Χριστούγεννα στο νοσοκομείο – Δεν εγκαταλείπουν τους ασθενείς τους οι υγειονομικοί

Χριστούγεννα στο νοσοκομείο – Δεν εγκαταλείπουν τους ασθενείς τους οι υγειονομικοί

Οι γιατροί, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, υπερβάλλουν εαυτούς.

Γυναικολόγοι εξακολουθούν να στέλνουν στον θάνατο έγκυες αφού τους αποτρέπουν από το να εμβολιαστούν. Παρά τις επίσημες διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια του εμβολίου, η επιλογή τους να μην εμβολιάζονται θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των ίδιων και των εμβρύων.

Τρεις ανεμβολίαστες έγκυες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Αττικόν. Οι γιατροί διασωλήνωσαν γυναίκα που κυοφορούσε ενώ λίγο νωρίτερα πήραν το μωρό πρόωρα. Παρόμοια εικόνα και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας.

Στις αρχές του μήνα σοκ προκαλέσετε στο πανελλήνιο ο θάνατος της Παρθένας Κουτμερίδου. Και όμως σύμφωνα με στοιχεία, ένα μεγάλο ποσοστό γυναικολόγων ξεκάθαρα δεν προτρέπει τις έγκυες να εμβολιαστούν.

Η Ελληνική Εταιρεία Οικογενειακού Προγραμματισμού, Αντισύλληψης και Αναπαραγωγικής Υγείας και το Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ δημιούργησαν τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης για τις έγκυες και τον εμβολιασμό, όπου γυναικολόγοι ενημερώνουν και απαντούν καθημερινά στις γυναίκες που δίνουν ζωή μέσα στην πανδημία.

Χριστούγεννα στο νοσοκομείο

Και αυτά τα Χριστούγεννα η Λαμπρινή Σκορδά, διευθύντρια της Γ’ παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, δε θα είναι με την οικογένειά της. Θα είναι κοντά στους ασθενείς της, στους ανθρώπους που παλεύουν με τον φονικό ιό.

«Αγχωθήκαμε, κουραστήκαμε, είχαμε μεγάλη ανησυχία τον πρώτο καιρό αλλά πρέπει να πούμε στον κόσμο να έχει εμπιστοσύνη στους γιατρούς, να έχουν πίστη ότι αυτά που τους λένε είναι σωστά».

«Γιατρέ βγάλε τη μάσκα»

«Έχουμε δεθεί με ασθενείς που τα κατάφεραν, επιστρέφουν σπίτι και εμένα αυτό που μου έχουν ζητήσει είναι ‘γιατρέ βγάλε τη μάσκα να δω το πρόσωπό σου, να δω με ποιον άνθρωπο συνδέθηκα’», συμπληρώνει.

Οι γιατροί, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, υπερβάλλουν εαυτούς. Είναι ο μοναδικός σύνδεσμος των ασθενών με τους συγγενείς τους και είναι οι μόνοι άνθρωποι που κρατούν το χέρι τους.

Δε ζητούν χειροκρότημα. Ζητούν εμπιστοσύνη για να κάνουν με αξιοπρέπεια το λειτούργημά τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ