Γλυκά Νερά: Τι θα βαρύνει στην κρίση της κοινωνικής λειτουργού για την επιμέλεια της Λυδίας

Γλυκά Νερά: Τι θα βαρύνει στην κρίση της κοινωνικής λειτουργού για την επιμέλεια της Λυδίας

Οι γονείς της Καρολάιν, έχουν να δουν καιρό τη Λυδία. Στην Αλόννησο την αντίκρυσαν όταν αποχαιρέτησαν τη νεκρή κόρη τους.

Καθώς ο 33χρονος δολοφόνος της Καρολάιν προετοιμάζει σε συνεργασία με τους δικηγόρους του τον τρόπο που θα υπερασπίσει τον εαυτό του ενώπιον του ανακριτή, η αγωνία όλων κορυφώνεται για το ποια οικογένεια θα αναλάβει την επιμέλεια της μικρής Λυδίας, που προς το παρόν την φροντίζουν οι γονείς του πιλότου.

Εντός της επόμενης εβδομάδας, κοινωνική λειτουργός θα επισκεφτεί τις δύο οικογένειες ώστε με σκοπό να συντάξει έκθεση προς τις δικαστικές αρχές στην οποία θα λέει ποιο κατά τη γνώμη της είναι το καλύτερο περιβάλλον για να μείνει τις επόμενες 90 μέρες η μικρή Λυδία.

Να σημειωθεί εδώ ότι ο πιλότος, εξέφρασε νωρίτερα μέσω των δικηγόρων του, την θέληση η μικρή Λυδία να μεγαλώσει υπό την ευθύνη και των δύο οικογενειών. Από τη μέρα της αποτρόπαιας δολοφονίας, η μικρή Λυδία παραδόθηκε στην αγκαλιά της μητέρας του πιλότου.

Οι γονείς της Καρολάιν, μένουν στην Αλόννησο. Η Λυδία, εκείνη την τραγική νύχτα, βρέθηκε ακουμπισμένη στο νεκρό σώμα της μητέρας της. Την είχε βάλει εκεί ο πατέρας της, αμέσως μόλις ολοκλήρωσε την φρικτή πράξη. Οπως είπε ο διασώστης του ΕΚΑΒ που ανέβηκε στο υπνοδωμάτιο μαζί με τους αστυνομικούς, το μικρό κορίτσι ήταν ξύπνιο και δεν έκλεγε.

Ενας αστυνομικός τύλιξε το παιδί με μία κουβέρτα και την έβγαλε από το σπίτι. Υστερα από λίγη ώρα ήρθε στον τόπο της τραγωδίας η γιαγιά της Λυδίας, την παρέλαβε συντετριμμένη και την μετέφερε στο πατρικό σπίτι του 33χρονου.

Ολες αυτές τις μέρες, το κοριτσάκι μένει εκεί. Σε αυτό το σπίτι, διέμενε και ο 33χρονος. Δεν πέρασε κανένα βράδυ στο σπίτι στα Γλυκά Νερά που έκανε το φονικό. Πήγε για κάποιες ώρες εκεί, για τα διαδικαστικά.

Ανάμεσα σε κάποιες από τις υποχρεώσεις που έπρεπε να τακτοποιηθούν ήταν και οι δηλώσεις στην τηλεόραση με σκοπό να γίνει όσο πιο πειστικό γίνεται το σενάριο της αποτρόπαιας δολοφονίας από αδίστακτους ληστές.

Οι γονείς της Καρολάιν, έχουν να δουν καιρό τη Λυδία. Στην Αλόννησο την αντίκρυσαν όταν αποχαιρέτησαν τη νεκρή κόρη τους. Ηταν τότε που ο πατέρας της την κρατούσε σφιχταγκαλιασμένη όλη την ώρα, που όλοι τον αντίκρυζαν με συμπόνια και απέραντη θλίψη για το κακό που τον βρήκε.

Είχε μεταβεί εκεί με ελικόπτερο της εταιρείας που εργαζόταν. Με τον ίδιο τρόπο έφυγε από το νησί. Πάντα με τη μικρή Λυδία αγκαλιά. Αφησαν πίσω την Καρολάιν για πάντα. Τώρα στο πανέμορφο νησί των Σποράδων, η οργή περισσεύει. Και όλη η τοπική κοινωνία, λέει πως το μικρό κορίτσι πρέπει να έρθει να μείνει με τους γονείς της Καρολάιν.

Να μείνει στο μέρος που έζησε και μεγάλωσε η μητέρα της. Γιατί, δεν πρέπει πια να έχει σχέση με έναν άνθρωπο – τέρας.

Πίσω στην Αθήνα, και με στόχο την προστασία του παιδιού η εισαγγελία μελετά τη δικογραφία της υπόθεσης ώστε να αποφασίσει άμεσα για το θέμα. Η όποια απόφαση θα αφορά την προσωρινή επιμέλεια της μικρής, καθώς οριστική απόφαση θα πρέπει να λάβει εντός 90 ημερών το δικαστήριο.

Σύμφωνα με το άρθρο 1532 του Αστικού Κώδικα, η εισαγγελία μπορεί να αναθέσει την επιμέλεια προσωρινά είτε στους συγγενείς της Καρολάιν στην Αλόννησο είτε στην οικογένεια του 33χρονου.

Για το λόγο αυτό, διενεργείται ήδη έρευνα ώστε οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες να διακριβώσουν τις συνθήκες διαβίωσης και καταλήξουν με αιτιολογημένο πόρισμα για το ποιο από τα δύο περιβάλλοντα είναι καταλληλότερο για ανήλικο.

Κοινωνικός λειτουργός που θα επισκεφτεί την οικογένεια της Καρολάιν Κράουτς και την οικογένεια του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, θα εξετάσει τα δύο οικογενειακά περιβάλλοντα προκειμένου να αποφασίσει ποιο είναι ασφαλέστερο για να μεγαλώσει το 11 μηνών παιδί.

Σε περίπτωση που και οι δύο οικογένειες διεκδικήσουν την επιμέλεια του παιδιού, τότε το δικαστήριο θα αποφανθεί γι’ αυτό αλλά και για τους τρόπους επικοινωνίας της μικρής με τον πατέρα της.

«Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το παιδί του. Η μέριμνά του αφορά το μέλλον του παιδιού, γιατί έχει ακούσει διάφορα, ότι το παιδί θα πάει σε ανάδοχη οικογένεια, ότι θα το χάσει από τη ζωή του», ανέφερε σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του δράστη.

«Έχει τρομοκρατηθεί με το ενδεχόμενο το παιδί να πάει σε άλλη οικογένεια», πρόσθεσε.

Είπε, επίσης, ότι οι οικογένειες της Καρολάιν και του Μπάμπη είναι σε κάποια συνεννόηση σχετικά με το παιδί. Οι γονείς του δράστη επιθυμούν να μεγαλώσουν το παιδί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ