Ποιοι λήπτες του εμβολίου της Pfizer μπορεί να εμφανίσουν πρήξιμο – Έρευνα για σχέση του AstraZeneca με σπάνιο σύνδρομο

Ποιοι λήπτες του εμβολίου της Pfizer μπορεί να εμφανίσουν πρήξιμο – Έρευνα για σχέση του AstraZeneca με σπάνιο σύνδρομο

Νέα ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων

Τα άτομα που έχουν υποβληθεί σε ενέσιμες θεραπείες προσώπου με τα λεγόμενα φίλερ ίσως αντιμετωπίζουν μικρό κίνδυνο να εμφανίσουν πρήξιμο στο πρόσωπο μετά τη λήψη του εμβολίου της Pfizer, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

Η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης του EMA αναφέρει ότι το φυλλάδιο οδηγιών του εμβολίου θα πρέπει να ενημερωθεί με νέα προειδοποίηση, τονίζει όμως ότι τα οφέλη του εμβολιασμού συνεχίζουν να υπερσταθμίζουν τον κίνδυνο.

Η σχέση των ενέσιμων θεραπειών με την εμφάνιση οιδήματος στο πρόσωπο δεν είναι αποδεδειγμένη, φαίνεται όμως πιθανή σύμφωνα με τις αναφορές που έχει δεχθεί ο οργανισμός.

Οι εν λόγω θεραπείες χρησιμοποιούνται για το γέμισμα ρυτίδων ή την αύξηση του πάχους των χειλιών. Περιέχουν ουσίες σαν τζελ που συνήθως απορροφούνται σταδιακά από τον οργανισμό, όπως για παράδειγμα το υαλουρονικό οξύ.

Έρευνα για το εμβόλιο της Astra

Ακόμα, ο ΕΜΑ ανακοίνωσε ότι ερευνά αν υπάρχει σχέση του εμβολίου της AstraZeneca με κρούσματα του σπάνιου νευρολογικού συνδρόμου Γκιγιέν-Μπαρέ.

Πρόκειται για διαταραχή στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στα νεύρα και προκαλεί πόνο, μούδιασμα, μυϊκή αδυναμία και δυσκολία στη βάδιση.

Το σύνδρομο, διευκρινίζει ο ΕΜΑ, είχε αναγνωριστεί ως πιθανή παρενέργεια κατά τη διαδικασία αδειοδότησης του εμβολίου της Astra.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ