Η Βρετανία αποχαιρετά τον πρίγκιπα Φίλιππο – Δείτε ζωντανά την τελετή

Η Βρετανία αποχαιρετά τον πρίγκιπα Φίλιππο – Δείτε ζωντανά την τελετή

Στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο Ουίνδσορ παρευρίσκονται μόνο 30 άτομα, ενώ το πρόγραμμα προβλέπει την εμπλοκή περίπου 730 μέλη των ενόπλων δυνάμεων.

Με όλες τις τιμές που προσήκουν σε έναν ανώτατο στρατιωτικό και στον σύζυγο της βασίλισσας της Βρετανίας κηδεύεται από το Παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίνδσορ, ο δούκας του Εδιμβούργου, πρίγκιπας Φίλιππος, που απεβίωσε σε ηλικία 99 ετών την Παρασκευή 9 Απριλίου.

Η τελετή, παρά την αναμφίβολη μεγαλοπρέπειά της και την τήρηση των παραδόσεων, προσαρμόστηκε στις επιταγές της πανδημίας. Ταυτόχρονα, απηχεί την ενδοοικογενειακή κρίση που ξέσπασε στη βασιλική οικογένεια μετά τη συνέντευξη του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του Μέγκαν Μαρκλ στην αμερικανική τηλεόραση.

Στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο Ουίνδσορ παρευρίσκονται μόνο 30 άτομα, ενώ το πρόγραμμα προβλέπει την εμπλοκή περίπου 730 μέλη των ενόπλων δυνάμεων.

Το τελετουργικό έχει ξεκινήσει, ενώ στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη χώρα, στη μνήμη του δούκα του Εδιμβούργου.

Δείτε live την τελετή

Η τελετή

Η σορός του πρίγκιπα Φιλίππου έχει μεταφερθεί στο παρεκκλήσι του Αγ. Γεωργίου με ένα τροποποιημένο Jaguar Land Rover, στο σχεδιασμό του οποίου βοήθησε και ο ίδιος.

Οι παριστάμενοι στην τελετή φορούν πρωινό ένδυμα, με παράσημα, αλλά όχι στρατιωτικές στολές. Μια απόφαση που έλυσε το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με τον πρίγκιπα Άντριου, αλλά και την αμηχανία που θα προκαλούνταν όταν ο πρίγκιπας Χάρι θα ήταν ο μόνος που θα εμφανιζόταν δίχως στολή, καθώς αναγκάστηκε να παραιτηθεί των στρατιωτικών αξιωμάτων του.

Το παρών στην κηδεία δίνουν τα τέσσερα παιδιά της βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Φιλίππου, όπως και τα οχτώ εγγόνια τους, αλλά κανένα από τα δισέγγονα.

 

Στις 2:44 (16:44 ώρα Ελλάδας) η βασίλισσα αναχώρησε από την Είσοδο του Μονάρχη με το αυτοκίνητο που είναι γνωστό ως State Bentley και έφτασε στο πίσω μέρος της πομπής.

Καθώς η πομπή και το αυτοκίνητο κατευθύνονται προς το παρεκκλήσι, τιμητικό άγημα πυροβολεί ανά λεπτό και θα ηχεί καμπάνα.

Η Bentley της βασίλισσας σταμάτησε στο παρεκκλήσι, όπου την υποδέχτηκε ο πρωθιερέας του Ουίνδσορ Ντέιβιντ Κόνερ, ο οποίος την συνόδευσε στο κάθισμά της.

Καθώς η χορωδία τραγουδά, το φέρετρο μεταφέρθηκε στη θέση του στο ναό και τα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας έλαβαν τις θέσεις τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ