Γλυκά Νερά: Τα «κρυφά μυστικά» του εγκλήματος – Πώς η ιατροδικαστής είχε εντοπίσει αμέσως τον δολοφόνο

Γλυκά Νερά: Τα «κρυφά μυστικά» του εγκλήματος – Πώς η ιατροδικαστής είχε εντοπίσει αμέσως τον δολοφόνο

Η ιατροδικαστής παρατήρησε από την πρώτη στιγμή το βιομετρικό ρολόι που φορούσε η 20χρονη στο χέρι της. Το αφαίρεσε άμεσα και το παρέδωσε στους αστυνομικούς του τμήματος ανθρωποκτονιών

Κομβικό πρόσωπο αυτής της φρικιαστικής ιστορίας είναι η ιατροδικαστής που μπήκε στο σπίτι λίγες ώρες μετά τη δολοφονία. Είναι η γυναίκα που έσπασε το «τέλειο» έγκλημα του πιλότου.

O επαγγελματισμός που έδειξε από την πρώτη στιγμή η ιατροδικαστής που έφτασε στη μοιραία μεζονέτα των Γλυκών Νερών έμελλε τελικά να ξετυλίξει το κουβάρι του εγκλήματος που συγκλονίζει ακόμη το πανελλήνιο.

Η ιατροδικαστής παρατήρησε από την πρώτη στιγμή το βιομετρικό ρολόι που φορούσε η 20χρονη στο χέρι της. Το αφαίρεσε άμεσα και το παρέδωσε στους αστυνομικούς του τμήματος ανθρωποκτονιών.

«Αμέσως μόλις είδα το ρολόι που φορούσε το θύμα και γνωρίζοντας ότι αυτού του είδους τα ρολόγια καταγράφουν πολλαπλές παραμέτρους δραστηριότητας και καρδιακής λειτουργίας, θεώρησα ότι έπρεπε να το βγάλω αμέσως ώστε να προστατευτεί και να μεταφερθεί για αξιολόγηση στα εγκληματολογικά εργαστήρια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος. Οι καταγεγραμμένοι παλμοί από το ρολόι της 20χρονης Καρολάιν απέδειξαν ότι ο θάνατός της ήταν αγωνιώδης, αφού επί τουλάχιστον 5-6 λεπτά κρατιόταν στη ζωή, όπως αναφέρει και στην κατάθεση της η ιατροδικαστής.

«Ο θάνατος της 20χρονης επήλθε στο διάστημα από τις 4:05 έως τις 4:11 οπότε και καταγράφηκε απότομη αύξηση των καρδιακών παλμών. Θεωρώ ότι εκείνη τη χρονική στιγμή το άτομο βρισκόταν σε κατάσταση πολύ ισχυρού ψυχικού ή σωματικού στρες. Μερικά λεπτά νωρίτερα, συγκεκριμένα στις 3:58 οι καρδιακοί παλμοί της Καρολάιν δηλώνουν ένα άτομο που κοιμάται» σημείωσε.

Η ιατροδικαστική έκθεση βάζει στην έρευνα και ένα επιπλέον στοιχείο. Το ενδεχόμενο ο δράστης να δυσκόλεψε την αναπνοή της Καρολάιν δένοντας στον λαιμό της ένα παντελόνι φόρμας.

«Οι κακώσεις που διαπιστώθηκαν στα χείλη του στόματος θα μπορούσαν να έχουν προκληθεί μετά από ισχυρή πίεση της περιοχής δια χειρών…Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να είχε τυλιχθεί ο τράχηλος με το (ίδιο) παντελόνι φόρμας, με αποτέλεσμα την πρόκληση περαιτέρω δυσχέρειας της αναπνοής. Σε κάθε περίπτωση, από τα ευρήματα της νεκροψίας – νεκροτομής συμπεραίνεται ότι ο θάνατος ήταν «αγωνιώδης» και δεν επήλθε ακαριαίως» υπογράμμισε η ιατροδικαστής, η οποία ήταν αυτή που έβαλε πρώτη στο «κάδρο» των ερευνών τον 33χρονο πιλότο, καθώς τα τραύματα που έχει δεν ταιριάζουν με αυτά που πραγματικά θα έφερε εάν είχε δεθεί από πραγματικούς κακοποιούς.

«Όλες οι κακώσεις διακρίνονταν με δυσκολία και ήταν όλως πρόσφατες, ηλικίας ολίγων ωρών. Από τις κακώσεις που έχω περιγράψει, ο 33χρονος εκτιμήθηκε ότι δεν έχρηζε αποχής από τις δραστηριότητές του ή νοσηλείας σε νοσοκομείο, ούτε καν περίθαλψης των κακώσεων από κάποιον κλινικό ιατρό. Δηλαδή, οι σωματικές βλάβες ήταν όλων ελαφρές. Όλες οι κακώσεις αναμένεται ότι θα είχαν αποδράμει πλήρως μέσα στο επόμενο 24ωρο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η ιατροδικαστής είχε αποκλείσει και το ενδεχόμενο της λιποθυμίας. «Αποκλείω την πιθανότητα, ο άνδρας που εξέτασα, ηλικίας 33 ετών, πιλότος στο επάγγελμα και χωρίς κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, να έχει παραμείνει επί δύο ώρες σε κατάσταση αναισθησίας» ανέφερε.

Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται πως οι δολοφόνοι δεν μπορούν να ξεφύγουν εύκολα καθώς τα λάθη τους εντοπίζονται.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ