Το εμβόλιο της AstraZeneca προκάλεσε τις θρομβώσεις στον 35χρονο από την Ιεράπετρα – «Σπάνιο φαινόμενο»

Το εμβόλιο της AstraZeneca προκάλεσε τις θρομβώσεις στον 35χρονο από την Ιεράπετρα – «Σπάνιο φαινόμενο»

Εμφάνιση θρομβώσεων σε 35χρονο - Επιβεβαιώθηκε η σύνδεση με το εμβόλιο της AstraZeneca – «Εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο»

Επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες που είχαν από την πρώτη στιγμή, τόσο οι γιατροί στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας όσο και του ΠΑΓΝΗ, για την συσχέτιση εμφάνισης της –διπλής όπως αποδείχτηκε- θρόμβωσης στον 35χρονο από την Ιεράπετρα, με τον εμβολιασμό του με το σκεύασμα της AstraZeneca στις 29 Απριλίου.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr, ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, «τα αποτελέσματα των ειδικών εξετάσεων αίματος (Platelet Factor 4 ή PF4) που είχαν σταλεί στην Αθήνα επιβεβαίωσαν τις υποψίες μας, για συσχέτιση της εμφάνισης θρομβώσεων με το εμβόλιο».

Παράλληλα, ο κ. Χαλκιαδάκης ανέφερε πως το συγκεκριμένο περιστατικό είναι «ιδιαίτερα σπάνιο», καθώς όχι μόνο επρόκειτο για άνδρα ενώ διεθνώς έχουν καταγραφεί θρομβώσεις κυρίως σε γυναίκες, αλλά το συγκεκριμένο περιστατικό αφορά εμφάνιση «θρόμβωσης στο αρτηριακό και όχι στο φλεβικό σκέλος, φαινόμενο ιδιαίτερα σπάνιο».

Ο κ. Χαλκιαδάκης τόνισε αναφορικά με την εμφάνιση και δεύτερης θρόμβωσης, αυτή την φορά στην αριστερή καρωτίδα, πως βρέθηκε κατά την εξέταση από γιατρό και αποφάσισαν «για προληπτικούς λόγους να υποβληθεί σε χειρουργείο για την αφαίρεση της», καθώς ο 35χρονος δεν «είχε εμφανίσει κάποιο σύμπτωμα».

Όπως αποκάλυψε ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ, ο 35χρονος Αλέξανδρος είναι καλά στην υγεία του.

Το χρονικό

Ο 35χρονος ιδιωτικός υπάλληλος από την Ιεράπετρα, ο οποίος είχε κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca στις 29 Απριλίου στο εμβολιαστικό κέντρο του Αγίου Νικολάου, διακομίστηκε το πρωί της Δευτέρας στο ΠΑΓΝΗ με παράλυση από θρόμβωση στο αριστερό του πόδι και εισήχθη επειγόντως στην αγγειοχειρουργική κλινική για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση του, με τους θεράποντες ιατρούς να κρίνουν πως έπρεπε να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργείο.

Η υγεία του νεαρού, πρώην αθλητή, εξελίχθηκε θετικά καθώς η επέμβαση είχε επιτυχία με την κυκλοφορία του αίματος στο αριστερό πόδι να αποκαθίσταται.

Συγκεκριμένα, εξήχθη με επιτυχία ο θρόμβος από το αριστερό άκρο και ελήφθησαν δείγματα για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις προκειμένου να αποφασιστεί και η ενδεδειγμένη θεραπεία.

Το μεσημέρι του Σαββάτου όμως, διαπιστώθηκε – τυχαία κατά την εξέταση, καθώς ο 35χρονος δεν είχε συμπτώματα – και νέα θρόμβωση, αυτή την φορά στην αριστερή καρωτίδα με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε νέο πολύωρο χειρουργείο, το οποίο στέφθηκε με επιτυχία, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ