Τόλης Βοσκόπουλος: Ο θυελλώδης έρωτας με την Τζούλια Παπαδημητρίου και η δικαστική διαμάχη

Τόλης Βοσκόπουλος: Ο θυελλώδης έρωτας με την Τζούλια Παπαδημητρίου και η δικαστική διαμάχη

Στην ελληνική μουσική σκηνή είναι λίγα τα ονόματα που απασχόλησαν τόσο πολύ με την προσωπική τους ζωή, τους έρωτες και τα μεγάλα πάθη τους

Ο Τόλης Βοσκόπουλος ήταν ένας άνδρας που λάτρευε τις γυναίκες. Ζούσε από τον έρωτά τους, τον εξυμνούσε, τον τραγουδούσε με πάθος.

Στην ελληνική μουσική σκηνή είναι λίγα τα ονόματα που απασχόλησαν τόσο πολύ με την προσωπική τους ζωή, τους έρωτες και τα μεγάλα πάθη τους.

Θυελλώδης έρωτας

Τέτοιο μεγάλο πάθος ήταν και αυτό του Τόλη Βοσκόπουλου με την Τζούλια Παπαδημητρίου.

Από το 1984 που γνωρίστηκαν όλοι μιλούσαν για έναν έρωτα δίχως προηγούμενο που έμελλε να σημαδέψει και τος δύο.

Κατά τη διάρκεια της σχέσης του, και συγκεκριμένα στις 9 Φεβρουαρίου του 1986 η Τζούλια γέννησε τη Χαρά, η οποία φερόταν αρχικά ως «καρπός της εκτός γάμου σχέσης τους».

Τρεις ημέρες μετά τον τοκετό, ο Τόλης Βοσκόπουλος έσπευσε σε συμβολαιογράφο των Αθηνών και με την 12773/11-2-1986 πράξη αναγνώρισε εκουσίως τη Χαρά ως δικό του παιδί.

Έναν χρόνο μετά το ζευγάρι θα συγκατοικήσει και ο Τόλης και τον Νοέμβριο του 1990, παντρεύεται σε μια υπέρλαμπρη τελετή.

Ανάμεσα στους καλεσμένους είναι η Ρένα Βλαχοπούλου, ο Κώστας Βουτσάς, ο Γιάννης Πάριος, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, επιχειρηματίες, συγγενείς και στενοί φίλοι του ζευγαριού. Η ζωή τους είναι ονειρική για τέσσερα χρόνια, τα καλοκαίρια έχουν μόνιμη καμπάνα στον «Αστέρα», ενώ ο Τόλης εμπιστεύεται εν λευκώ τα οικονομικά του στη γυναίκα της ζωής του, όπως θα πει όταν η Τζούλια Παπαδημητρίου του ζητάει να χωρίσουν, σύμφωνα με τον δικηγόρο Αλέξη Κούγια.

Ένας χωρισμός με τεράστια προβολή που θα γίνει θέμα σε όλα τα περιοδικά και τις εφημερίδες της εποχής.

Μετά τη λύση του γάμου το 1996 η επιμέλεια της Χαράς ανατέθηκε στη μητέρα της με απόφαση του Αρείου Πάγου.

Δικαστικός αγώνας για την αναγνώριση της Χαράς

Ο Τόλης Βοσκόπουλος φέρεται να ενημερώθηκε από την αδερφή του, Γαρυφαλλιά, ότι η Χαρά δεν είναι βιολογική του κόρη.

Από το 2005, ο τραγουδιστής ξεκίνησε έναν δικαστικό αγώνα που οδήγησε μεταξύ άλλων σε ακύρωση του τεστ DNA τρεις φορές αλλά και σε αναίρεση της συμβολαιογραφική πράξη αναγνώρισης της Χαράς Παπαδημητρίου.

Πλέον ο δικαστικός αγώνας έληξε με την απόφαση του Αρείου Πάγου που επικυρώνει τις προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες ορίζουν ότι η Χαρά δεν είναι βιολογικό παιδί του Τόλη Βοσκόπουλου και επομένως δεν μπορεί να φέρει το επίθετό του.

Το δικαστήριο ανέβαλε την έκδοση οριστικής απόφασης και διέταξε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης σε εργαστήριο αναλύσεως DNA ή RNA προκειμένου να αποδειχθεί αν ο Τόλης είναι ο φυσικός πατέρας της Χαράς.

Το χρονικό μιας ψυχοφθόρας διαδικασίας

Ο Βοσκόπουλος επεδίωξε μέσω του δικηγόρου του να έρθει σε συνεννόηση με την πρώην σύζυγό του προκειμένου να διενεργηθούν εξωδίκως οι κατάλληλες αιματολογικές εξετάσεις, ώστε να διακριβωθεί η αμφισβητούμενη πατρότητα της Χαράς, με τη μέθοδο HLA (μέθοδος χρωμοσωμάτων) ή DNA.

Πράγματι έγινε η συνεννόηση και συμφωνήθηκε το μεσημέρι της 26ης Ιανουαρίου 2006 να προσέλθουν η Τζούλια και η Χαρά προκειμένου να διενεργηθούν οι απαιτούμενες αιματολογικές εξετάσεις. Ομως, τελικά δεν προσήλθαν.

Ετσι, ο Βοσκόπουλος προσέφυγε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών και ζήτησε την ακύρωση της εκούσιας αναγνώρισης της Χαράς, λόγω «πλάνης του που εμφιλοχώρησε μεταξύ της δηλώσεως και της βουλήσεώς του ως προς την ιδιότητά του ως φυσικού πατέρα της τελευταίας».

Το δικαστήριο ανέβαλε την έκδοση οριστικής απόφασης και διέταξε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης σε εργαστήριο αναλύσεως DNA ή RNA προκειμένου να αποδειχθεί αν ο Τόλης είναι ο φυσικός πατέρας της Χαράς.

Καθορίστηκε νέα ημερομηνία προσέλευσης για τον εργαστηριακό έλεγχο, αλλά και πάλι, για δεύτερη φορά, μάνα και κόρη δεν πήγαν στο καθορισμένο ραντεβού. Ούτε και στο τρίτο κατά σειρά ραντεβού με τον πραγματογνώμονα. Στο τελευταίο ραντεβού, μάλιστα, μια κυρία κάλεσε τηλεφωνικά τον πραγματογνώμονα, συστήθηκε ως δικηγόρος της Χαράς και ζήτησε την αλλαγή της ημερομηνίας αιμοληψίας γιατί η Χαρά βρισκόταν στο εξωτερικό.

Μετά από αυτό ο τραγουδιστής προσέφυγε και πάλι στη Δικαιοσύνη και με αποφάσεις του Εφετείου Αθηνών κρίθηκε ότι «εφόσον η δήλωση εκούσιας αναγνωρίσεως τέκνου που γεννήθηκε χωρίς γάμο είναι προϊόν ουσιώδους πλάνης της βούλησης του δηλούντος, ο τελευταίος δικαιούται ακόμη κι αν τέλεσε γάμο με τη μητέρα του τέκνου να ζητήσει την ακύρωση της εκούσιας αναγνωρίσεως, χωρίς η άσκηση του εν λόγω δικαιώματος να αντιβαίνει στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση (κυρώθηκε από την Ελλάδα με τον Ν.1702/1987) για το νομικό καθεστώς των τέκνων που γεννήθηκαν χωρίς γάμο των γονέων τους».

Ετσι, το Εφετείο κήρυξε άκυρη την 12773/11-2-1986 πράξη εκούσιας αναγνώρισης της Χαράς. Οι δικαστές δέχτηκαν ότι ο Τόλης Βοσκόπουλος παραπλανήθηκε όταν υπέγραφε την πράξη αναγνώρισης του παιδιού του, κάτι που είχε αποτέλεσμα να χάσει η Χαρά το δικαίωμα της διατροφής κατά τη διάρκεια των σπουδών της, όπως ελέχθη τότε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ