Μπακογιάννης: «Κατατίθεται το πρώτο αίτημα για χρηματοδότηση ύψους 70 εκατ. ευρώ για το Βοτανικό»

Μπακογιάννης: «Κατατίθεται το πρώτο αίτημα για χρηματοδότηση ύψους 70 εκατ. ευρώ για το Βοτανικό»

Ο Κώστας Μπακογιάννης μίλησε στην ΕΡΤ και αναφέρθηκε στο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό και στις εξελίξεις που υπάρχουν.

Στην αποκάλυψη πως σήμερα θα κατατεθεί το πρώτο αίτημα χρηματοδότησης του Βοτανικού, ύψος 70 εκατομμυρίων ευρώ προχώρησε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ.

Ο Κώστας Μπακογιάννης έκανε λόγο για ένα έργο που θα προσελκύσει επενδύσεις άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ, για ένα αναπτυξιακό έργο που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας για όλη την Αθήνα.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Το γήπεδο του Παναθηναϊκού προχωρά κανονικά μέσα στα χρονοδιαγράμματα που προβλέπονται. Σήμερα, μάλιστα, κατατίθεται το πρώτο επίσημο αίτημα χρηματοδότησης ύψους 70 εκατ. ευρώ. Δεν μιλάμε, απλώς, για ένα γήπεδο. Πρόκειται για μία μητροπολιτική παρέμβαση. Είναι η δημιουργία δύο πόλων μέσα στην Αθήνα. Στη Λεωφόρο θα δημιουργήσουμε ένα χώρο πράσινου. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήσουμε ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο χαμένο. Επίσης, πρέπει να βάλουμε μπροστά την περιοχή του Βοτανικού.

Ο Βοτανικός απαιτεί γήπεδο και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Υποδομές, επενδύσεις και πολεοδομικές ρυθμίσεις. Είναι μία περιοχή της πρωτεύουσας που πρέπει να μπει ξανά στον χάρτη. Να προσελκύσει επενδύσεις, οι οποίες υπολογίζονται σε πρώτη φάση σε ποσό μεγαλύτερο των 300 εκατ. ευρώ. Το γήπεδο του Παναθηναϊκού είναι αναπτυξιακό έργο. Θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας για όλη την Αθήνα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ