Κορωνοϊός: Πετούν τις μάσκες οι εμβολιασμένοι Αμερικανοί – Οι νέες οδηγίες του CDC

Κορωνοϊός: Πετούν τις μάσκες οι εμβολιασμένοι Αμερικανοί – Οι νέες οδηγίες του CDC

Σε άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας ακόμη και σε εσωτερικούς χώρους για όσους έχουν εμβολιαστεί προχωρούν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με υγειονομικούς αξιωματούχους

Σε άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας ακόμη και σε εσωτερικούς χώρους για όσους έχουν εμβολιαστεί προχωρούν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με υγειονομικούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με τους New York Times, πρόκειται για μία εντυπωσιακή κίνηση που επιστρέφει τη χώρα στην προ-πανδημίας ζωή.

Οι νέες οδηγίες από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων έρχονται εν μέσω ενθουσιασμού για τους Αμερικανούς που έχουν κουραστεί από τους περιορισμούς και αποτελούν μια ιδιαίτερη στιγμή κατά την υγειονομική κρίση.

«Όλοι λαχταρούσαμε αυτή τη στιγμή» δήλωσε η διευθύντρια των CDC Δρ. Rochelle Walensky, σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη. «Εάν έχετε εμβολιαστεί πλήρως, μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε τα πράγματα που σταματήσατε να κάνετε λόγω της πανδημίας».

Τι ισχύει

Η νέα οδηγία πάντως, έρχεται με αστερίσκους.

Ακόμα και τα εμβολιασμένα άτομα πρέπει να καλύπτουν τα πρόσωπά τους και να τηρούν αποστάσεις όταν πηγαίνουν σε γιατρούς, νοσοκομεία ή εγκαταστάσεις μακροχρόνιας περίθαλψης, όπως γηροκομεία, όταν ταξιδεύουν με λεωφορείο, αεροπλάνο, τρένο ή άλλα ΜΜΜ, ή όταν βρίσκονται σε κόμβους μεταφοράς όπως αεροδρόμια και σταθμοί λεωφορείων.

«Πρέπει να άρουμε τους περιορισμούς έτσι ώστε οι άνθρωποι να αισθάνονται σαν να επιστρέφουν σε κάποια φυσιολογική κατάσταση» δήλωσε σε συνέντευξή του ο Δρ Άντονι Φάουτσι.

«Η άρση περιορισμών στις μάσκες εσωτερικού χώρου είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, έχει δηλώσει ότι ελπίζει μέχρι την εθνική εορτή της χώρας, στις 4 Ιουλίου, οι Αμερικανοί να μπορούν πλέον να πραγματοποιούν συγκεντρώσεις σε εξωτερικούς χώρους ελεύθερα.

Οι νέοι στόχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν έως τις 4/7 είναι το 70% του ενήλικου πληθυσμού της χώρας να έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της Covid-19 και 160 εκατ. άνθρωποι να έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Έως την Τετάρτη, περισσότεροι από 151 εκατ. Αμερικανοί ηλικίας 18 ετών και άνω, δηλαδή το 58,7% του ενήλικου πληθυσμού της χώρας, είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου. Περίπου 116 εκατ. πολίτες ή το 45,1% του ενήλικού πληθυσμού της χώρας, είναι πλήρως εμβολιασμένοι, σύμφωνα τα CDC.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ