Τραγωδία χωρίς τέλος στην Ινδία – Νέο ρεκόρ 414.188 κρουσμάτων σε μία μέρα

Τραγωδία χωρίς τέλος στην Ινδία – Νέο ρεκόρ 414.188 κρουσμάτων σε μία μέρα

Κατά την εβδομάδα που διανύουμε στην Ινδία, καταγράφηκαν 1,57 εκατομμύρια περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19 και περισσότεροι από 15.100 θάνατοι

Η Ινδία ανέφερε σήμερα νέα αύξηση ρεκόρ του ημερήσιου αριθμού κρουσμάτων μόλυνσης από την COVID-19 στα 414.188 κρούσματα, ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 3.915 θανάτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών μόλυνσης από την COVID-19 στη χώρα καταγράφεται στα 21,49 εκατομμύρια περιστατικά, ενώ ο συνολικός αριθμός των θανάτων έφτασε στους 234.083 θανάτους.

Κατά την εβδομάδα που διανύουμε στην Ινδία, καταγράφηκαν 1,57 εκατομμύρια περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19 και περισσότεροι από 15.100 θάνατοι.

 Τα παιδιά στο έλεος του νέου κύματος – Εκκλήσεις στα social media για μητρικό γάλα

Στο μεταξύ, εξαιτίας της εκθετικής αύξησης των θανάτων και των μολύνσεων, παιδιά ιδιαίτερα σε φτωχές κοινότητες έχουν μείνει χωρίς φροντίδα, καθώς οι γονείς τους ή άλλοι συγγενείς τους είναι βαριά άρρωστοι, είτε έχουν πεθάνει.

«Επειδή έχει αυξηθεί ο αριθμός των θανάτων, είτε παιδιά χάνουν τους γονείς τους, είτε νοσηλεύονται, οπότε δεν έχει μείνει κανείς για να τα φροντίσει», δήλωσε ο Νταναντζάι Τινγκάλ, εκτελεστικός διευθυντής της οργάνωσης για τα δικαιώματα των παιδιών BBA.

Οι υποχρηματοδοτούμενες κοινωνικές υπηρεσίες της Ινδίας πασχίζουν για να αντεπεξέλθουν και σε συγκεκριμένα τμήματα της χώρας εξακολουθεί να υπάρχει το στίγμα για τους ανθρώπους που μολύνονται από τον ιό, με αποτέλεσμα να απομονώνονται κάποια παιδιά.

«Γείτονες και μακρινοί συγγενείς δεν θέλουν να βοηθήσουν γιατί φοβούνται μήπως μολυνθούν, αντιμετωπίζοντας αυτές τις οικογένειες σχεδόν σαν απόκληρους» εξήγησε ο Τινγκάλ.

Η ΒΒΑ, επικεφαλής της οποίας είναι βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης Καϊλάς Σατιάρτι, δέχεται από τις αρχές Απριλίου κλήσεις για παιδιά που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων. Ο αριθμός των τηλεφωνημάτων αυξήθηκε έπειτα από ανάρτηση στο Τwitter για μια γραμμή βοήθειας.

Πλέον η οργάνωση δέχεται περίπου 70 κλήσεις την ημέρα, από ανθρώπους που ζητούν βοήθεια για παιδιά των οποίων οι γονείς έχουν πεθάνει ή είναι σε σοβαρή κατάσταση. Ακόμη περισσότερες είναι οι κλήσεις που δέχεται η οργάνωση από γονείς που βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό και θέλουν να μάθουν αν η οργάνωση μπορεί να φροντίσει τα παιδιά τους, σε περίπτωση που επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας τους.

«Ανάγκη για μητρικό γάλα»

Στα social media δημοσιεύονται απεγνωσμένες εκκλήσεις για την παροχή βοήθειας σε παιδιά.

«Ανάγκη για μητρικό γάλα, για μωρό μίας ημέρας στο Δελχί. Η μητέρα της πέθανε από τον κοροναϊό» ανέφερε μία από αυτές τις αναρτήσεις στο Twitter. Το άτομο που τη δημοσίευσε έγραψε αργότερα ότι βρέθηκε βοήθεια για αυτή την περίπτωση.

Το Ίδρυμα Protsahan India, οργάνωση για τα δικαιώματα των παιδιών, ανέφερε πως πρόσφατα οι εργαζόμενοί της φρόντισαν παιδιά που είχαν μείνει νηστικά για ημέρες, έπειτα από τον θάνατο της μητέρας τους.

«Ο πατέρας είναι ένας μεροκαματιάρης που είναι σε κατάσταση σοκ και ψυχικού τραύματος. Βοηθάμε με τρόφιμα και άμεση φροντίδα, καλύπτουμε τις ανάγκες εκπαίδευσης και προστασίας αυτών των παιδιών» λέει η Σόναμ Καπούρ, η ιδρύτρια και διευθύντρια της οργάνωσης.

Στο κρατίδιο της Καρνατάκα, επίκεντρο του νέου κύματος του κοροναϊού, η κυβέρνηση όρισε αξιωματούχο που εντοπίζει τα παιδιά που ορφανεύουν λόγω της πανδημίας, προκειμένου να τους παρέχεται η απαραίτητη στήριξη.

Στο Νέο Δελχί, η Επιτροπή για τα Δικαιώματα των Παιδιών απευθύνθηκε στην αστυνομία ζητώντας τη διερεύνηση αναρτήσεων στα social media που έκαναν εκκλήσεις για επείγουσες υιοθεσίες. «Πιθανόν να είναι περιπτώσεις trafficking και αγοραπωλησίας παιδιών», προειδοποίησε η οργάνωση.

«Πιθανόν να υπάρχουν περιπτώσεις τράφικινγκ και αγοραπωλησίας των παιδιών» προειδοποίησε η Επιτροπή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ