Κορωνοϊός : Αργεί η αποσυμπίεση του συστήματος υγείας – «Μάχη» για ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ (vid)

Κορωνοϊός : Αργεί η αποσυμπίεση του συστήματος υγείας – «Μάχη» για ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ (vid)

Η πληρότητα στις ΜΕΘ οδηγεί στο φαινόμενο δεκάδες ασθενείς να διασωληνώνονται σε κοινούς θαλάμους. Οριακή μείωση των νέων εισαγωγών στις 470 μεσοστασταθμικά καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στα νοσοκομεία της Αττικής. Οι διασωληνωμένοι όμως ξεπέρασαν τους 400, γεγονός που φανερώνει ότι τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά

Η μητέρα των μαχών στα νοσοκομεία της Αττικής δίνεται για ένα κρεβάτι εντατικής νοσηλείας, καθώς η κάλυψη στις ΜΕΘ Covid έχει ξεπεράσει προ πολλού το 95%, με αποτέλεσμα δεκάδες ασθενείς να διασωληνώνονται καθημερινά σε κοινούς θαλάμους.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, ποσοστό 20% των ασθενών χάνουν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ.

«Η κυνική παραδοχή ότι μία στις πέντε απώλειες αφορά ασθενείς εκτός ΜΕΘ αναδεικνύει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης. Αντί για τη προστασία της δημόσιας υγείας η κυβέρνηση επιλέγει να προστατεύσει τα κέρδη των ιδιωτικών κλινικών» δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Κάποιοι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωσή μου. Ως γιατρός, έχοντας πολύχρονη θητεία στα νοσοκομεία, αυτό που είπα και προκύπτει από την εμπειρία μου και τα βιβλιογραφικά δεδομένα είναι ότι όσοι χάνουν τη ζωή τους στα νοσοκομεία, δεν βρίσκονται όλοι σε ΜΕΘ» απάντησε η κ. Παπαευαγγέλου.

Η πληρότητα των ΜΕΘ Covid στην Κεντρική Μακεδονία ανέρχεται στο 77%. Τις επόμενες ημέρες η πίεση στα νοσοκομεία της περιοχής αναμένεται να αυξηθεί.

Η εμπειρία της Βόρειας Ελλάδας από το δεύτερο κύμα, δείχνει πως η διαθεσιμότητα κλινών εντατικής θεραπείας αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για να μην καταρρεύσει το σύστημα υγείας.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ