Κορωνοϊός – Τα στοιχεία της «Όμικρον» που ανησυχούν τους επιστήμονες

Κορωνοϊός – Τα στοιχεία της «Όμικρον» που ανησυχούν τους επιστήμονες

Ο Διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου του Τορόντο μίλησε ζωντανά στο «LIVE NEWS», σημειώνοντας πως η παραλλαγή Όμικρον συνδυάζει δύο στοιχεία που ανησυχούν τους επιστήμονες

Στο μέτωπο του κοροναϊού για πρώτη φορά το νέο στέλεχος εκτοπίζει τη μετάλλαξη «Δέλτα», με τον καθηγητή Πρασσά να στέκεται στην ανθεκτικότητα της «Όμικρον».

Ο Διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου του Τορόντο μίλησε ζωντανά στο «LIVE NEWS», σημειώνοντας πως η παραλλαγή Όμικρον συνδυάζει δύο στοιχεία που ανησυχούν τους επιστήμονες.

«Στο Καναδά, τον τελευταίο καιρό οι ημερήσιοι θάνατοι δεν ξεπερνούν τους 10, είναι μονοψήφιος ο αριθμός. Ο λόγος είναι ότι το 91% του πληθυσμού άνω των 12 ετών είναι εμβολιασμένοι. Αυτή την εβδομάδα άνοιξε και η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών. Ο ιός δεν βρίσκει πατήματα να εξαπλωθεί, ξέρουμε ότι η προστασία είναι μεγάλη με τον εμβολιασμό» ανέφερε ο καθηγητής κ. Πρασσάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν υπάρχει σύνδεση των mRNA εμβολίων με τις θρομβώσεις, είναι κάτι το οποίο δεν ισχύει, και έγινε τόσος ντόρος».

«Κάθε νέο στέλεχος έχει κάποιες ιδιότητες, οι οποίες πρέπει να μας απασχολούν. Το πρώτο είναι, το πόσο πιο μεταδοτικό είναι σε σχέση με το υπάρχον, το δεύτερο είναι, πόσο διαφεύγει της προσοχής των εμβολιακών αντισωμάτων και το τρίτο είναι πόσο βαριά νόσηση προκαλεί» κατάληξε ο κ. Πρασάς.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ