«Νίπτει τας χείρας της» η αστυνομία του Λονδίνου για το χριστουγεννιάτικο πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ

«Νίπτει τας χείρας της» η αστυνομία του Λονδίνου για το χριστουγεννιάτικο πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ

Παρά την άφθονη «αλληλογραφία» που έλαβε για την υπόθεση αυτή, η αστυνομία ανέφερε ότι «λόγω έλλειψης αποδείξεων» δεν θα ξεκινήσει σε αυτό το στάδιο έρευνα τηρώντας την πολιτική της «να μην ερευνά αναδρομικά τις παραβιάσεις αυτών των κανόνων»

Η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι δεν θα ξεκινήσει έρευνα για το χριστουγεννιάτικο πάρτι που διοργανώθηκε πέρσι στην Ντάουνινγκ Στριτ, κατά παράβαση των μέτρων για την αντιμετώπιση της Covid-19, λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Παρά την άφθονη «αλληλογραφία» που έλαβε για την υπόθεση αυτή, η αστυνομία ανέφερε ότι «λόγω έλλειψης αποδείξεων» δεν θα ξεκινήσει σε αυτό το στάδιο έρευνα τηρώντας την πολιτική της «να μην ερευνά αναδρομικά τις παραβιάσεις αυτών των κανόνων».

Η «αλληλογραφία» και το βίντεο που δείχνει τους συμβούλους της Ντάουνινγκ Στριτ να αστειεύονται για το θέμα «δεν συνιστούν αποδείξεις παραβίασης των κανόνων», συνεχίζει η ανακοίνωση, υπενθυμίζοντας ότι έγιναν πολλές συγκεντρώσεις στην πρωθυπουργική κατοικία τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2020.

Ωστόσο, εάν συλλεχθούν αποδείξεις στο πλαίσιο της εσωτερικής έρευνας που διέταξε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, θα σταλούν στην αστυνομία «για να ληφθούν υπόψη».

Νωρίτερα, ο Μπόρις Τζόνσον ζήτησε συγγνώμη ενώπιον του κοινοβουλίου ενώ η σύμβουλός του, η Αλέγκρα Στράτον, υπέβαλε την παραίτησή της

Το επίμαχο βίντεο

Τα πλάνα που διέρρευσαν στο ITV News δείχνουν αξιωματούχους της Ντάουνινγκ Στριτ να γελάνε με την ιδέα ότι θα έπρεπε να εξηγήσουν στα ΜΜΕ ένα πάρτι που έκαναν πέρυσι τον Δεκέμβριο αν αυτό μαθευόταν –τότε όμως απαγορεύονταν οι συναθροίσεις λόγω Covid-19 και οι Βρετανοί είχαν διαταχθεί να κάνουν Χριστούγεννα σχεδόν μόνοι, κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Το βίντεο το οποίο περιήλθε στην κατοχή του ITV News δείχνει την Αλέγκρα Στράτον, τότε εκπρόσωπο Τύπου του Τζόνσον, να κάνει πρόβα τις απαντήσεις που θα έδινε σε μια συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου του 2020, αν έπρεπε να εξηγήσει ένα πάρτι στην επίσημη πρωθυπουργική κατοικία.

Στο βίντεο εμφανίζεται και ο Εντ Oλντφιλντ, ειδικός σύμβουλος του βρετανού πρωθυπουργού, καθώς και ακόμη ένας συνεργάτης τους.

Η Στράτον γελώντας λέει: «Το “φανταστικό” πάρτι ήταν μια επαγγελματική συνάντηση, δεν τηρούνταν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης».

Την εποχή εκείνη στο Λονδίνο ίσχυαν αυστηροί περιορισμοί λόγω της υγειονομικής κρίσης και απαγορεύονταν οι συναθροίσεις περισσότερων από δύο ατόμων σε εσωτερικούς χώρους.

Στο βίντεο η Στράτον απαντά γελώντας σε ερωτήσεις συναδέλφων της που υποδύονται τους δημοσιογράφους. Ο Ολντφινλτ τη ρωτά σχετικά με τις αναφορές για ένα πάρτι που πραγματοποιήθηκε στη Ντάουνινγκ Στριτ «την Παρασκευή το βράδυ». Η Στράτον τού απαντά: «Πήγα σπίτι μου…».

«Ο πρωθυπουργός θα ενέκρινε τη διοργάνωση ενός χριστουγεννιάτικου πάρτι;», συνεχίζει ο Ολντφιλντ, με τη Στράτον να τον ρωτά: «Ποια είναι η απάντηση;».

Ενας άλλος σύμβουλος του Τζόνσον ακούγεται να λέει: «Δεν ήταν πάρτι, ήπιαμε κρασί και φάγαμε τυρί», κάνοντας τη Στράτον να γελάσει και να αναρωτηθεί: «Το κρασί και το τυρί επιτρέπονται;».

Η Ντάουνινγκ Στριτ απέρριψε το βίντεο τονίζοντας ότι «δεν πραγματοποιήθηκε χριστουγεννιάτικη γιορτή. Οι κανόνες για την Covid-19 ακολουθούνται πάντα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ