Βρυξέλλες και Λονδίνο ψάχνουν λύση στο πρόβλημα με τις προμήθειες εμβολίων

Βρυξέλλες και Λονδίνο ψάχνουν λύση στο πρόβλημα με τις προμήθειες εμβολίων

Βρυξέλλες και Λονδίνο συνεργάζονται για μια «αμοιβαία επωφελή» λύση στις προμήθειες εμβολίων.

Βρυξέλλες και Λονδίνο ανακοίνωσαν σήμερα ότι εργάζονται για μια «αμοιβαία επωφελή» λύση για την επίλυση των μεταξύ τους υψηλών εντάσεων, που προκαλούν οι προμήθειες εμβολίων κατά της Covid-19, μετά τους αυστηρότερους ελέγχους στις εξαγωγές δόσεων που παράγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Με δεδομένες τις αλληλεξαρτήσεις μας» στην παραγωγή εμβολίων, «εργαζόμαστε για συγκεκριμένα μέτρα (…) βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, για να καταλήξουμε σε μια αμοιβαία επωφελή κατάσταση και να αυξήσουμε την προσφορά εμβολίων για τους πολίτες μας», ανέφεραν Λονδίνο και Βρυξέλλες σε κοινό τους ανακοινωθέν.

«Εν τέλει, η διαφάνεια και η παγκόσμια συνεργασία όλων των χωρών θα είναι καθοριστικής σημασίας, για να ξεπεραστεί επιτέλους αυτή η πανδημία και να διασφαλιστεί η καλύτερη προετοιμασία για την αντιμετώπιση μελλοντικών προκλήσεων. Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επεκτείνει τις εξουσίες της ΕΕ, ώστε να μπλοκάρει ενδεχομένως τις εξαγωγές των εμβολίων κατά του κορωνοϊού προς την Βρετανία και προς άλλες χώρες με πολύ μεγαλύτερο ρυθμό εμβολιασμών και να καλύψει τα περιστατικά με εταιρείες που υπαναχωρούν από συμβόλαια που έχουν συνάψει για την προμήθεια εμβολίων, έχουν δηλώσει αξιωματούχοι της ΕΕ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ