάλι μία υγειονομική περιφέρεια. Όπου και όταν χρειάζεται θα γίνονται διακομιδές ασθενών, καθώς και αεροδιακομιδές».

Παράλληλα, ο ιδιωτικός τομέας θα παραχωρήσει 550 κλίνες στο ΕΣΥ, εκ των οποίων οι 450 non Covid, μαζί με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.

Υπενθυμίζεται ότι σε νοσοκομείο αποκλειστικά και μόνο για περιστατικά κοροναϊού μετατρέπεται ο Ερυθρός Σταυρός. Σήμερα μάλιστα, ξεκίνησε η μεταφορά των νοσηλευόμενων ασθενών που δεν νοσούν από κοροναϊό σε άλλα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής.

Επίσης, στο ΕΣΥ παραχωρείται το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι οι ΜΕΘ Covid στην Αττική ανέρχονται σε 381 από 229 που αριθμούσαν πριν ένα μήνα.

Αναλυτικά:

450 Non Covid:

  • Το Hellenic Health Care Group άλλες 300 κλίνες με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.
  • Το ΙΑΣΩ ΑΕ Group άλλες 100 κλίνες με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.
  • Ο Όμιλος Αθηνών άλλες 50 με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.

100 κλίνες Covid 

  • Ο Όμιλος Ευρωκλινική Αθηνών 60, με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.
  • Ο Όμιλος Βιοιατρική 40, με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.
  • Προτίθενται δε, άλλες 10 ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα.

Επίταξη ιδιωτών γιατρών αν δεν συνδράμουν εθελοντικά

Παράλληλα, ο υπουργός απηύθυνε έκκληση στους ιδιώτες ιατρούς να συνδράμουν στην δύσκολη μάχη και να στηρίξουν το ΕΣΥ και τους ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία. Σε περίπτωση που δεν συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός, θα προβεί σε επίταξη.

«Οι συμπολίτες μας σας χρειάζονται, η Ελλάδα σας χρειάζεται και έτσι περιμένουμε τις επόμενες 48 ώρες να κάνετε την προσφορά σας πράξη αλληλεγγύης. Σε διαφορετική περίπτωση κι αν τουλάχιστον 200 γιατροί δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας, θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό την επίταξη υπηρεσιών γιατρών για την κάλυψη των αναγκών του ΕΣΥ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ