ΠΟΕΔΗΝ: Διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ ο Βασίλης Μποτίνος – Οι καταγγελίες για το Γενικό της Νίκαιας

ΠΟΕΔΗΝ: Διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ ο Βασίλης Μποτίνος – Οι καταγγελίες για το Γενικό της Νίκαιας

Η ΠΟΕΔΗΝ, μέσω του προέδρου της, καταγγέλλει ότι ο θρύλος του Ολυμπιακού δεν έχει μπει σε ΜΕΘ λόγω έλλειψης κλινών.

Σε οριακή κατάσταση είναι το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, αφού υπάρχουν ασθενείς με κοροναϊό, οι οποίοι είναι διασωληνωμένοι εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας παρά τη δωρεά του Βαγγέλη Μαρινάκη και άλλων επιχειρηματιών για να δημιουργηθούν 20 ΜΕΘ.

Ένας από τους ασθενείς που νοσηλεύεται εκτός ΜΕΘ είναι και ο Βασίλης Μποτίνος, παλαίμαχος του Ολυμπιακού, σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο, πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ.

Η καταγγελία του Μιχάλη Γιαννάκου

«Διασωληνώθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βασίλης Μποτίνος με κοροναϊό στο Νοσοκομείο Νίκαιας. Μόνο που δεν μας λένε ότι το Νοσοκομείο Νίκαιας δεν διαθέτει ΜΕΘ κοροναϊού. Έτσι είναι διασωληνωμένος σε κλινική κοροναϊού, ευρισκόμενος σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ τρεις ημέρες. Μαζί με άλλους 10 διασωληνωμένους που βρίσκονται στη Νίκαια οι περισσότεροι επί πολλές ημέρες.

Η ειρωνεία της τύχης είναι ότι ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού και άλλοι επιχειρηματίες δώρισαν 20 κλίνες ΜΕΘ στην αρχή της πανδημίας στο Νοσοκομείο Νίκαιας ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο, να μην υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ, αλλά δυστυχώς υπάρχουν πολλοί κάθε ημέρα. Οι συγκεκριμένες 20 κλίνες ΜΕΘ στη Νίκαια δεν λειτούργησαν ποτέ για περιστατικά κοροναϊού, λόγω χωροταξικών προβλημάτων. Λειτουργούν για διασωληνωμένα γενικά περιστατικά.

Στο Νοσοκομείο της Νίκαιας από την αρχή της πανδημίας πέθαναν από κοροναϊό 400 ασθενείς. Να μας πουν πόσοι από τους θανόντες ήταν διασωληνωμενοι στις κλινικές σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ και τους πρόλαβε ο θάνατος;».

Αντίστοιχη καταγγελία και για τη Θεσσαλονίκη

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, αντίστοιχη καταγγελία είχε κάνει πριν μερικές μέρες και ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου.

Ο καθηγητής έφερε ως παράδειγμα την 18κλινη ΜΕΘ στο «Παπανικολάου» που έγινε με δωρεά και ακόμα δεν έχει στελεχωθεί.

«Από τις 10 θέσεις που χρειάζονται 5 αποδέχθηκαν τον διορισμό τους. Το υπουργείο Υγείας κωλυσιεργεί και ακόμα δεν έχουν έρθει οι διορισμοί για τους άλλους πέντε γιατρούς που είναι απολύτως απαραίτητοι για τη λειτουργία της μονάδας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ