Ιορδανία : Συνέλαβαν μέλος της βασιλικής οικογένειας

Ιορδανία : Συνέλαβαν μέλος της βασιλικής οικογένειας

Συνελήφθησαν ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας της Ιορδανίας και ένας πρώην σύμβουλος του βασιλιά, ενώ διακινούνται φήμες για απόπειρα πραξικοπήματος.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ιορδανίας συνέλαβαν σήμερα ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας, έναν πρώην σύμβουλο του βασιλιά Αμπντάλα και άλλα πρόσωπα, για θέματα «σχετιζόμενα με την ασφάλεια», μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Petra.

Στη χώρα, πάντως, διακινούνται φήμες για απόπειρα πραξικοπήματος.

Δύο πηγές που έχουν γνώση της υπόθεσης είπαν στο πρακτορείο Reuters ότι μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας πήγαν στο σπίτι του ετεροθαλούς αδελφού του βασιλιά και πρώην διαδόχου του θρόνου, Χάμζα και τον ανακρίνουν. Διευκρινίστηκε, ωστόσο, ότι δεν έχει συλληφθεί. Μια επίσημη πηγή επιβεβαίωσε επίσης στο Petra ότι ο πρίγκιπας Χάμζα δεν είναι μεταξύ των συλληφθέντων.

Η εφημερίδα Washington Post έγραψε ότι οι ιορδανικές αρχές έθεσαν υπό κράτηση τον Χάμζα και συνέλαβαν άλλα 20 άτομα, για μια υπόθεση που σχετίζεται με μια «απειλή για τη σταθερότητα της χώρας».

Σε μια προσπάθεια να εδραιώσει την εξουσία του, ο Αμπντάλα στέρησε από τον Χάμζα τον τίτλο του διαδόχου το 2004.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο Μπάσεμ Αουαντάλα, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια ήταν έμπιστος του βασιλιά και αργότερα έγινε υπουργός Οικονομικών. Συνελήφθησαν επίσης ο Σαρίφ Χασάν Μπεν Ζαΐντ, μέλος της βασιλικής οικογένειας και άλλα πρόσωπα που δεν κατονομάστηκαν. Το πρακτορείο δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις.

Οι συλλήψεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων και μελών της βασιλικής οικογένειας είναι εξαιρετικά σπάνιο γεγονός στην Ιορδανία.

Ο Αουαντάλα, ο οποίος έχει σπουδάσει στις ΗΠΑ, υπήρξε η κινητήριος δύναμη των οικονομικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα του. Παραιτήθηκε το 2008 από τη θέση του προσωπάρχη της βασιλικής αυλής. Για μεγάλο διάστημα, αντιμετώπιζε ισχυρές αντιδράσεις από την παλιά φρουρά και τη βαθιά ριζωμένη γραφειοκρατία της Ιορδανίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ