Νέα αύξηση στα μικροσωματίδια της ατμόσφαιρας – Δείτε live τι συμβαίνει σε κάθε περιοχή

Νέα αύξηση στα μικροσωματίδια της ατμόσφαιρας – Δείτε live τι συμβαίνει σε κάθε περιοχή

Για να προστατευτούν, οι κάτοικοι θα πρέπει να κρατήσουν τα παράθυρα και τις πόρτες στα σπίτια τους κλειστά

«Να κλείσουν οι κάτοικοι τα παράθυρα και τις πόρτες των κατοικιών τους» καλεί το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και «αν πρέπει να εξέλθουν να χρησιμοποιούν μάσκες N95, ΚΝ95 ή FFP2, που παρέχουν προστασία από τα σωματίδια PM2.5».

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, από τις φωτιές καταγράφεται αύξηση ων επιπέδων των επιβλαβών αιωρούμενων στην ατμόσφαιρα μικροσωματιδίων PM2.5 (λεπτά εισπνεόμενα σωματίδια, με διάμετρο περί τα 2,5 μικρόμετρα) καταγράφεται σχεδόν σε όλο το Λεκανοπέδιο Αττικής, με μεγαλύτερη επιβάρυνση στα Βόρεια και Ανατολικά διαμερίσματα.

Για να προστατευτούν, οι κάτοικοι θα πρέπει να κρατήσουν τα παράθυρα και τις πόρτες στα σπίτια τους κλειστά.

Στην περίπτωση που χρειαστεί να βγουν από το σπίτι, οι κάτοικοι θα πρέπει να φορούν μάσκες N95, ΚΝ95 ή FFP2, που παρέχουν προστασία από τα σωματίδια PM2.5.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα στοιχεία για το ποσοστό των σωματιδίων στην ατμόσφαιρα προέρχονται από το δίκτυο αισθητήρων του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΙΕΠΒΑ/ΕΑΑ), που λειτουργεί στο πλαίσιο της Εθνικής Ερευνητικής Υποδομής ΠΑΝΑΚΕΙΑ της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ