Γλυκά Νερά: Ποια στοιχεία δείχνουν ότι η δολοφονία ήταν προμελετημένη – Πώς ο πιλότος προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη στην Καρολάιν

Γλυκά Νερά: Ποια στοιχεία δείχνουν ότι η δολοφονία ήταν προμελετημένη – Πώς ο πιλότος προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη στην Καρολάιν

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, μετά το θέατρο των 37 ημερών, προσπάθησε κατά την απολογία του να πείσει εισαγγελέα και ανακριτή ότι δεν είχε προσχεδιάσει το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, αλλά τα στοιχεία από την ανάλυση του ειδεχθούς εγκλήματος οδηγούν σε άλλα συμπεράσματα.

Ενδείξεις που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς από τον ίδιο τον σύζυγό της ήταν προμελετημένη έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, μετά το θέατρο των 37 ημερών, προσπάθησε κατά την απολογία του να πείσει εισαγγελέα και ανακριτή ότι δεν είχε προσχεδιάσει το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, αλλά τα στοιχεία από την ανάλυση του ειδεχθούς εγκλήματος οδηγούν σε άλλα συμπεράσματα

Η ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει ξεκάθαρα ότι η 20χρονη Κάρολαϊν έχασε τη ζωή της σε μια ακολουθία κινήσεων που θα έκανε μόνο κάποιος που ήθελε να σκοτώσει. Ο δολοφόνος της έκλεισε με τα χέρια του τη μύτη και το στόμα και ο θάνατός της επήλθε συνέπεια ασφυξίας λόγω απόφραξης των έξω στομίων των αεροφόρων οδών, δηλαδή των ρωθώνων και του στόματος. Οι κακώσεις που διαπιστώθηκαν στα χείλη του στόματος θα μπορούσαν να έχουν προκληθεί μετά από ισχυρή πίεση της περιοχής δια χειρών.

Γνώριζε πόσος χρόνος χρειάζεται;

Ένα ερώτημα που έχει προκύψει είναι αν ο πιλότος γνώριζε ότι χρειάζονται τουλάχιστον πέντε λεπτά για να χάσει κάποιος την ζωή του από ασφυξία. Στα 3 λεπτά το θύμα λιποθύμησε και θα μπορούσε να την είχε αφήσει αφού έκαμψε την αντίστασή της Ωστόσο αυτός συνέχισε την πίεση για άλλα δύο λεπτά ώστε να μην υπάρχει καμία πιθανότητα επιβίωσης. 

Καλούνται μάρτυρες να καταθέσουν

Ο ανακριτής έχει αρχίσει να καλεί άτομα από το περιβάλλον του ζευγαριού, συγγενείς, φίλους, την σύμβουλο που είχαν, για να δει ποια πραγματικά ήταν η σχέση τους και τι προβλήματα είχαν, προκειμένου να εντοπίσει ποιο ήταν το πραγματικό κίνητρο της δολοφονίας, ενώ ο συζυγοκτόνος ήδη καλεί μάρτυρες με προφανή στόχο να ρίξει την ευθύνη στην 20χρονη σύζυγό του.

Παράλληλα, ο ανακριτής αναμένει τα στοιχεία από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, με κυριότερο την πραγματογνωμοσύνη από την ανάλυση της κάμερας. Η ώρα που βγήκε η κάρτα μνήμης από το καταγραφικό της κάμερας δένει ή όχι την προμελέτη του εγκλήματος. Η τελευταία καταγραφή είναι στη 01:19 και ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι άνοιξε εκείνη την ώρα άνοιξε το καταγραφικό να δει αν καταγράφηκε αυτό που ισχυρίστηκε ότι του είπε η Κάρολαϊν «να ψοφήσετε και οι δύο».

Ισχυρίζεται ότι την κάρτα μνήμης την έβγαλε μετά το έγκλημα. Διότι αν την έβγαλε πριν το έγκλημα, ενισχύεται το σενάριο της προμελέτης.

Παράλληλα, αν υπάρξουν νέα στοιχεία στην δικογραφία, ο κατηγορούμενος θα κληθεί να δώσει συμπληρωματική ομολογία.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, αν όχι αύριο, το αργότερο μέχρι την Δευτέρα, οι εισαγγελείς θα εκδώσουν την απόφαση για το ποια οικογένεια θα πάρει την επιμέλεια της μικρής Λυδίας.


Πώς εξαφάνισε στοιχεία για το κίνητρο

Όπως σημείωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, η σκηνοθεσία και το θέατρο του 33χρονου πιλότου γύρω από τη δολοφονία της συζύγου του, καθυστέρησε τις Αρχές από το να θέσουν τον ίδιο σε παρακολούθηση.

Ειδικότερα, δεν τέθηκε υπό παρακολούθηση το κινητό του τηλέφωνο, προκειμένου να αντλήσουν τα κρίσιμα στοιχεία που ενδεχομένως θα τους οδηγούσαν πιο γρήγορα στην εξιχνίαση της υπόθεσης, αλλά και στο κίνητρο της πράξης αυτής.

Πλέον, οι αρχές θα προσπαθήσουν να βρουν αυτά τα στοιχεία έπειτα από την ανάλυση των τηλεφωνικών κλήσεων που έχουν καταγραφεί στα αρχεία των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Παράλληλα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η νέα κατάθεση της ψυχολόγου που επισκεπτόταν το ζευγάρι, καθώς όπως φαίνεται από τις μέχρι στιγμής έρευνες ο καθ’ ομολογίαν δράστης είχε έρθει σε επαφή μαζί της προκειμένου να καταλάβει πόσο μπορεί να βοηθήσει την ΕΛ.ΑΣ. στην έρευνά της.

Ο επόμενος στόχος για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο είναι να επιτύχει μία όσο το δυνατόν ευνοϊκότερη ποινή. Μετά τη δολοφονία της Καρολάιν και την επί 40 ημερών περίπου προσπάθειά του να φορτώσει το έγκλημα σε κάποιους διαστρεμμένους ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι του και ζήτησαν και τα λεφτά και τη ζωή της αδικοχαμένης κοπέλας, επιχειρεί με κάθε τρόπο να αποφύγει μία βαριά τιμωρία.

Στο δικαστήριο θα προσπαθήσει να πείσει ότι το έγκλημα δεν ήταν προμελετημένο, αν και κάτι τέτοιο είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει πιστευτό. Για να το επιτύχει αυτό φαίνεται πως θα επιχειρήσει να προχωρήσει σε μία ακόμα δολοφονία. Τη δολοφονία του χαρακτήρα της Καρολάιν.

Καθώς αυτόπτες μάρτυρες δεν υπήρχαν στο έγκλημα, ο γυναικοκτόνος θα φέρει μάρτυρες που θα μιλήσουν για τη σχέση του ζευγαριού και θα προσπαθήσουν να στηρίξουν όσα και ο ίδιος είπε όταν επιτέλους τον συνέλαβαν.

Είχε γίνει επιθετική, ήταν ψυχικά ασταθής κλπ. «Επιχειρήματα» δηλαδή που ακούγονται συχνά σε δίκες γυναικοκτονιών. «Το θύμα έκανε τη ζωή κόλαση στον θύτη και πάνω στα νεύρα του την σκότωσε».

Κάπως έτσι επιχειρηματολόγησε και ο γυναικοκτόνος που λίγες μέρες μετά το έγκλημα των Γλυκών Νερών πυροβόλησε την εν διαστάσει γυναίκα του γιατί «ήταν αχάριστη». 

Όσον αφορά στους μάρτυρες που προτίθενται να καταθέσουν, ο συνήγορος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου επισήμανε:

«Δεν αφορά μόνο τους μάρτυρες για το στιγμιαίο που επικαλούμαστε εμείς και που ακόμα δεν έχουμε κάνει κάποιο αίτημα, αλλά μάρτυρες από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον προκειμένου να καταθέσουν για τις συνθήκες που επικρατούσαν στη σχέση του θύματος και του εντολέα μου.

Να σημειώσω ότι δεν δικαιολογούμε τίποτα και η τιμωρία είναι το λιγότερο που αξίζει για τον εντολέα μου. Το έχει αποδεχτεί και ο ίδιος.

Θα πρέπει να γίνει αξιολόγηση των περιστατικών που συνέβησαν σε προγενέστερο χρόνο προκειμένου να οδηγηθούμε σε αυτό το αδίκημα».

Η τελευταία αυτή φράση είναι ενδεικτική της υπερασπιστικής γραμμής που θα ακολουθήσει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. Όλα όσα προηγήθηκαν τον «οδήγησαν» στο έγκλημα.

Ωστόσο τα στοιχεία που τεκμηριώνουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση είναι τόσα, που δύσκολα δικαστήριο θα δεχθεί διαφορετικούς ισχυρισμούς.

Μπορεί η υπεράσπιση να ζητά πραγματογνωμοσύνη για την κάμερα, ελπίζοντας ίσως ότι δεν θα μπορέσουν να υπάρξουν ασφαλή συμπεράσματα, ωστόσο τα στοιχεία είναι συντριπτικά κατά του κατηγορούμενου. Γι αυτό θα προσπαθήσει για άλλη μία φορά να εμφανιστεί ως θύμα αυτής της ιστορίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ