Συνεχίζει το θέατρο και μέσα από τη φυλακή ο συζυγοκτόνος – Σκότωσε τη μητέρα του παιδιού του, αλλά θέλει… το καλό του

Συνεχίζει το θέατρο και μέσα από τη φυλακή ο συζυγοκτόνος – Σκότωσε τη μητέρα του παιδιού του, αλλά θέλει… το καλό του

Ο συζυγοκτόνος και μέσα από τη φυλακή, προσπαθεί να πείσει ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το καλό του παιδιού του, κάτι που προβάλλει με τα μηνύματα μέσω του δικηγόρου του,

Συνεχίζει και μέσα από τη φυλακή να δίνει «παράσταση», ο καθ’ ομολογία δράστης της δολοφονίας της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, επιχειρώντας να πείσει ότι η δολοφονία της συζύγου του και μητέρας του παιδιού του, δεν ήταν προσχεδιασμένη και ότι ο ίδιος έχει μετανιώσει.

Το σενάριο που παρουσιάζει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είναι ότι σκότωσε την Καρολάιν μετά από καβγά τους, στον οποίο μάλιστα εκείνη απείλησε τον ίδιο αλλά και το παιδί, το οποίο ο ίδιος  χρησιμοποίησε, για να σκηνοθετήσει τη σκηνή της ληστείας αλλά και στη συνέχεια ώστε να «χτίσει» την εικόνα του συντετριμμένου συζύγου και πατέρα.

Ο 33χρονος πιλότος, και μέσα από τη φυλακή, προσπαθεί να πείσει ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το καλό του παιδιού του, κάτι που προβάλλει με τα μηνύματα μέσω του δικηγόρου του, «ξεχνώντας» ότι ο ίδιος τοποθέτησε το μόλις 11 μηνών βρέφος, δίπλα στη νεκρή μητέρα του – με άγνωστες τις ενδεχόμενες συνέπειες που θα έχει αυτό στην ψυχική της υγεία όταν μεγαλώσει. 

«Τον ενδιαφέρει το παιδί του και η επιμέλεια»

Αν και δεν δίστασε να δολοφονήσει δίχως ίχνος συναισθήματος, την συζυγό του και μητέρα της μικρής Λυδίας, ο Αναγνωστόπουλος, υποστηρίζει μέσω του δικηγόρου του ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι το καλό του παιδιού του.

«Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι το τέκνο του και η έκδοση της απόφασης της επιμέλειας που θα γίνει τη Δευτέρα», είπε στο MEGA, ο συνήγορος του συζυγοκτόνου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

«Για την επιμέλεια, σε νομικό επίπεδο ασχολείται με τη διαδικασία άλλος συνάδελφός μου. Το μοναδικό που μου έχει πει ο εντολέας μου είναι ότι το μόνο που τον νοιάζει είναι να γίνει το καλύτερο δυνατό για το παιδί. Η ελληνική δικαιοσύνη έχει τον πρώτο λόγο. Η οικογένεια του εντολέα μου θέλει την από κοινού επιμέλεια. Αλλά έχω ενημερωθεί και από τον κ. Χαρμάνη από την οικογένεια της Καρολάιν ότι έχουν διαφοροποιημένη θέση. Θα κριθεί το θέμα από τη δικαιοσύνη. Στο παρόν στάδιο δεν υπάρχει θέμα γονικής μέριμνας. Είναι μακρινό το συγκεκριμένο θέμα. Σίγουρα θα πρέπει να οδηγηθούμε σε ένα δικαστήριο, αλλά στην παρούσα φάση δεν το συζητάμε καν», συνέχισε στο ίδιο θέμα.

«Δεν υπήρχε προμελέτη, προσχεδιασμός ή συνεργός»

«Ο εντολέας μου έχει μιλήσει για τα πραγματικά περιστατικά και την προγενέστερη κατάσταση πριν την τέλεση του αδικήματος, που είναι αναμφίβολα ένα πολύ βαρύ αδίκημα και αξίζει την τιμωρία. Η θέση του κατηγορούμενου είναι σαφής: Δεν υπήρχε καμία προμελέτη, κανένας προσχεδιασμός, κανένας συνεργός. Η αξιολόγηση των όσων είπε θα γίνει από την ελληνική δικαιοσύνη. Σε επίπεδο δικογραφίας τα στοιχεία αξιολογούνται ακόμα. Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Περιμένουμε πολλές διαδικαστικές πράξεις ώστε να φανεί και η τελευταία λεπτομέρεια που θα επιβεβαιώσει ή όχι τη θέση του εντολέα μου», ανέφερε ακόμα ο κ. Παπαϊωαννίδης.

«Δεν έχω διαπιστώσει πισωγυρίσματα σε όσα λέει από την ημέρα που τον έχω αναλάβει. Δεν υπάρχει καμία σχέση της υπόθεσης με την αυτοκτονία του ιδιοκτήτη της ταβέρνας. Δεν γνωρίζονταν, δεν υπήρχε καμία επαφή», τόνισε ο ίδιος.

«Θρηνώ για ό,τι έχει συμβεί»

Τις πρώτες ώρες της κράτησής του, ο καθ’ ομολογία δολοφόνος της συζύγου του δεν μιλούσε καθόλου, όμως πλέον έχει επικοινωνία με τους συγκρατούμενούς του. Φέρεται μάλιστα να έχει έρθει πιο κοντά με τον πρώην σωφρονιστικό υπάλληλο ο οποίος κρατείται για διακίνηση ναρκωτικών στα Ιωάννινα και βρίσκεται στο ίδιο κελί.

Ο 33χρονος ζητά να μάθει τα πάντα για τις φυλακές, έχει ζητήσει βιβλία και ρωτά συνεχώς τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να αιτηθεί να εργαστεί στις φυλακές.

Όλα αυτά τα κάνει για χάρη της μικρής Λυδίας, το πρόσωπο της οποίας έχει προτάξει όλες αυτές τις μέρες. Θέλει να μειωθεί η ποινή του, έτσι ώστε να μπορεί να έχει ρόλο στην ανατροφή της κόρης του.

Μέσω του δικηγόρου του, o συζυγοκτόνος  είπε: «Θρηνώ για ό,τι έχει συμβεί. Κατέστρεψα την οικογένειά μου και έχασα τα πάντα. Αναμένω την εξέλιξη της διαδικασίας για τη μικρή. Το μόνο που επιθυμώ πραγματικά  είναι να γίνει το καλύτερο για το παιδί μου. Λυπάμαι και η συγγνώμη μου είναι πραγματική».

«Καθυστερημένη η συγγνώμη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου» 

«Η συγνώμη του συζυγοκτόνου είναι πολύ καθυστερημένη. Είχε λήξει η προθεσμία για τη συγνώμη. Αφού ήταν εν βρασμώ όπως ισχυρίζεται, η συγνώμη έπρεπε να έρθει μετά από λίγες ώρες. Οι δράστες που λειτουργούν εν βρασμώ συνειδητοποιούν τι έκαναν μέσα σε λίγες ώρες και ζητούν συγνώμη, όχι 37 ημέρες μετά», σημείωσε ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν, κ. Θανάσης Χαρμάνης.

«Θα πρέπει να φροντίσουμε ώστε αυτό το παιδί να μη γίνει το τρίτο θύμα αυτής της ιστορίας. Η Εισαγγελέας ολοκλήρωσε σε χρόνο ρεκόρ τις κοινωνικές έρευνες και όπως πιθανολογείται τη Δευτέρα το πρωί θα έχουμε τη διάταξη με την οποία θα καθορίζεται προσωρινά η επιμέλεια της μικρής Λυδίας. Θα πρέπει στη συνέχεια να υποβληθεί και αίτηση στο μονομελές πρωτοδικείο, που υπολογίζεται να εκδικαστεί το Σεπτέμβριο, με την οποία το δικαστήριο θα αποφασίσει για την οριστική επιμέλεια της μικρής», εξήγησε ο κ. Χαρμάνης σχετικά με τη διαδικασία για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας.

«Το θέμα μας είναι το συμφέρον του παιδιού. Η Αλόννησος είναι ένα πανέμορφο νησί και είναι ένα περιβάλλον που θα αγκαλιάσει το παιδί. Τόσο τη μητέρα της Καρολάιν, όσο και την ίδια την 20χρονη, το νησί τη λάτρευε», συνέχισε ο ίδιος, αναφορικά με το γιατί ζητάει την επιμέλεια του παιδιού η οικογένεια της άτυχης Καρολάιν.

«Έχω πληροφορηθεί ότι είναι εξαιρετικοί άνθρωποι οι γονείς του συζυγοκτόνου. Αλλά μοναδικός γνώμονας είναι το συμφέρον του παιδιού. Στην Αθήνα αυτό το παιδί θα είναι το παιδί του φονιά στο σχολείο. Στην Αλόννησο θα είναι η κορούλα της Καρολάιν. Έχει μεγάλη διαφορά αυτό», τόνισε ο κ. Χαρμάνης, προσθέτοντας ότι «η διάταξη της κ. Εισαγγελέως για τη μικρή θα είναι απολύτως σεβαστή από όλους. Ουδέποτε η μητέρα της Καρολάιν θέλησε να κόψει την επικοινωνία του παιδιού με τον άλλο παππού και τη γιαγιά του. Αν πάρει η ίδια την επιμέλεια, θέλει να την επισκέπτονται συχνά», κατέληξε ο κ. Χαρμάνης.

«Δεν πρέπει να μεταφερθεί το περιστατικό στο παιδί με ρητορική μίσους»

«Δεν έχουμε εικόνα για το παιδί, και ακόμα και αν το είχα εξετάσει δε θα έβγαινα να μιλήσω δημόσια. Το πώς θα μάθει ένα παιδί που έχει βιώσει ένα μεγάλο τραύμα, έχει βιώσει ένα βίαιο αποχωρισμό, αυτή η καταγραφή θα το συνοδεύει για την υπόλοιπη ζωή του. Δεν μιλάω για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Το παιδί αρχίζει τις λεκτικές καταγραφές από 3 μηνών και πάνω. Το παιδί καταγράφει τη μυρωδιά της μητέρας, τη φωνή της. Το ερώτημα είναι πώς θα ανασυρθούν οι μνήμες και τι αποθηκεύεται. Δεν πρέπει να μεταφερθεί το περιστατικό στο παιδί με ρητορική μίσους», τόνισε στο MEGA, η κλινική ψυχολόγος και δρ. Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Άννα Κανδαράκη.

Στην πτέρυγα… VIP ο συζυγοκτόνος

Άνετος και απόλυτα συνειδητοποιημένος, ο δολοφόνος της Καρολάιν, κρατείται στην ΣΤ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, η οποία θεωρείται «VIP» και «ήσυχη».

Ο συζυγοκτόνος φαίνεται πως έχει προσαρμοστεί πλήρως στη νέα του ζωή πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, ενώ  ζήτησε να ενταχθεί στα μεροκάματα προκειμένου όπως είπε να περνάει τον χρόνο του και φυσικά να δείξει καλή διαγωγή που θα χρησιμοποιήσει για τη μελλοντική του μεταχείριση, αφού τα μεροκάματα μετρούν διπλές ημέρες.

Ζήτησε επιπλέον, βιβλία, αλλά και τηλεκάρτες, για την επικοινωνία με τους δικούς του ανθρώπους.

Το κελί

Αποκλειστικές εικόνες από το εσωτερικό του κελιού στον Κορυδαλλό, όπου κρατείται μαζί με άλλα τρία άτομα, εξασφάλισε το Mega.

Το κελί έχει δύο κουκέτες, ένα ψυγείο, και ξεχωριστό μπάνιο.  

«Σαν να είναι σπίτι του»

Το Star δημοσίευσε στο δελτίο ειδήσεων φωτογραφία που φαίνεται ο συζυγοκτόνος πίσω από τα συρματοπλέγματα του Κορυδαλλού, σε έναν από τους πρώτους προαυλισμούς του στην ΣΤ’ πτέρυγα των φυλακών.

Όπως φαίνεται, στέκεται όρθιος κάτω από το υπόστεγο, δίπλα σε ένα τραπέζι. Φοράει ένα μπλε σορτσάκι και μια γκρι μπλούζα.

«Είναι σαν να βρίσκεται σπίτι του», ανέφερε άνθρωπος μέσα από τις Φυλακές Κορυδαλλού για τον 33χρονο πιλότο. 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ