Κοζάνη – Εστιάτορας απαίτησε πιστοποιητικό εμβολιασμού από αστυνομικούς που πήγαν για έλεγχο – Κατηγορείται για απείθεια

Κοζάνη – Εστιάτορας απαίτησε πιστοποιητικό εμβολιασμού από αστυνομικούς που πήγαν για έλεγχο – Κατηγορείται για απείθεια

Ένα πρωτόγνωρο περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια ελέγχου για την τήρηση των μέτρων σε εστιατόριο στην Κοζάνη. Ο ιδιοκτήτης ζήτησε από τους αστυνομικούς να σκανάρει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τους και κατέληξαν στο τμήμα

Εστιάτορας στην Κοζάνη ζήτησε από δύο αστυνομικούς με πολιτικά που πήγαν στο κατάστημά του για να ελέγξουν ότι τηρούνται τα μέτρα προστασίας κατά του κοροναϊού, να του επιδείξουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Οι δύο αστυνομικοί όπως αναφέρει στην ΕΡΤ ο αυτόπτης μάρτυρας, Γιώργος Βελησιώτης, δικηγόρος στο επάγγελμα, όταν μπήκαν στο κατάστημα δεν υπήρχαν πελάτες στον εσωτερικό χώρο. Οι ίδιοι βεβαίωσαν πρόστιμα σε δύο εργαζόμενους για μη ορθή χρήση της μάσκας. Όπως επεσήμανε όλοι οι εργαζόμενοι στο κατάστημα είναι εμβολιασμένοι.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ζήτησε από τους δύο αστυνομικούς να του επιδείξουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Οι αστυνομικοί υποστήριξαν ότι οι ίδιοι είναι ο ελεγκτικός μηχανισμός και επικράτησε ένταση.

Τελικά κατέληξαν στο τμήμα, όπου έγιναν εκατέρωθεν μηνύσεις. Για απείθεια κατηγορείται ο ιδιοκτήτης, ο οποίος καταγγέλλει για παράβαση καθήκοντος τους δύο αστυνομικούς για τον τρόπο που χειρίστηκαν την υπόθεση

Κενό στο «γράμμα» της ΚΥΑ

Σύμφωνα με τον κ. Βελησιώτη, υπάρχει κενό στο «γράμμα» της σχετικής ΚΥΑ, για το εάν οι αστυνομικοί θα πρέπει να υποβάλλονται σε έλεγχο όταν εισέρχονται σε κλειστούς χώρους, τη στιγμή που ο εκάστοτε ιδιοκτήτης της επιχείρησης έχει αποκτήσει ελεγκτική αρμοδιότητα μέσα στα όρια του καταστήματός του.

Όπως αναφέρει ο κ. Βελησιώτης στο kozanilife.gr:

«Οι Αστυνομικοί είναι ο ελεγκτικός μηχανισμός, κανείς δεν διαφώνησε ούτε προς τον έλεγχο, ούτε ως προς το διοικητικό πρόστιμο. Η ένσταση μου είναι ως προς την άνιση μεταχείριση πολιτών και Αστυνομικών.

Είναι ένα τεράστιο κενό όπως πολλά ακόμα που έχει o νόμος και η συγκεκριμένη ΚΥΑ για το θέμα αυτό.

Δεν γίνεται ο πελάτης να μην μπορεί να μπει με rapid test στο κατάστημα, ενώ ο Αστυνομικός να μπορεί.

Καλό θα ήταν ακόμα και οι Αστυνομικοί, πριν εισέλθουν στο κατάστημα, να ελέγχονται όπως όλοι οι πολίτες».

Τι απαντά η ΕΛ.ΑΣ.

Το γραφείο τύπου της ΕΛ.ΑΣ. απάντησε για το περιστατικό μετά από επικοινωνία με την ΕΡΤ, ότι αστυνομικοί –όταν λειτουργούν ως ελεγκτικός μηχανισμός κι όχι ως πελάτες– δεν είναι υποχρεωμένοι να επιδείξουν πιστοποιητικά εμβολιασμού.

«Είναι σαν κάποιος πολίτης να ζητά δίπλωμα οδήγησης από έναν αστυνομικό εν ώρα υπηρεσίας όταν αυτός οδηγεί το περιπολικό»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ