Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Τουλάχιστον ο Μπόλονι είχε αμάξι να φύγει...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΟ10.gr

Στις 17 μέρες η μέση διάρκεια νοσηλείας στις ΜΕΘ – Ενας στους 4 κάτω των 55 ετών

Ο συνολικός αριθμός των διασωληνωμένων στη χώρα μας συνεχίζει να αυξάνεται, κάτι που όπως είπε η κα Παπαευαγγέλου είναι αναμενόμενο.

Στις 17 μέρες η μέση διάρκεια νοσηλείας στις ΜΕΘ – Ενας στους 4 κάτω των 55 ετών | to10.gr

Στις 17 ημέρες ανέρχεται η μέση διάρκειας νοσηλείας στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας όπως είπε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σήμερα, συνολικά, νοσηλεύονται στην επικράτεια 5.500 ασθενείς, με ένα μέσο όρο την εβδομάδα που πέρασε τις 250 νέες εισαγωγές ανά μέρα. Η πίεση στο ΕΣΥ συνεχίζει να αυξάνει. Η αποκλιμάκωση των ΜΕΘ θα χρειαστεί δύο με τρεις εβδομάδες, σημείωσε.

Μάλιστα σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλου 1 στους 4 που εισάγονται σε ΜΕΘ είναι ηλικίας κάτω 55 ετών, ενώ επεσήμανε ότι σταθερά παρατηρείται μείωση στις εισαγωγές στις ΜΕΘ σε ηλικίες άνω των 75 ετών λόγω των εμβολιασμών.

Ο συνολικός αριθμός των διασωληνωμένων στη χώρα μας συνεχίζει να αυξάνεται, κάτι που όπως είπε η κα Παπαευαγγέλου είναι αναμενόμενο.

Στο 86% έφτασε η κάλυψη των κλινών ΜΕΘ στην επικράτεια και στο 91% στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, παρατηρείται αύξηση και στον αριθμό των θανάτων.

«Η πίεση στο σύστημα Υγείας παραμένει υψηλή. Ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εντός της τελευταίας εβδομάδας, επιβαρύνθηκε σε ποσοστό λίγο πάνω από το 6%, είπε από την πλευρά του ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Στην Αττική, η επιδημία παρουσίασε συρρίκνωση 5% με δειλά σημεία εύθραυστης βελτίωσης και στη Θεσσαλονίκη παρουσίασε μικρή αύξηση με ενδείξεις σταθεροποίησης», πρόσθεσε ο κ. Μαγιορκίνης.

Ερωτηθείσα σχετικά η κ. Παπαευαγγέλου για το πότε θα υπάρξει αποκλιμάκωση στις ΜΕΘ επεσήμανε ότι τα δεδομένα με βάσει τα μαθηματικά μοντέλα μπορούν να προβλέψουν ότι και την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε εισαγωγές στις ΜΕΘ και ίδιο αριθμός θανάτων με τα σημερινά δεδομένα. Για το αμέσως επόμενο διάστημα δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις είπε.

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από