Γλυκά Νερά – Κατερινόπουλος: «Δεν μπορεί να μην υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί – Ας ελπίσουμε ότι δεν θα υπάρξουν διασυνδέσεις με άλλες δολοφονίες»

Γλυκά Νερά – Κατερινόπουλος: «Δεν μπορεί να μην υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί – Ας ελπίσουμε ότι δεν θα υπάρξουν διασυνδέσεις με άλλες δολοφονίες»

Το σενάριο της ύπαρξης τρίτου προσώπου στα Γλυκά Νερά έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση τις τελευταίες ώρες τόσο από τις αρχές όσο και από την πλευρά του πιλότου. Ο Θανάσης Κατερινόπουλος, όμως, επιμένει και εκφράζει αμείλικτα ερωτήματα για τη στυγερή δολοφονία.

Την ώρα που τις τελευταίες μέρες γίνεται πολύς λόγος για το ενδεχόμενο ύπαρξης τρίτου προσώπου στη σχέση Καρολάιν και Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ο Θανάσης Κατερινόπουλος εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι υπάρχει ηθικός αυτουργός στη στυγερή δολοφονία στα Γλυκά Νερά.

«Δεν μπορεί να μην υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί», είπε ο ταξίαρχος εν αποστρατεία και επίτιμος πρόεδρος των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα, φωτογράφισε άτομα με τα οποία ο πιλότος και συζυγοκτόνος πιθανώς είχε επαγγελματικές σχέσεις: «Ίσως τον έσπρωξαν, ίσως του είπαν ή εσύ ή αυτή, ίσως κάτι έμαθε η Καρολάιν που τη δυσαρέστησε και οξύνθηκαν τα πνεύματα».

Ο κ. Κατερινόπουλος εστίασε στο ζήτημα του ταξιδιού ενός από τους δύο στη Σούδα, ένα στοιχείο το οποίο ο ίδιος είχε αποκαλύψει, αν και τώρα εξέφρασε την άποψη ότι δεν έπρεπε να το κάνει αυτό.

Χωρίς να κατονομάζει ποιος από τους δύο έκανε το ταξίδι αυτό – με τα στοιχεία, βέβαια, που έχουν έρθει στο φως να λένε ότι ήταν η Καρολάιν – ανέφερε ότι ο ένας από τους δύο είχε πάει τον Απρίλιο, εν μέσω καραντίνας, στη Σούδα για να νοικιάσει σπίτι με έτερο άτομο του αντίθετου φύλου. Μάλιστα, το συγκεκριμένο σπίτι φέρεται να το θέλανε μόνιμα, όχι απλά για διακοπές.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, ο άνθρωπος που πρώτος μίλησε για δολοφονία και όχι απλά ληστεία μετά φόνου στα Γλυκά Νερά επέμεινε ότι κάτι σοβαρό είχε συμβεί στις σχέσεις του ζεύγους, οι οποίες είχαν διαταραχθεί.

Μάλιστα, σημειώνει με νόημα: «Ο πιλότος επιμένει να λέει ότι ήταν μόνος. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα υπάρξουν διασυνδέσεις με άλλες δολοφονίες». Δεν αμφισβητεί πάντως το γεγονός ότι την ώρα της δολοφονίας o 33χρονος πιλότος ήταν μόνος στο σπίτι.

Το μεγάλο ερώτημα

Κατά τον κ. Κατερινόπουλο, το μεγάλο ερώτημα της υπόθεσης είναι γιατί ο Μπάμπης σκότωσε την Καρολάιν.

Έθεσε επίσης και άλλα δύο ερωτήματα:

  1. Γιατί εμφανιζόταν ότι ήταν υπέροχο ζευγάρι;
  2. Αν και το δράμα τους είναι κατανοητό, γιατί δεν έχουν βγει οι οικογένειές τους να μιλήσουν;

Πάντως, ο έμπειρος ταξίαρχος ε.α. δήλωσε αβέβαιος αν ο συζυγοκτόνος θα δώσει απάντηση στα ερωτήματα αυτά. «Δεν φαίνεται να μιλάει πολύ, λέει μόνο αυτά τα οποία θέλει να πει», είπε στον ΣΚΑΪ.

Αμφισβητούν την ύπαρξη του τρίτου προσώπου οι αρχές

Μπορεί ο Θανάσης Κατερινόπουλος να εξέφρασε αυτές του τις υποψίες, αλλά – όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος – οι αρχές σε αυτό το σημείο προσανατολίζονται ότι δεν υπήρχε ούτε συνεργός, ούτε τρίτο πρόσωπο, ούτε ηθικό αυτουργός.

«Περί συνεργού, πράγματι από τα στοιχεία της δικογραφίας και τις αναλύσεις των τηλεφωνικών κλήσεων και των συσκευών της Καρολάιν και του συζυγοκτόνου, δεν προκύπτει ότι υπάρχει τρίτο πρόσωπο στο χώρο. Ούτε φαίνεται γενικότερα να υπάρχει τρίτο πρόσωπο που να παίζει καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση. Περιμένουμε να δούμε τα πλήρη δεδομένα από τα κινητά τηλέφωνα», εξήγησε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Υπό αμφισβήτηση έχουν τεθεί και οι πληροφορίες ότι η Καρολάιν έψαχνε σπίτι στην Κρήτη. «Παρουσιάστηκαν κάποια στοιχεία με επιφύλαξη. Διατηρούμε αμφιβολίες για το τι έχει συμβεί με το σπίτι στην Κρήτη που φαίνεται πως ήθελε να νοικιάσει η Καρολάιν και αν έκανε το ταξίδι», ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης.

«Στις 4 του Φλεβάρη διακόπτονται οι συνεδρίες με την κ. Μυλωνοπούλου, ενώ υπήρχε μεγάλη ένταση στο ζευγάρι και είχε γίνει λόγος για χωρισμό. Η κ. Μυλωνοπούλου έλαβε μήνυμα από την Καρολάιν ότι “πρέπει να σταματήσουμε”, και στη συνέχεια επικοινώνησε με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο και του είπε ότι θα είναι λάθος να σταματήσουν. Εκείνος συμφώνησε και είπε ότι “θα το διορθώσουμε”, αλλά δεν επανήλθαν ποτέ», σημείωσε κλείνοντας ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Και ο συνήγορος του πιλότου λέει ότι δεν υπήρχε τρίτο πρόσωπο

Πέρα από τις αρχές, και η υπερασπιστική γραμμή του πιλότου υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει τρίτο πρόσωπο που να έχει σχέση με το έγκλημα.

«Ο εντολέας μου έχει μιλήσει για τα πραγματικά περιστατικά και την προγενέστερη κατάσταση πριν την τέλεση του αδικήματος, που είναι αναμφίβολα ένα πολύ βαρύ αδίκημα και αξίζει την τιμωρία. Η θέση του κατηγορούμενου είναι σαφής: Δεν υπήρχε καμία προμελέτη, κανένας προσχεδιασμός, κανένας συνεργός. Η αξιολόγηση των όσων είπε θα γίνει από την ελληνική δικαιοσύνη. Σε επίπεδο δικογραφίας τα στοιχεία αξιολογούνται ακόμα. Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Περιμένουμε πολλές διαδικαστικές πράξεις ώστε να φανεί και η τελευταία λεπτομέρεια που θα επιβεβαιώσει ή όχι τη θέση του εντολέα μου», ανέφερε στο MEGA o δικηγόρος του, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

Όσον αφορά στις φήμες για τα ταξίδια και τα δρομολόγια του πιλότου, τις επαφές του με τρίτους ή τα περιουσιακά του ζευγαριού, ο κ. Παπαϊωαννίδης ήταν κάθετος ότι δεν υπάρχει καμία σχέση με την υπόθεση της συζυγοκτονίας και δεν ανταποκρίνονται με την πραγματικότητα.

Ο πιλότος αρνείται επίσης ότι ταξίδεψε στην Κρήτη ενώ δηλώνει άγνοια για το αν πήγε η σύζυγός του εκεί.

Ο δικηγόρος του διέψευσε τις πληροφορίες ότι ζητήθηκε από την υπερασπιστική γραμμή του συζυγοκτόνου να γίνει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Εξήγησε μάλιστα πως ήταν μια προϋπόθεση για να αναλάβει την υπόθεση να μην στραφεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ