Κερατέα – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στη Λαυρεωτική – Στην περιοχή επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Κερατέα – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στη Λαυρεωτική – Στην περιοχή επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Πάνω από 10 σπίτια έ3χουν υποστεί ζημιές. Την ίδια ώρα, εμπρησμό καταγγέλλει ο δήμαρχος.

Νέος συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τρίτης (17/8) στην Πυροσβεστική καθώς υπήρξαν δύο αναζωπυρώσεις στην Κερατέα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν στις περιοχές Αγιασμόθι και Δροσιά. Οι δυνάμεις -επίγειες και εναέριες- έδρασαν αμέσως και αυτή τη στιγμή όλα είναι υπό έλεγχο.

Συγκεκριμένα, στο σημείο βρίσκονται 104 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων τριών τριών ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 40 οχήματα συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Από αέρος συνδράμουν 5 ελικόπτερα. «Η πυρκαγιά είναι σε ύφεση, υπάρχουν διάσπαρτες εστίες ωστόσο οι δυνάμεις παραμένουν εκεί», σημειώνει το Πυροσβεστικό Σώμα.

Ζημιές σε 10 σπίτια από τη φωτιά:

Νωρίτερα σήμερα μιλώντας στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, έκανε λόγο για 10 οικίες που έχουν υποστεί ζημιές. Όπως είπε, «υπάρχουν 10 σπίτια που υπέστησαν ζημιές αλλά όχι ολοσχερείς γιατί υπήρξε άμεση επέμβαση. Σήμερα θα έχουμε αποτίμηση για τα καμένα στρέμματα».

Όσον αφορά τις καταγγελίες για εμπρησμό σημείωσε πως «υπάρχουν μαρτυρίες από δυο υπαλλήλους που έχουν καταθέσει σχετικά και σήμερα θα γίνουν ανακοινώσεις». Επίσης, ευχαρίστησε την περιφέρεια Αττικής που έστειλε ένα «μηχάνημα θηρίο», το οποίο άνοιξε αντιπυρική ζώνη. «Όπου υπήρχαν δρόμοι δεν κάηκαν. Η προηγούμενη φωτιά ήταν το 1993. Τα πεύκα είχαν φυτρώσει δίπλα δίπλα σαν μαρούλια, η φυσική αναδάσωση δεν είχε αφήσει περιθώρια για περάσματα και στην ουσία είχαμε ένα φυσικό δυναμίτη από καύσιμη ύλη. Αυτά είναι θέματα που πρέπει να τα δούμε για να είμαστε θωρακισμένοι και δεν πρέπει να έχουμε εμπλοκή στο έργο μας» υπογράμμισε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ