Μεγάλες φωτιές σε Ρόδο και Αιτωλοακαρνανία – Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μεγάλος μέρος του νησιού – Εκκενώθηκαν οικισμοί

Μεγάλες φωτιές σε Ρόδο και Αιτωλοακαρνανία – Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μεγάλος μέρος του νησιού – Εκκενώθηκαν οικισμοί

Η μάχη για την κατάσβεση συνεχίζεται και οι αρχές προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση της Κοιλάδας των Πεταλούδων στη Ρόδο από επισκέπτες και προσωπικό.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στη Ρόδο, όπου νωρίτερα σήμερα ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση μεταξύ των χωριών Σορωνής και Θεολόγου. Την ίδια στιγμή επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν στην πυρκαγιά, στο Παραδείσι Αιτωλοακαρνανίας του Δήμου Αγρινίου ενώ εκκενώθηκαν προληπτικά τα χωριά Παραδείσι και Περπάτη.

Συγκεκριμένα στη Ρόδο, οι αρχές προχώρησαν σε προληπτική εκκένωση της Κοιλάδας των Πεταλούδων, από επισκέπτες και προσωπικό χωρίς ωστόσο, να απειλείται άμεσα.

Επίσης, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε και το στρατόπεδο Καλαμώνα.

Εδώ και αρκετή ώρα επιχειρούν, εκτός από τα τρία ελικόπτερα και δυο αεροπλάνα καναντέρ καθώς και το ρωσικό Beriev-200. Επίσης, ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης με πεζοπόρο τμήμα από τη Σάμο.

Μεγάλος μέρος του νησιού είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν έτσι 20 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 3 ελικόπτερα, αλλά και το ρωσικό θηριώδες αεροσκάφος Beriev-200.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ