Κρήτη : «Η πρώτη θρόμβωση οφείλεται ξεκάθαρα στο εμβόλιο» λέει ο 35χρονος – Σπάνια περίπτωση

Κρήτη : «Η πρώτη θρόμβωση οφείλεται ξεκάθαρα στο εμβόλιο» λέει ο 35χρονος – Σπάνια περίπτωση

Βέβαιος ότι η πρώτη θρόμβωση οφείλεται στο εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κοροναϊού, εμφανίστηκε ο 35χρονος από την Ιεράπετρα, ο οποίος μία εβδομάδα μετά εμφάνισε και δεύτερο θρόμβο για τον οποίο αναμένονται τα αποτελέσματα

Βέβαιος ότι η πρώτη θρόμβωση οφείλεται στο εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κοροναϊού, εμφανίστηκε ο 35χρονος από την Ιεράπετρα, ο οποίος μία εβδομάδα μετά εμφάνισε και δεύτερο θρόμβο για τον οποίο αναμένονται τα αποτελέσματα.

Όπως ανέφερε ο 35χρονος μιλώντας στο MEGA, «η πρώτη θρόμβωση οφείλεται ξεκάθαρα στο εμβόλιο, έχουν βγει τα αποτελέσματα».

Μάλιστα, ανέφερε ότι σύμφωνα με τους γιατρούς είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις καθώς «ούτε οι ίδιοι (σ.σ. οι γιατροί) δεν μπορούν να εξηγήσουν πώς γίνεται ένας άνδρας να παρουσιάσει τις θρομβώσεις που συνήθως εμφανίζονταν στις γυναίκες».

Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα «να έχουμε τελειώσει» με τα θρομβωτικά επεισόδια, τα οποία είναι έως δύο όπως του ανέφεραν οι γιατροί.

«Σπάνια εμφάνιση θρόμβωσης μετά από εμβολιασμό»

Από την πλευρά του διοικητής του ΠΑΓΝΗ όπου νοσηλεύεται ο 35χρονος, Γεώργιος Χαλκιαδάκης εξήγησε, μέσα από το MEGA, ότι είναι σπάνια εμφάνιση θρόμβωσης μετά από εμβολιασμό «και κυρίως πιο σπάνια γιατί αναφερόμαστε σε αρτηρίες και όχι σε φλέβες όπως έχει καταγραφεί στη βιβλιογραφία».

Σύμφωνα με τον ίδιο ο δεύτερος θρόμβος αποκαλύφθηκε έπειτα από ενδελεχή έλεγχο μετά τον πρώτο θρόμβο στη μηριαία αρτηρία, ενώ πρόσθεσε ότι δεν είναι σύνηθες να εμφανίζεται θρόμβωση στη μηριαία αρτηρία σε νέο άνθρωπο.

Σε ό,τι αφορά τον δεύτερο θρόμβο ανέφερε ότι ακόμα δεν υπάρχουν τα αποτελέσματα όλων των εξετάσεων, ενώ «μέχρι στιγμής δεν έχουμε βρει ανάλογο περιστατικό στη διεθνή βιβλιογραφία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ