Δεξαμενόπλοιο «Αριστοφάνης» – Θέμα σε ξένα ΜΜΕ η διάσωση 152 προσφύγων με το πλοίο του Βαγγέλη Μαρινάκη

Δεξαμενόπλοιο «Αριστοφάνης» – Θέμα σε ξένα ΜΜΕ η διάσωση 152 προσφύγων με το πλοίο του Βαγγέλη Μαρινάκη

Το δεξαμενόπλοιο ταξίδευε από την Αίγυπτο στην Ιταλία, όταν εντόπισε μικρή βάρκα με πάρα πολλούς επιβαίνοντες που σημείωνε εισροή υδάτων

Περισσότερες από 150 ανθρώπινες ζωές σώθηκαν αργά τη νύχτα της 23ης Σεπτεμβρίου, όταν το δεξαμενόπλοιο M/T Aristofanis, συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη, εντόπισε μικρό σκάφος, μήκους περίπου 15 μέτρων, με πάρα πολλούς επιβάτες που παρουσίαζε εισροή υδάτων.

Ο πλοίαρχος κινητοποιήθηκε άμεσα και ειδοποίησε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.), και αμέσως ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών στην οποία συνέδραμε και το δεξαμενόπλοιο «Αριστοφάνης».

Την επιτυχία της επιχείρησης, που κατέληξε στη διάσωση δεκάδων ζωών, σχολίασαν τόσο τα ελληνικά όσο και τα ξένα μέσα, πολλά εκ των οποίων προχώρησαν σε εκτενή άρθρα σχετικά με το περιστατικό.

Άρθρα για την υπόθεση δημοσίευσαν έγκριτα Μέσα, όπως για παράδειγμα το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press

Μία μόλις ημέρα μετά, άρθρο για την υπόθεση δημοσίευσε και η έγκριτη Washington Post

«Έσωσε περισσότερους από 150 μετανάστες»

Εκτενέστατο ρεπορτάζ δημοσίευσε για την υπόθεση και η Daily Mail. Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει στο κείμενό της ότι «το σκάφος που ανήκει στον ιδιοκτήτη της Νότιγχαμ Φόρεστ και του Ολυμπιακού έσωσε περισσότερους από 150 μετανάστες μετά τον εντοπισμό τους σε ένα πλοίο που βυθιζόταν στη Μεσόγειο».

Στη συνέχεια η γνωστή εφημερίδα θυμίζει ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης έγινε ο κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Φόρεστ το 2017, ενώ σημειώνει ότι ο «Αριστοφάνης» κατευθυνόταν την περασμένη Παρασκευή από την Αίγυπτο στην Ιταλία.

Το κείμενο επισημαίνει ότι το πλήρωμα του «Αριστοφάνη» σήμανε συναγερμό όταν εντοπίστηκε ένα ξύλινο πλοίο 15 μέτρων νότια της Πελοποννήσου. Στη συνέχεια, το άρθρο περιγράφει πώς κινητοποιήθηκαν και οι ελληνικές Αρχές, ενώ υπογραμμίζει ότι μια έγκυος γυναίκα χάθηκε στη θάλασσα κατά τη διάρκεια της διάσωσης.

Τέλος, το ρεπορτάζ της Daily Mail σημειώνει ότι ο «Αριστοφάνης» κατευθύνθηκε στην Παλαιόχωρα στην Κρήτη για να μεταφέρει τους μετανάστες, πριν να ξεκινήσει για ένα ακόμα ταξίδι στην Αίγυπτο. Το ρεπορτάζ της εφημερίδας είναι διανθισμένο με πολλές φωτογραφίες.

«Ήταν επί τέσσερις μέρες αβοήθητοι στη θάλασσα»

Αντίστοιχο κείμενο δημοσίευσε και η Nottingham Post, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με τη γραμμή υποστήριξης για άτομα που διασχίζουν την ΕΕ, Alarm Phone, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι βρίσκονταν αβοήθητοι στη θάλασσα επί τέσσερις ολόκληρες ημέρες, μέχρι να διασταυρωθούν με τον «Αριστοφάνη».

Σχετικό άρθρο ανάρτησε και η News Chant, τονίζοντας ότι διασώθηκαν περισσότεροι από 150 μετανάστες.

Άρθρο γύρω από την υπόθεση δημοσίευσε και το Trade Winds, μια ιστοσελίδα διεθνών ειδήσεων για τη ναυτιλία.

Δείτε ενδεικτικά μερικές ακόμη δημοσιεύσεις για την υπόθεση:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ