Φιλιππίδης: Σοκάρουν οι περιγραφές των γυναικών που τον κατήγγειλαν

Φιλιππίδης: Σοκάρουν οι περιγραφές των γυναικών που τον κατήγγειλαν

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες

Σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη ασκήθηκε ποινική δίωξη για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος.

Σοκάρουν οι περιγραφές των γυναικών που δέχτηκαν επίθεση από τον ηθοποιό προκειμένου να ικανοποιήσει τα σεξουαλικά του ένστικτα.

Ο φάκελος με τις καταγγελίες για τον γνωστό ηθοποιό εμπλουτίζεται μετά τις καταγγελίες σε βάρος του για απόπειρα βιασμού και τις αναφορές γυναικών συναδέλφων του για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και εργασιακό εκφοβισμό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε αυτές τις καταγγελίες έχει προστεθεί και μία ακόμη, η οποία αφορά το αδίκημα του βιασμού. Αν η καταγγελία αυτή τεκμηριωθεί από τους εισαγγελείς, τότε ο ηθοποιός και θιασάρχης θα βρεθεί σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση.

Η έρευνα που έχει ανοίξει για τις καταγγελίες σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη τρέχει με ταχύτατους ρυθμούς και σκοπός των εισαγγελέων που τη διενεργούν είναι να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του μήνα. Αν οι καταγγελίες επαληθευτούν, τότε ο δημοφιλής ηθοποιός θα βρεθεί αντιμέτωπος με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, τις οποίες θα κληθεί να αντικρούσει ενώπιον του ανακριτή, όπου και θα διαβιβαστεί η δικογραφία μετά την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης φέρεται να αξιοποιούσε την θέση ισχύος που του εξασφάλιζε η επαγγελματική του επιτυχία και να επιτίθεται σε γυναίκες έχοντας προηγουμένως πει πως θα τις βοηθήσει. Στην μία περίπτωση μία γυναίκα βρέθηκε στο καμαρίνι του αλλά ο ηθοποιός την υποδέχθηκε με τα εσώρουχα, την έριξε στον καναπέ και ασέλγησε πάνω της έχοντας βγάλει με την βία το παντελόνι της. Στην δεύτερη περίπτωση που εξετάζεται, μία γυναίκα βρέθηκε στο αυτοκίνητό του για να την επιστρέψει στο σπίτι της, αλλά την μετέφερε σε απομονωμένο μέρος όπου και αφού αυνανίστηκε μπροστά της επιχείρησε δια της βίας να έχουν σεξουαλική επαφή.

Και στις δύο περιπτώσεις τα θύματα κατάφεραν να γλιτώσουν.

Ανατριχιάζουν τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Η απόπειρα βιασμού στο καμαρίνι του

Μέχρι στιγμής, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηθοποιός που είχε κινηθεί με έγγραφη αναφορά της κατά του Πέτρου Φιλιππίδη στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), καταγγέλλοντάς τον για απόπειρα βιασμού της, έχει επιβεβαιώσει με κατάθεσή της στον εισαγγελέα όλα όσα είχε καταγγείλει στο σωματείο της. Να σημειωθεί ότι η αναφορά της ηθοποιού διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας από τον πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΣΕΗ Πασχάλη Τσαρούχα μαζί με άλλους φακέλους.

Στη συγκεκριμένη καταγγελία η συνάδελφός του περιγράφει τον εφιάλτη που βίωσε το 2010, όταν, όπως αναφέρει, ο γνωστός ηθοποιός αποπειράθηκε να τη βιάσει μέσα στο καμαρίνι του.

Η γυναίκα, όπως φέρεται να έχει καταθέσει, είχε επισκεφθεί τον Φιλιππίδη καθώς έψαχνε για δουλειά και εκείνος της υποσχέθηκε να της δώσει έναν ρόλο στην παράσταση όπου πρωταγωνιστούσε εκείνο το διάστημα και σε αντικατάσταση άλλης ηθοποιού. Της ζήτησε μάλιστα να επισκέπτεται το θέατρο και να παρακολουθεί την παράσταση.

Η καταγγέλλουσα φέρεται να έχει καταθέσει ότι πράγματι παρακολούθησε τις παραστάσεις. Κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος, ο ηθοποιός, όπως λέει, την κάλεσε στο καμαρίνι του. Μπαίνοντας στο καμαρίνι, η ηθοποιός είδε τον συνάδελφό της με το εσώρουχο και τότε άρχισε ο εφιάλτης της, όπως αναφέρει. Ο δημοφιλής κωμικός τής επιτέθηκε, άπλωσε τα χέρια του στο σώμα της και άρχισε να τη φιλάει και να ασελγεί πάνω της. Και ενώ η καταγγέλλουσα τον ικέτευε να σταματήσει, εκείνος συνέχιζε, κρατώντας την εγκλωβισμένη στον καναπέ λόγω της σωματικής του υπεροχής. Κατάφερε να της κατεβάσει το παντελόνι και να της επιτεθεί.

Στη συνέχεια και σε κατάσταση απόγνωσης η γυναίκα τού ζητούσε να σταματήσει, αλλά εκείνος, σύμφωνα με την καταγγελία της, συνέχισε να ασελγεί πάνω της. Η καταγγέλλουσα έχει αναφέρει ότι κατάφερε να απωθήσει τον ηθοποιό χτυπώντας τον με το πόδι της. Φωνάζοντάς του, του ζητούσε να την αφήσει να φύγει, και όταν άρχισε να τρέχει προς την πόρτα, εκείνος της είπε ότι η πόρτα ήταν κλειδωμένη! Εντέλει, όπως αναφέρει η καταγγέλλουσα, ο ηθοποιός τής άνοιξε την πόρτα, αφού πρώτα την απείλησε πως θα την καταστρέψει. Μάλιστα, η καταγγέλλουσα φέρεται να αποδίδει στον Π. Φιλιππίδη το γεγονός ότι την απέρριψαν σε κάστινγκ που είχε κάνει, έναν χρόνο μετά, ώστε να συμμετάσχει σε μεγάλη τηλεοπτική παραγωγή.

Πέτρος Φιλιππίδης: Της επιτέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο

Μία ακόμη παθούσα, σύμφωνα με την καταγγελία της που αφορά στο αδίκημα της απόπειρας βιασμού, αναμένεται να κινηθεί και εκείνη επίσημα εναντίον του Πέτρου Φιλιππίδη επιβεβαιώνοντας τα καταγγελλόμενά της και εγγράφως.

Η ίδια φέρεται να είχε κάνει προφορική καταγγελία στο ΣΕΗ, πλην όμως δεν αποκλείεται πλέον να καταθέσει ενώπιον των εισαγγελέων.

Όπως είχε καταγγείλει, τον Αύγουστο του 2014, είχε συναντηθεί με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη για να βρει δουλειά, αλλά η συνέχεια του ραντεβού ήταν ανατριχιαστική. Η γυναίκα, σύμφωνα με την καταγγελία της, μπήκε στο αυτοκίνητο του Φιλιππίδη για να την επιστρέψει στο σπίτι της μετά το ραντεβού τους, αλλά εκείνος την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό. Εκεί, όπως έχει αναφέρει, ο συνάδελφός της αποπειράθηκε να τη βιάσει.

«Πάτησε το κεντρικό κλείδωμα και άρχισε να απλώνει το χέρι του πάνω μου και να μου σηκώνει το φόρεμα. Του άρπαξα τα χέρια και του είπα να σταματήσει. “Κόφ’ το! Θα σε βγάλω στα κανάλια”. Γέλαγε και χαϊδευόταν! “Τα @@ θα μου κλάσουν τα κανάλια!”», είχε περιγράψει η παθούσα σε καταγγελία της που έχει δει το φως της δημοσιότητας και συνέχισε: «Τον έβλεπα να ξεφεύγει. Άνοιξε το παντελόνι και άρχισε να αυνανίζεται. Είχε ιδρώσει και ήταν απαίσιος. Του φώναζα να ανοίξει τις πόρτες. Με έπιασε από τον σβέρκο και με τράβηξε πάνω του. Ο σιχαμένος! Δεν ξέρω… Ίσως θα έπρεπε να τον δαγκώσω με λύσσα και να του κάνω ζημιά. Ούτε αυτό, όμως, άντεχα να κάνω εκείνη τη στιγμή. Έκανα πως παθαίνω κρίση. Χτυπιόμουν. Χέρια, πόδια, γόνατα, αγκώνες. Υστερία. Σοκ. Κρίση. Στην αρχή τού άρεσε. ‘Εβαζε περισσότερη δύναμη και πόθο. “Πάρ’ τον! Πάρ’ τον στο στόμα”, μου έλεγε σχεδόν αυτιστικά. Μετά από λίγα λεπτά, και αφού είχε δίπλα του ένα αγρίμι, άνοιξε την πόρτα και με πέταξε έξω απ’ το αυτοκίνητο. Έπεσα με τα γόνατα. “Αντε γαμ… που θες και ρόλο!»…

Εκτός όμως του «φακέλου Φιλιππίδη», η Εισαγγελία ερευνά και άλλη καταγγελία για απόπειρα βιασμού κατά ενός ακόμη ηθοποιού, για τον οποίο έχει παραλάβει σχετική αναφορά από το ΣΕΗ.

Πηγή: athensmagazine.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ