Δεκάδες αιτήματα αποφυλάκισης από Χρυσαυγίτες – Μεταξύ αυτών και πρώην βουλευτές

Δεκάδες αιτήματα αποφυλάκισης από Χρυσαυγίτες – Μεταξύ αυτών και πρώην βουλευτές

Συνολικά 35 αιτήματα αποφυλάκισης έχουν δεχθεί οι Αρχές από καταδικασθέντες για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής.

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών έχει λάβει συνολικά 35 αιτήματα αποφυλάκισης από 19 καταδικασθέντες για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής. Μεταξύ αυτών, οι επτά είναι πρώην βουλευτές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Real News, το δικαστήριο έχει κάνει αποδεκτά τα τέσσερα εξ αυτών, ενώ οι περισσότεροι καταδικασθέντες αιτούνται αποφυλάκιση για λόγους υγείας των ιδίων ή οικονομικά προβλήματα μελών της οικογενείας τους, λόγω της απουσίας τους από τα σπίτια τους.

Το επόμενο διάστημα κρίνεται πως θα υπάρξει «μπαράζ» αποφυλακίσεων καθώς –πλην της ηγετικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης και των καταδικασμένων για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα– έχουν λάβει ποινές που δεν ξεπερνούν τα επτά χρόνια.

Όσον αφορά στους καταδικασθέντες πρώην βουλευτές, αίτημα αποφυλάκισης έχουν καταθέσει: Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Αντώνης Γρέγος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Μιχάλης Αρβανίτης, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Νίκος Μίχος και Γιάννης Λαγός.

Μιχάλης Αρβανίτης και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος έχουν αφεθεί ελεύθεροι από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ προσφάτως έγινε το ίδιο με τον Νίκο Μίχο.
Ελεύθερο, όμως, είναι και το μέλος της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας, Γιώργος Τσακανίκας.

Πηγή: sputniknews.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ