Το Υπουργείο Υγείας προβαίνει σε «επιστράτευση» γιατρών στην Αττική

Το Υπουργείο Υγείας προβαίνει σε «επιστράτευση» γιατρών στην Αττική

Όπως δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας «το Υπουργείο Υγείας απηύθυνε επί εβδομάδες πρόσκληση-έκκληση προς τους ιδιώτες ιατρούς, για την ενίσχυση των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. στο τρίτο σφοδρό κύμα της πανδημίας COVID-19.

Και επισήμως σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών προβαίνει το υπουργείο Υγείας.

Σημειώνεται πως το τελεσίγραφο προς του ιδιώτες γιατρούς είχε λήξει από το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ στη συνέχεια οι συζητήσεις του υπουργού Υγείας με τους προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων ήταν άκαρπες.

Κικίλιας: Προβαίνουμε σε επίταξη – Δυστυχώς πολύ μικρός αριθμός προσήλθε

Όπως δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας «το Υπουργείο Υγείας απηύθυνε επί εβδομάδες πρόσκληση-έκκληση προς τους ιδιώτες ιατρούς, για την ενίσχυση των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. στο τρίτο σφοδρό κύμα της πανδημίας COVID-19.

Δυστυχώς, πολύ μικρός αριθμός ιδιωτών ιατρών προσήλθε. Τους ευχαριστούμε.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έκτακτες συνθήκες και την επιτακτική ανάγκη περίθαλψης των συνανθρώπων μας, το υπουργείο Υγείας προβαίνει σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών των ειδικοτήτων Παθολόγων, Πνευμονολόγων και Γενικών Ιατρών στην Αττική».

Πώς θα γίνει η επίταξη – Τι θα γράφουν τα φύλλα πορείας

Σημειώνεται πως τα φύλλα πορείας για την «επιστράτευση» των γιατρών ήδη έχουν ετοιμαστεί.

Σ’ αυτά θα αναγράφεται σε ποιο νοσοκομείο οφείλει να παρουσιαστεί ο γιατρός και μέχρι ποια ημερομηνία.

Οι γιατροί που θα λάβουν το ειδικό έγγραφο της επιστράτευσης θα πρέπει επίσης να είναι έμπειροι και σε καλή φυσική κατάσταση για να μπορούν να ανταποκριθούν στον φόρτο εργασίας. Η κατάρτιση της τελικής λίστας και επίδοση των φύλλων επιστράτευσης αναμένεται να υλοποιηθεί εκτός απροόπτου από την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, το φύλλο της επιστράτευσης θα παραδοθεί από αστυνομικούς στη διεύθυνση που έχουν δηλώσει οι γιατροί στους ιατρικούς συλλόγους που ανήκουν. Επί του εγγράφου θα αναφέρεται το νοσοκομείο που θα πρέπει να παρουσιαστούν καθώς η ώρα και ημερομηνία.

Το «φύλλο πορείας» πρέπει να παραληφθεί αυτοπροσώπως από τον γιατρό που επιστρατεύεται. Σε περίπτωση άρνησης παραλαβής του εγγράφου προβλέπονται κυρώσεις σε βαθμό πλημμελήματος με ποινή φυλάκισης από 3 μήνες έως και 5 χρόνια.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης έχει συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη των εκπροσώπων των Επιστημονικών Εταιριών Παθολογίας, Γενικής Ιατρικής Πνευμονολογίας και Αναισθησιολογίας, αύριο στις 10π.μ., με θέμα την περαιτέρω ενσωμάτωση των ιδιωτών ιατρών στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ