Μητσοτάκης σε Μέρκελ – «Συχνά η δυτική ψυχραιμία ενθαρρύνει την τουρκική αυθαιρεσία»

Μητσοτάκης σε Μέρκελ – «Συχνά η δυτική ψυχραιμία ενθαρρύνει την τουρκική αυθαιρεσία»

Κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών τους στον Τύπο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι υποδέχεται την Άνγκελα Μέρκελ ως ο όγδοος έλληνας πρωθυπουργός με τον οποίο συνομίλησε επί της καγκελαρίας της και έκανε σύντομη ανασκόπηση όσων συνέβησαν επί της καγκελαρίας της σε θέματα που αφορούσαν την Ελλάδα.

Για μια «πολύ διαφορετική Ελλάδα» από αυτή που γνώρισε την τελευταία δεκαετία η Ανγκελα Μέρκελ έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στη γερμανίδα καγκελάριο.

Κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών τους στον Τύπο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι υποδέχεται την Άνγκελα Μέρκελ ως ο όγδοος έλληνας πρωθυπουργός με τον οποίο συνομίλησε επί της καγκελαρίας της και έκανε σύντομη ανασκόπηση όσων συνέβησαν επί της καγκελαρίας της σε θέματα που αφορούσαν την Ελλάδα.

Η ομιλία του πρωθυπουργού περιείχε πολλές αναφορές και μηνύματα στην Τουρκία, με τον κ. Μητσοτάκη να αφήνει αιχμές για την ευρωπαϊκή στάση κατά το παρελθόν.

«Συχνά, η δυτική ψυχραιμία ενθαρρύνει την τουρκική αυθαιρεσία. Είναι καιρός οι ευρωπαϊκές αρχές να μετουσιωθούν σε ευρωπαϊκή πολιτική, και κυρίως σε ευρωπαϊκή πρακτική απέναντι σε όσους την προσβάλλουν γιατί ‘οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους’» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, διαμηνύοντας πως η Αθήνα θα συνεχίζει να αγωνίζεται ούτως ώστε να υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία.

«Η Ελλάδα θέλει μόνο φίλους, και το αποδεικνύει με τις συμφωνίες που υπογράφει. Επιθυμεί τις καλές σχέσεις» πρόσθεσε.

Δείτε τις κοινές δηλώσεις

«Φωνή της λογικής η Ανγκελα Μέρκελ»

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, όλο αυτό το διάστημα η Άνγκελα Μέρκελ υπήρξε η φωνή της λογικής και της σταθερότητας σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

«Καθώς η Ευρώπη προχωρά με ομοφωνίες, γνωρίζει καλά ότι αυτές χτίζονται με συμφωνίες» είπε ο κ. Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας «γενναία» την αλλαγή στάση της καγκελαρίου για τη σύγκλιση του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η επόμενη ημέρα

Αναφορικά με την επόμενη ημέρα στη Γερμανία, ο έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την προσδοκία «να σχεδιάσουμε μαζί το μέλλον της Ευρώπης και να διευρύνουμε τις ήδη πολύ καλές ελληνογερμανικές σχέσεις».

«Με λίγα λόγια, το μέλλον προβλέπεται συναρπαστικό, και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Και θα βαδίσουμε προς αυτό με το αγαπημένο ρήμα της κ. Μέρκελ: προσπαθώ».

«Αγαπητή κ. Μέρκελ σας υποδέχομαι με χαρά και σας αποχαιρετώ με σεβασμό. Η Αθήνα θα σας περιμένει πάντα και ως πολίτη και ως φίλη» είπε, κλείνοντας ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην απερχόμενη καγκελάριο.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης αποχαιρέτησε την καγκελάριο με τα λόγια του Γκαίτε: «Από όλους τους λαούς οι Έλληνες ονειρεύονται το όνειρο της ζωής με τον πιο όμορφο τρόπο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ