Φοιτητές – Διαδηλώνουν την Πέμπτη στην Αθήνα για να ανοίξουν οι σχολές – Καταγγέλλουν τη φασιστική επίθεση στην Σταυρούπολη

Φοιτητές – Διαδηλώνουν την Πέμπτη στην Αθήνα για να ανοίξουν οι σχολές – Καταγγέλλουν τη φασιστική επίθεση στην Σταυρούπολη

Συλλαλητήριο στην Αθήνα καλούν οι φοιτητές μέσω των συλλόγων τους. Η κινητοποίηση θα είναι και «απάντηση στην επίθεση φασιστών» στην Σταυρούπολη, όπως σημειώνουν.

Στην Αθήνα θα διαδηλώσουν αύριο Πέμπτη οι φοιτητές με αίτημα να ανοίξουν άμεσα οι σχολές τους, ενώ οι φοιτητικοί σύλλογοι καταγγέλλουν και τη φασιστική επίθεση στην Σταυρούπολη.

«Ούτε στην Σταυρούπολη, ούτε πουθενά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά», αναφέρεται στην αφίσα που καλεί στο αυριανό φοιτητικό συλλαλητήριο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Φοιτητικών Συλλόγων, το συλλαλητήριο θα είναι «και μία μεγάλη απάντηση στην επίθεση φασιστών σε μέλη φοιτητικών συλλόγων στο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης».

Στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια το συλλαλητήριο

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι που καλούν στο Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 12:00 στα Προπύλαια είναι μέχρι στιγμής οι Σύλλογοι Φυσικού, Πληροφορικής, Γεωλογικού, Ιστορικού-Αρχαιολογικού, ΠΤΔΕ, ΤΕΑΠΗ, Νοσηλευτικής, Τούρκικων Σπουδών και Νομικής ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτονικής, ΣΕΜΦΕ, Μεταλλειολόγων, Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ, ΝΦΕΕΜΠ, ΣΕΤ και ΣΕΤΠ του ΠΑΔΑ, Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών. 

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι διεκδικούν το άνοιγμα των σχολών να συνοδευτεί με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τη δια ζώσης διδασκαλία, ώστε οι σχολές να μην ξανακλείσουν. Παράλληλα, απαιτούν την κατάργηση του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη και εναντιώνονται σε οποιαδήποτε σκέψη για νέο νόμο – πλαίσιο που θα περιλαμβάνει κλείσιμο και συγχωνεύσεις τμημάτων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ