Φωτιά στην Αττική – Σε πολιορκία Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες και Άγιος Στέφανος – Οι ελπίδες στα εναέρια μέσα

Φωτιά στην Αττική – Σε πολιορκία Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες και Άγιος Στέφανος – Οι ελπίδες στα εναέρια μέσα

Αυτή τη στιγμή -με τα μέτωπα στη Βόρεια Αττική να είναι δεκάδες- αυτά που προβληματίζουν κυρίως τις Αρχές είναι σε Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες και Άγιο Στέφανο

Εξαιρετικά δύσκολη ήταν και η προηγούμενη νύχτα για τις πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και τους πολίτες της Βόρειας Αττικής που έχουν πληγεί από τα τεράστια πύρινα μέτωπα που εξακολουθούν να είναι σε εξέλιξη και δεν φαίνεται να μπορούν να ελεγχθούν σύντομα.

Τα πύρινα μέτωπα κινούνται ανεξέλεγκτα και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα. Αν και αργά το βράδυ οι άνεμοι κόπασαν αρκετά, με αποτέλεσμα να ανακοπεί η ταχύτητα και η ένταση της πυρκαγιάς, τις πρώτες πρωινές ώρες εντάθηκαν με την απειλή για κατοίκους και περιουσίες παραμένει ισχυρή.

Αυτή τη στιγμή -με τα μέτωπα στη Βόρεια Αττική να είναι δεκάδες- αυτά που προβληματίζουν κυρίως τις Αρχές είναι σε Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες και Άγιο Στέφανο. Μάλιστα, στην ευρύτερη περιοχή της Αγίου Στεφάνου, το πρωί του Σαββάτου δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση στους οικισμούς Αγία Σκέπη, Αγία Παρασκευή, Καπιτένια και Βρυσάκι. Στους κατοίκους ζητείται να εκκενώσουν προς Δροσιά μέσω Λεωφόρου Μαραθώνος.

Οι ελπίδες για έλεγχο των πυρκαγιών εναποτίθενται πλέον στα εναέρια μέσα, τα οποία ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού λίγο πριν τις 7 το πρωί.

 

Σε πύρινο κλοιό η Βόρεια Αττική

Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε την Τρίτη στη Βαρυμπόμπη έχει κατακάψει μια τεράστια έκταση με τα μέτωπα στη διάρκεια της νύχτας να έχουν μεταπηδήσει σε τρία σημεία την Εθνική Οδό.

Ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει για την τοποθεσία «Θέα» όπου υπάρχει ρέμα και η φωτιά θα πρέπει να μην επεκταθεί στην περιοχή των Αχαρνών. Τόσο στους Θρακομακεδόνες όσο και στη Βαρυμπόμπη υπάρχουν σπίτια που έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές.

«Η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη από πολύ νωρίς. Έφτασε η φωτιά εδώ. Είμαστε στο βορειοανατολικό κομμάτι, στο όριο του οικισμού Είχαμε ένα πρόβλημα στην αρχή με τις πυροσβεστικές δυνάμεις γιατί υπήρχαν και πολλά μέτωπα και από τη Βαρυμπόμπη. Τώρα έχουν ενισχυθεί εδώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις και πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να τη σταματήσουμε» ανέφερε πριν λίγες ώρες ο δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός, στο MEGA.

Στους Θρακομακεδόνες, οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την απουσία πυροσβεστικών δυνάμεων και προσπαθούν να σώσουν οτιδήποτε αν σώζεται, με το μέτωπο να κινείται 1,5 χιλιόμετρο από την καρδιά των Θρακομακεδόνων.

Ένας κύριος πήγε με ένα βυτίο από την Ελευσίνα με σκοπό να δώσει νερό σε κάποιο πυροσβεστικό όχημα. «Δεν έχει αντλία το πυροσβεστικό τραβήξει νερό από εμάς» λέει με αγωνία στο MEGA καθώς η φωτιά καίει ένα σπίτι.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πολλοί εθελοντές καταγγέλλουν ότι στο ύψος της Μαλακάσας η περιοχή από το 40ό χιλιόμετρο καίει από τη 1 το ξημέρωμα και δεν μπορούν να πάνε τα οχήματα γιατί το έδαφος είναι δύσβατο.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ