Γάζα: «Μέσα σε δύο δευτερόλεπτα εξαφανίστηκαν όλα» – Δημοσιογράφοι περιγράφουν τον βομβαρδισμό ΜΜΕ

Γάζα: «Μέσα σε δύο δευτερόλεπτα εξαφανίστηκαν όλα» – Δημοσιογράφοι περιγράφουν τον βομβαρδισμό ΜΜΕ

Τη συγκλονιστική στιγμή όπου οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν πολυώροφο κτίριο στη Γάζα όπου στεγάζονταν τα κεντρικά του τηλεοπτικού δικτύου του Κατάρ Al Jazeera και του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων Associated Press (AP) περιγράφουν δημοσιογράφοι - αυτόπτες μάρτυρες.

Τη συγκλονιστική στιγμή όπου οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν πολυώροφο κτίριο στη Γάζα όπου στεγάζονταν τα κεντρικά του τηλεοπτικού δικτύου του Κατάρ Al Jazeera και του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων Associated Press (AP) περιγράφουν δημοσιογράφοι – αυτόπτες μάρτυρες.

«Εργάζομαι σε αυτό το κτίριο τα τελευταία 11 χρόνια. Έχω καλύψει πολλά γεγονότα από αυτό το κτίριο, έχουμε ζήσει πολλές επαγγελματικές εμπειρίες εκεί. Μέσα σε δύο δευτερόλεπτα εξαφανίστηκε» περιγράφει ο δημοσιογράφος του Al Jazeera Σαφουάτ αλ Καλχούτ.

«Όλοι οι συνάδελφοι, παρά τη θλίψη, δεν σταμάτησαν ούτε για ένα λεπτό. Όλοι αναζήτησαν μια εναλλακτική τοποθεσία για να συνεχίσουν την μετάδοση» προσθέτει.

Από το ίδιο δίκτυο, ο Χάρυ Φάουσετ, που βρισκόταν ως ανταποκριτής στην Γάζα, λέει: «Αυτή είναι μια προσωπική στιγμή για όλους μας. Η σκέψη ότι το κτίριο δεν είναι εκεί είναι αδύνατο να το συλλάβουμε».

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera επιβεβαίωσε στο Twitter ότι τα κεντρικά του βρίσκονταν σε αυτό το κτίριο και αναμετέδωσε ζωντανά τις εικόνες του πύργου να καταρρέει, μέσα σε ένα σύννεφο σκόνης.

«Τρέξαμε στις σκάλες…»

«Ισραηλινό πλήγμα κατέστρεψε τον πύργο, όπου στεγάζονται τα γραφεία του AP στην πόλη της Γάζας» έγραψε στο Twitter ο Τζον Γκάμπρελ, δημοσιογράφος του AP.

«Ο στρατός είχε προειδοποιήσει τον ιδιοκτήτη του πύργου, στον οποίο το AP έχει τα γραφεία του, ότι θα στοχοθετηθεί» ανέφερε.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν το πολυώροφο κτίριο να πλήττεται από πυραύλους. «Βόμβες θα μπορούσαν να πέσουν στο γραφείο μας. Τρέξαμε στις σκάλες από τον 11ο όροφο και κοιτάζουμε τώρα το κτίριο από μακριά, προσευχόμενοι ο στρατός να ανακαλέσει» έγραψε σε tweet λίγο πριν από το αεροπορικό πλήγμα ο Φάρες Άκραμ, ανταποκριτής του AP στη Γάζα.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του Associated Press δήλωσε «σοκαρισμένος και τρομοκρατημένος» από την ισραηλινή επίθεση στο κτίριο al-Jalaa που στεγάζει τα γραφεία του AP.

Σημειώνεται πως ο ισραηλινός στρατός δεν έχει σχολιάσει προς το παρόν το περιστατικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ