Μόσιαλος – Δεν αποκλείω τοπικά lockdown – Τι είπε για την παραλλαγή Όμικρον

Μόσιαλος – Δεν αποκλείω τοπικά lockdown – Τι είπε για την παραλλαγή Όμικρον

Ο Ηλίας Μόσιαλος αναφέρθηκε στην παραλλαγή Όμικρον και στην ανάγκη οι κυβερνήσεις των ανεπτυγμένων χωρών μαζί με τις φαρμακευτικές εταιρίες να αντιμετωπίζουν το γεγονός ότι τα εμβόλια δεν φτάνουν στην Αφρική. Ακόμα σχολιάζει τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί στην Ελλάδα και πως πρέπει να κινηθούμε για να αποφύγουμε τα χειρότερα

Για τα μέτρα που έχει λάβει και πρέπει να λάβει η Ελλάδα μίλησε ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος. Όπως ανέφερε δεν υπάρχει λόγος για ένα καθολικό lockodown, ωστόσο δεν απέκλεισε τα τοπικά οριζόντια μέτρα. Ακόμα αναφέρθηκε και στις εξελίξεις με την παραλλαγή Όμικρον που απασχολεί έντονα το τελευταίο 24ωρο κυβερνήσεις και επιστημονική κοινότητα.

Ειδικότερα κληθείς να εκτιμήσει το γεγονός ότι η Pfizer ξεκίνησε έρευνα για την παραλλαγή Όμικρον, στον ANT1, έκρινε ότι «καλώς έκανε», σχολιάζοντας πως δεν ξέρουμε αν τα υπάρχοντα εμβόλια δεν είναι αποτελεσματικά στη νέα μετάλλαξη και υπενθυμίζοντας ότι, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προέτρεψε τις εταιρείες να προχωρήσουν σε μελέτες.

Αντιμετωπίζουμε το σύμπτωμα όχι το πρόβλημα
«Αυτήν τη στιγμή αντιμετωπίζουμε το σύμπτωμα κι όχι το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι, το 6% των Αφρικανών έχουν εμβολιαστεί. Το να βρούμε το εμβόλιο είναι το εύκολο. Το ερώτημα είναι αν θα φτάνουν τα εμβόλια στην Αφρική ή μόνο στην Ευρώπη; Αυτό πρέπει να το απαντήσουν κυβερνήσεις και εταιρείες», τόνισε ο καθηγητής.

Σε ερώτημα σχετικά με τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν στην Ελλάδα, δεδομένης της αύξησης των κρουσμάτων και των θυμάτων του κοροναϊού, είπε πως «το γενικό lockdown είχε νόημα όταν δεν ξέρεις με τι έχεις να κάνεις. Τότε δεν είχαμε εμβόλια και προετοιμασμένο σύστημα υγείας, ούτε οι πολίτες δεν ήξεραν τι πρέπει να κάνουν.

Να πειστούν οι πολίτες για το εμβόλιο

Τώρα απλά θα το μεταθέσουμε» και συμπλήρωσε πως αυτό που θα πρέπει πραγματικά να γίνει αυτήν τη στιγμή για να ανακοπεί το νέο κύμα της πανδημίας είναι να γίνει η τρίτη δόση του εμβολίου και να εμβολιαστούν εκείνοι που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

«Δεν προέχει ο πανικός να πάμε σε ένα lockdown, αλλά να πειστούν όσοι περισσότεροι συμπατριώτες μας να κάνουν την 3η δόση και το εμβόλιο», δήλωσε σχετικά και τόνισε ότι, «αν τα μέτρα τηρηθούν και δεν επηρεάσει νέα μετάλλαξη τη χώρα, η γνώμη μου είναι ότι, πιθανόν είναι να κάνουμε ανάσχεση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Δεν αποκλείω όμως τοπικά lockdown».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ