Μητσοτάκης για εργασιακό νομοσχέδιο: Θέτει κανόνες στη «ζούγκλα» της εργασίας – «Σπάνε» τα παραμάγαζα

Μητσοτάκης για εργασιακό νομοσχέδιο: Θέτει κανόνες στη «ζούγκλα» της εργασίας – «Σπάνε» τα παραμάγαζα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για 10 τολμηρές τομές που δρομολογούνται και οι οποίες κάνουν διαφανείς τις σχέσεις εργαζόμενου και εργοδότη

Σε υψηλούς τόνους διεξάγεται η συζήτηση στη Βουλή για το εργασιακό νομοσχέδιο. Ενταση με το καλημέρα μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τη πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά τη οποία κατηγόρησε για κρεσέντο μηδενισμού και αφορισμού με αναμάσημα ξεπερασμένων κλισέ.

«Όλα μαύρα στη χώρα, όλα μαύρα στο νομοσχέδιο», είχα την εντύπωση ότι άκουγα τον κ. Τσίπρα. Και να σας δώσω μια συμβουλή: Μεταξύ του πρωτότυπου και του αντιγράφου, πάντα το πρωτότυπο θα επιλέγουν οι πολίτες. Να ακούσετε και την κριτική κυρία Γεννηματά. Το πόσο διαφορετική ήσασταν από τον κ. Τσίπρα θα το κρίνουν οι πολίτες», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Σήμερα στην Ελλάδα η απασχόληση ενός στους τέσσερις δεν δηλώνεται με αποτέλεσμα να αμείβεται λιγότερο και να στερείται την ασφάλεια που δικαιούται. 600.000 εργατοτεχνίτες εξακολουθούν να θεωρούνται κατώτεροι των υπαλλήλων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για 10 τολμηρές τομές που δρομολογούνται και οι οποίες κάνουν διαφανείς τις σχέσεις εργαζόμενου και εργοδότη. Οι τομές αυτές πρόσθεσε βοηθούν την εθνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία να συναντηθούν με την Ευρώπη.

Έκανε αναφορά στην ψηφιακή κάρτα εργασίας αφού έτσι όπως είπε θα χτυπιέται η μαύρη εργασία και η εισφοροδιαφυγή αφού οι ώρες εργασίας θα καταγράφονται σε πραγματικό χρόνο.

Τομή πρώτη η ψηφιακή κάρτα εργασίας. Θα χτυπά την αδήλωτη εργασία, τις υπερωρίες.

-Καταργείται κάθε αυθαιρεσία από κάθε πλευρά. Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα της ΓΣΕΕ, τώρα γίνεται χειροπιαστή πραγματικότητα. Τη μεταρρύθμιση αυτή πλαισιώνει η Επιθεώρηση Εργασίας. Γιατί είναι κακό να αναβαθμίζεται σε Ανεξάρτητη Αρχή η Επιθεώρηση Εργασίας; Θα κάνει ελέγχους διασταυρώνοντας τα στοιχεία της ψηφιακής κάρτας με δεδουλευμένα και άδειες. Με τη νέα δομή θα «σπάσουν κάποια παραμάγαζα».

-Κάθε εργαζόμενος θα μπορεί να διευθετεί τον χώρο δουλειάς του. Αν το επιθυμεί, θα μπορεί να εργάζεται δύο ώρες περισσότερο για να μπορεί να ρυθμίζει καλύτερα τις προσωπικές του ανάγκες

-Εξίσωση των εργατοτεχνικών με τους υπαλλήλους ως προς την αποζημίωση για λόγους απόλυσης. Έπρεπε να περάσουν 101 χρόνια για να αποκατασταθεί η αδικία κατά των εργατοτεχνιτών. Όλα αυτά αλλάζουν από μια κεντροδεξιά κυβέρνηση 2 ετών που αποδεικνύεται πιο προοδευτική από τα αριστερά συνθήματα ενός αιώνα.

-Θεσπίζεται για πρώτη φορά άδεια πατρότητας 14 ημερών με αποδοχές.  Ο νέος πατέρας θα προστατεύεται από απόλυση για ένα εξάμηνο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ