Κορωνοϊός: Ανακατατάξεις στον επιδημιολογικό χάρτη – Ισχυρή σύσταση για self test στην επιστροφή από τα νησιά

Κορωνοϊός: Ανακατατάξεις στον επιδημιολογικό χάρτη – Ισχυρή σύσταση για self test στην επιστροφή από τα νησιά

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, η ιχνηλάτηση της Πολιτικής Προστασίας δείχνει ότι σημαντικότατο ποσοστό των κρουσμάτων σχετίζεται με τους χώρους διασκέδασης

Για την επιδημιολογική κατάσταση της Ελλάδας μίλησε, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κοροναϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε, η ιχνηλάτηση της Πολιτικής Προστασίας δείχνει ότι σημαντικότατο ποσοστό των κρουσμάτων σχετίζεται με τους χώρους διασκέδασης.

Σε αυτό το πλαίσιο υπενθύμισε πως από σήμερα θα λειτουργούν οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις μόνο με καθήμενους και όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας, ενώ οι ποινές είναι αυστηρότατες για τους παραβάτες.

Ανακατατάξεις στον επιδημιολογικό χάρτη

Ακόμα, όσον αφορά τώρα στον Επιδημιολογικό Χάρτη της χώρας, σε συνέχεια της συνεδρίασης της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, αυτός επικαιροποιείται ως εξής:

  • Η Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα Αθηνών ανεβαίνει επίπεδο και μεταφέρεται στο πορτοκαλί (επίπεδο 3) από το κίτρινο (επίπεδο 2).
  • Επίπεδο επίσης ανεβαίνουν και μεταφέρονται στο κίτρινο (επίπεδο 2) από το πράσινο (επίπεδο 1) οι Περιφερειακές Ενότητες Γρεβενών, Ηλείας, Κέρκυρας, Αργολίδας, Βοιωτίας, Χαλκιδικής και Θήρας -εκτός των Δήμων Θήρας και Ιητών που μεταφέρονται  στο Πορτοκαλί (Επίπεδο 3).
  • Ενώ οι Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης, Λέσβου, Πιερίας, Ικαρίας και Κιλκίς κατεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο πράσινο (επίπεδο 1) από το κίτρινο (επίπεδο 2).
  • Η Νήσος Κέρκυρα και οι Διαπόντιοι Νήσοι (Δήμοι Κέρκυρας και Διαπόντιων Νήσων, Βόρειας Κέρκυρας και Νότιας Κέρκυρας) και οι Δήμοι Τροιζηνίας και Σαλαμίνας  ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Κίτρινο (Επίπεδο 2).
  • Οι Δήμοι Σκιάθου και Κω πέφτουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Κίτρινο (Επίπεδο 2).
  • Ενώ και οι Δήμοι Ικαρίας,  Αιγίνης , Αλοννήσου και Σκοπέλου  πέφτουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Πράσινο (Επίπεδο 1).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ