Έδρα Μιλτιάδη Μαρινάκη : Με επιτυχία η ψηφιακή συζήτηση για την Ελληνική Γλώσσα και τον Πολιτισμό

Έδρα Μιλτιάδη Μαρινάκη : Με επιτυχία η ψηφιακή συζήτηση για την Ελληνική Γλώσσα και τον Πολιτισμό

Με απόλυτη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η ψηφιακή συζήτηση που διοργάνωσε η έδρα Μιλτιάδη Μαρινάκη στο πολιτειακό πανεπιστήμιο του Οχάιο με θέμα τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση στην Ελληνοαμερικάνικη Κοινότητα.

Αφορμή αποτέλεσε η ίδρυση της Έδρας «Μιλτιάδης Μαρινάκης» για την Νεοελληνική Γλώσσα και τον Πολιτισμό από το Διοικητικό Συμβούλιο του πολιτειακού πανεπιστημίου του Οχάιο.

Οι οικοδεσπότες της συζήτησης Νικόλαος και Όλγα Μπορνόζη επεσήμαναν την καθοριστική σημασία που έχει η διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής και γλωσσικής κληρονομιάς και η οικονομική υποστήριξη που παρέσχεσε ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης στη μνήμη του πατέρα του.

Για ένα χαρμόσυνο γεγονός έκανε λόγο στην ομιλία του ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος. «Ο εορτασμός μας για την ίδρυση της έδρας Μιλτιάδης Μαρινάκης αποτελεί έναν λόγο χαράς που ξεπερνά το τοπικό επίπεδο για το πολιτειακό πανεπιστήμιο του Οχάιο» σημείωσε ο κ. Ελπιδοφόρος.

Η πρέσβης της Ελλάδας Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου χαιρέτισε την εκδήλωση, αναδεικνύοντας τον ρόλο της ελληνικής γλώσσας ως θεμέλιο της ζωής των Ελλήνων της Διασποράς.

«Για όσους μετανάστευσαν η ελληνική ιστορία και κουλτούρα τους προσφέρει ένα σπίτι μακριά από την πατρίδα, κάτι το οποίο τους θυμίζει ποιοι είναι και το οποίο αποτελεί ένα θεμέλιο για την αυτογνωσία» συμπλήρωσε η ελληνίδα πρέσβης.

Στους λόγους που τον οδήγησαν να συνεισφέρει στη σημαντική αυτή προσπάθεια αναφέρθηκε στην ομιλία του ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, εκφράζοντας την επιθυμία του οι νέοι άνθρωποι από όλο τον κόσμο να έχουν πρόσβαση στη σύγχρονη ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό.

«Προστατεύουμε έτσι, για τις μελλοντικές γενιές των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο της Πολιτείας του Οχάιο, την πολιτιστική ταυτότητα της χώρας μας εσαεί, βασικό στοιχείο στην διαμόρφωση του ποιοι είμαστε» υπογράμμισε ο κ. Μαρινάκης, που σημείωσε πως είναι «πολύ περήφανος και ικανοποιημένος» που αποτελεί μέρος αυτής της μεγάλης δράσης.

Την σημασία των προγραμμάτων νεοελληνικών σπουδών στα αμερικανικά πανεπιστήμια ανέλυσε ο διακεκριμένος ακαδημαϊκός και επικεφαλής της έδρας δρ Γιώργος Αναγνώστου.

Στην ψηφιακή συζήτηση συμμετείχαν διακεκριμένα πρόσωπα του ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού κόσμου της ελληνοαμερικανικής ομογένειας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ