Ευρήματα σοκ στα σπίτια των συλληφθέντων στην Σταυρούπολη – Καραμπίνες, αεροβόλα και μαχαίρια

Ευρήματα σοκ στα σπίτια των συλληφθέντων στην Σταυρούπολη – Καραμπίνες, αεροβόλα και μαχαίρια

Σοκάρουν τα ευρήματα στα σπίτια των συλληφθέντων για την επίθεση στην αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από τα ΕΠΑΛ στην Σταυρούπολη.

Ολόκληρο οπλοστάσιο βρέθηκε στα σπίτια των συλληφθέντων στην Σταυρούπολη, μετά την επίθεση στην αντιφασιστική συγκέντρωση των φοιτητών. Θυμίζουμε ότι ομάδα κουκουλοφόρων, που σχετίζεται με τη Χρυσή Αυγή, πραγματοποίησε επίθεση με πέτρες, μολότοφ κι άλλα αντικείμενα.

Ακολούθησαν συλλήψεις από την Αστυνομία. Αναλυτικά, οι Αρχές στο σπίτι ενός 15χρονου που συνελήφθη, εντόπισαν και κατέσχεσαν τα εξής:

  • 2 περίστροφα αερίου και 6 φυσίγγια
  • 1 θήκη όπλου
  • 1 μαχαίρι και 1 σουγιάς
  • 1 κοντάρι
  • 1 ξύλινο μπαστούνι του μπέιζμπολ
  • 1 κυνηγετική καραμπίνα
  • 17 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου

Σε μια άλλη οικία μαθητή εντοπίστηκε 1 αεροβόλο πιστόλι και 2 μαχαίρια. Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας έγιναν συνολικά 60 προσαγωγές και 11 συλλήψεις.

Οι κατ’ οίκον έρευνες της ΕΛΑΣ για τα άτομα που έχουν εμπλακεί στα επεισόδια συνεχίζονται. Χθες ένα 19χρονος συνελήφθη κατά την διάρκεια των επεισοδίων ο οποίος είχε στην κατοχή του  σπρέι πιπεριού, ενώ οι αρχές προχώρησαν και στην σύλληψη ενός ακόμα ατόμου ο οποίος είχε επιτεθεί κατά των φοιτητών και άρπαξε μερικά πανό τα οποία αργότερα βρέθηκαν στο σπίτι του.

Στη Δικαιοσύνη παραπέμφθηκαν οι συλληφθέντες

Όλοι οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη που συνδέονται με τα γεγονότα των δύο προηγούμενων 24ωρων στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, στη Θεσσαλονίκη. Μέχρι στιγμής, η Αστυνομία προχώρησε σε συνολικά έντεκα συλλήψεις, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν ανήλικους που διώκονται για οπλοκατοχή.

Ως προς την ποινική μεταχείριση των κατηγορούμενων ανηλίκων, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης τούς παρέπεμψε να δικαστούν σε Δικαστήριο Ανηλίκων, ορίζοντας δικάσιμους, και τους άφησε ελεύθερους.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται ένας 15χρονος για τον οποίο δεν προέκυψε συμμετοχή στα επεισόδια, αλλά φέρεται να ανήρτησε σε διαδικτυακή εφαρμογή φωτογραφίες με μαχαίρια και πιστόλια και κατά την έρευνα στο σπίτι του κατασχέθηκαν δύο περίστροφα αερίου με έξι φυσίγγια, ένα μαχαίρι, ένας σουγιάς, μία θήκη όπλου, ένα κοντάρι κι ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ. Εκτός από τον ίδιο συνελήφθη κι ο 54χρονος πατέρας του, καθώς κατείχε μία κυνηγετική καραμπίνα και 17 φυσίγγια, χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη άδεια.

Ο 54χρονος παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία (Μονομελές Πλημμελειοδικείο). Στο Αυτόφωρο (Τριμελές Πλημμελειοδικείο) οδηγήθηκαν και δύο νεαροί, 19 και 20 ετών, που συνελήφθησαν για συμμετοχή στα επεισόδια που ξέσπασαν την πρώτη μέρα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Σε βάρος τους, ο εισαγγελέας απήγγειλε δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης και παράβαση του νόμου περί όπλων (βρέθηκαν στην κατοχή τους ένα αεροβόλο πιστόλι και δύο μαχαίρια).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ