Το χρονικό της ομηρίας στο σούπερ μάρκετ της Τρεμπ

Το χρονικό της ομηρίας στο σούπερ μάρκετ της Τρεμπ

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Κολόμπ με σύντομη συνέντευξη Τύπου, από την πόλη Τρεμπ, έδωσε κάποιες λεπτομέρειες για το πώς εξελίχθηκε η τρομοκρατική επίθεση στο σούπερ μάρκετ της πόλης. O τρομοκράτης, 26 ετών, γεννήθηκε το 1992 στο Μαρόκο. Ήταν γνωστός στις Αρχές για μικροπαραβάσεις και διακίνηση ναρκωτικών. «Τίποτε δεν έδειχνε ότι θα μπορούσε να […]

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Κολόμπ με σύντομη συνέντευξη Τύπου, από την πόλη Τρεμπ, έδωσε κάποιες λεπτομέρειες για το πώς εξελίχθηκε η τρομοκρατική επίθεση στο σούπερ μάρκετ της πόλης.

O τρομοκράτης, 26 ετών, γεννήθηκε το 1992 στο Μαρόκο. Ήταν γνωστός στις Αρχές για μικροπαραβάσεις και διακίνηση ναρκωτικών. «Τίποτε δεν έδειχνε ότι θα μπορούσε να περάσει σε τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε ο υπουργός. «Η αλλαγή ήταν ραγδαία και ενόσω ήταν υπό παρακολούθηση», πρόσθεσε.

Στο σουπερμάρκετ όπου ο τρομοκράτης κρατούσε τους ομήρους, ένας υψηλόβαθμος από τη χωροφυλακή της Καρκασόν πρότεινε να πάρει τη θέση ενός ομήρου, πράγμα που αποδέχτηκε ο δράστης. Ο χωροφύλακας άφησε στο τραπέζι ανοιχτό το τηλέφωνό του, ώστε οι συνάδελφοί του να μπορούν να ακούνε το τι γινόταν στο εσωτερικό του σούπερ μάρκετ. Έτσι στο άκουσμα ενός πυροβολισμού όρμησαν και σκότωσαν τον δράστη, παρότι το αρχικό πλάνο ήταν να τον συλλάβουν ζωντανό.

Ο χωροφύλακας που πήρε τη θέση του ομήρου τραυματίστηκε σοβαρά από τον πυροβολισμό, η δε πράξη του χαρακτηρίστηκε «ηρωική» από τον υπουργό.

Η τρελή πορεία του δολοφόνου ξεκίνησε νωρίς το πρωί στην Καρκασόν: πυροβόλησε τέσσερις αστυνομικούς την ώρα που επέστρεφαν από το γυμναστήριο. Ένα από τους αστυνομικούς τραυματίστηκε σοβαρά, αφού η σφαίρα διαπέρασε τον πνεύμονα, όχι μακριά από την καρδιά, θρυμματίζοντας τα πλευρά του, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες της αστυνομίας.

Ο δράστης τράπηκε στη συνέχεια σε φυγή με ένα αυτοκίνητο, αφού σκότωσε τον οδηγό και τραυμάτισε τον συνοδηγό, εξήγησε ο υπουργός. Φτάνοντας στη γειτονική Τρεμπ μπήκε στο σούπερ μάρκετ πυροβολώντας τους ανύποπτους υπαλλήλους και κρατώντας στη συνέχεια ομήρου τα υπόλοιπα άτομα.

Η παρέμβαση του χωροφύλακα συνέβαλε στο να δοθεί η τελική λύση.

SuperMarketUFrance

 


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ