Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τον εφιάλτη της 31χρονης δίπλα στον συζυγοκτόνο – Βία, καυγάδες και συνεχείς απειλές

Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τον εφιάλτη της 31χρονης δίπλα στον συζυγοκτόνο – Βία, καυγάδες και συνεχείς απειλές

Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές η άτυχη γυναίκα φέρει δυο τραύματα στην τραχηλική χώρα, είναι δεν φέρει ίχνη πάλης και πιθανότατα ήταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι χωρίς να μπορεί να διανοηθεί τι θα επακολουθήσει. Ο θάνατός της σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ήταν μαρτυρικός καθώς χτυπήθηκε από ένα μαχαίρι 28 εκατοστών.

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις μετά τη φρικιαστική δολοφονία στη Δάφνη. Πρόκειται για την τρίτη γυναικοκτονία μέσα σε τρεις μήνες, καθώς και την έκτη από την αρχή του έτους.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση καθώς και για οπλοφορία – οπλοχρησία στον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο της 31χρονης.

Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές η άτυχη γυναίκα φέρει δυο τραύματα στην τραχηλική χώρα, είναι δεν φέρει ίχνη πάλης και πιθανότατα ήταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι χωρίς να μπορεί να διανοηθεί τι θα επακολουθήσει. Ο θάνατός της σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ήταν μαρτυρικός καθώς χτυπήθηκε από ένα μαχαίρι 28 εκατοστών.

Ο συζυγοκτόνος μετά το έγκλημα παραδόθηκε στην αστυνομία και έκανε λόγο για… ζήλια. Ενώπιον του εισαγγελέα, ο συζυγοκτόνος επανέλαβε τα όσα είπε περί «ζήλιας», ενώ δήλωσε «μετανιωμένος» για την πράξη του.

Η ζήλεια και οι καθημερινοί καυγάδες

Την ίδια ώρα «καταπέλτης» είναι για τον 40χρονο συζυγοκτόνο της Δάφνης οι γείτονες, οι οποίοι είχαν καταλάβει τον εφιάλτη που περνούσε στα χέρια του εδώ και καιρό η 31χρονη γυναίκα και μάλιστα προσπάθησαν να τη σώσουν καλώντας την αστυνομία, χωρίς ωστόσο αυτό να έχει αποτέλεσμα.

Πολλοί γείτονες τον κατηγορούν για ενδοοικογενειακή βία και κακοποιητική συμπεριφορά προς το πρόσωπο της άτυχης 31χρονης.

Μάλιστα δεδομένου πως το ζευγάρι ήταν γνωστό στη γειτονιά, καθώς διατηρούσε ψητοπωλείο, δεν είναι λίγοι οι μάρτυρες που αναφέρουν πως ο άνδρας έδειχνε την επιθετική του συμπεριφορά ακόμη και εν ώρα εργασίας.

Πάντως γειτόνισσες ανέφεραν πως το τελευταίο καιρό, η 31χρονη είχε εγκλωβιστεί στο σπίτι της και δεν έβγαινε έξω, με αποτέλεσμα οι καβγάδες να γίνονται όλο και εντονότεροι στο σπίτι. 

Την ζήλευε παράφορα

Όπως ανέφεραν οι περισσότεροι από τους ενοίκους, ο 40χρονος Αλβανός ζήλευε την σύζυγο του. Παράλληλα πρόσθεσαν ότι το ζευγάρι δεν ήταν ευτυχισμένο ενώ συνέχεια καβγάδιζε, με τις φωνές τους να ακούγονται σε όλη την πολυκατοικία. Μάλιστα δεν ήταν και λίγοι αυτοί που είχαν ακούσει πολλές φορές τη νεαρή μητέρα να φωνάζει «βοήθεια».

Σε έναν από αυτούς τους καυγάδες μια γειτόνισσα κάλεσε την αστυνομία και κατήγγειλε ενδοοικογενειακή βία. Εφόσον οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σπίτι είχαν κάνει σωστά τη δουλειά τους η 31χρονη μπορεί να είχε σωθεί. Δυστυχώς αυτό δεν συνέβη, με αποτέλεσμα 21 μέρες μετά η άτυχη γυναίκα να δολοφονηθεί.

Η καταγγελία και η αντίδραση των αστυνομικών

Στις το βράδυ της 10η προς 11η Ιουλίου γειτόνισσα του ζευγαριού επικοινωνεί με το κέντρο άμεσης δράσης, το 100. Μιλάει για ενδοοικογενειακό επεισόδιο στη Δάφνη, είναι σαφέστατη ενώ αναφέρει ότι υπάρχει μέσα στο σπίτι και ανήλικο παιδί.

Μάλιστα, έδωσε μάλιστα τα δικά της στοιχεία ταυτότητας το δικό της κουδούνι, γιατί το κουδούνι του ζευγαριού είχε αλλάξει.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, το πλήρωμα του περιπολικού της άμεσης δράσης λαμβάνει σήμα υψηλής προτεραιότητας να πάει όσο το δυνατόν συντομότερα, κάτι που είναι καταγεγραμμένο και το περιπολικό φτάνει στην περιοχή 25 λεπτά αργότερα.

Οι δύο αστυνομικοί, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, που φαίνεται να επιβεβαιώνονται δεν βγήκαν καν από το περιπολικό. Ανοιγόκλεισαν τα παράθυρα του περιπολικού στη συνέχεια διαβίβασαν στο κέντρο ότι δεν υπάρχει κάποιος να τούς υποδείξει το διαμέρισμα στο οποίο υπάρχει το ενδοοικογενειακό επεισόδιο και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Οι δύο αστυνομικοί εντοπίστηκαν και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

«Σήμερα βράδυ κάλεσα το 100 για ενδοοικογενειακή βία σε γειτονικό διαμέρισμα που ζει και ανήλικο. (…) Το περιπολικό ήρθε μετά από 25 λεπτά δεν μπήκαν καν στο κόπο να κατέβουν άνοιξαν απλά τα παράθυρα και έφυγαν! Δεν έκανα καταγγελία για πάρτι αγαπημένη ελληνική αστυνομία. Σας κάλεσα ενώ είχε θορυβηθεί ακόμα και η διαχειρίστρια. Όχι, άγχος παίδες μονό τα πτώματα μετράνε τηλεοπτικά. Όταν τη σφάξει λοιπόν, θα ενημερώσω πρώτα κανένα κανάλι για να σας φωνάξουν» είχε γράψει εκείνο το βράδυ η γειτόνισσα στα Social Media.

Λίγο μετά τη δολοφονία της 31χρονης, η γειτόνισσα του ζευγαριού στη Δάφνη αναδημοσίευσε το ποστ της, γράφοντας: «Τη σκότωσε τελικά. Μόνο αυτό έχω να πω».

«Έχουμε πανδημία της έμφυλης βίας»

Την ίδια στιγμή, για «πανδημία» έμφυλης βίας κάνει λόγο η εξελικτική ψυχολόγος, Στέλλα Αργυρίου.

Η κ. Αργυρίου τόνισε ότι πλέον δεν αρκεί να καταδικάζουμε τους φόνους γυναικών αλλά απαιτείται να οργανωθεί μια εθνική εκστρατεία στρατηγικής για την καταπολέμηση της βίας. «Μέσα σε μισό χρόνο χάσαμε έξι γυναίκες, δεν είναι πια εξαίρεση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου ότι τη σκότωσε λόγω ζήλιας, η κ. Αργυρίου τόνισε ότι δεν σκοτώνει ούτε η ζήλια, ούτε ο καυγάς, ούτε η λογομαχία ούτε ο εγκλεισμός. Αυτός που σκοτώνει είναι ο δολοφόνος.

«Ο δολοφόνος στις συγκεκριμένες περιπτώσεις είναι ένας άνθρωπος που θεωρεί τη γυναίκα κτήμα του. Γι’ αυτό το τη σκοτώνει» τόνισε και πρόσθεσε ότι η βία έχει κλιμάκωση και οι γυναίκες υπέμειναν βία για καιρό.

«Ξεκινά κάπως, και όταν δεν αντιμετωπίζεται δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα βλέπουμε να καταλήγει με φόνο. Πρέπει λοιπόν να βλέπουμε και να δίνουμε σημασία στα πρώτα σημάδια της βίας» τόνισε η εξελικτική ψυχολόγος. 

«Δεν πρέπει να μεγαλώνουμε γυναίκες που »πρέπει να κάνουν υπομονή»»

Ως προς το τι πρέπει να γίνει ανέφερε ότι χρειάζεται αυστηροποίηση των ποινών ώστε να μην βρίσκεται εκτός φυλακής σε 4 με 6 χρόνια κάποιος που σκότωσε τη σύζυγό του.

Επίσης, χρειάζεται παιδεία ώστε να αλλάξουν αναχρονιστικές αντιλήψεις που ακόμη επικρατούν στην Ελλάδα όπως «είναι άνδρας, θα πει και μια κουβέντα παραπάνω», «θα σηκώσει και το χέρι πρέπει να κάνεις υπομονή» .

«Δεν πρέπει να μεγαλώνουμε με διαφορετικό τρόπο τα παιδιά μας. Δεν πρέπει να μεγαλώνουμε γυναίκες που »πρέπει να κάνουν υπομονή» και άντρες που μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν» τόνισε χαρακτηριστικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ