Χανιά: Θα οριστεί δικαστικός συμπαραστάτης για τον 19χρονο που είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά

Χανιά: Θα οριστεί δικαστικός συμπαραστάτης για τον 19χρονο που είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά

Για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης του 19χρονου στα Χανιά έχουν προφυλακιστεί 4 άτομα, ο πατέρας του νεαρού, ένας φίλος του και δύο ιερείς.

Νέος δικαστικός συμπαραστάτης ορίστηκε για τον 19χρονο που φέρεται να έπεσε θύμα κακοποιητικών συμπεριφορών και βιασμού από άτομα του οικογενειακού και κοινωνικού περιβάλλοντός του σε χωριό του Πλατανιά στα Χανιά όταν ακόμα αυτός ήταν ανήλικος.

Όπως αναφέρουν τα «Χανιώτικα Νέα» σήμερα φιλοξενείται σε δομή πρόνοιας των Χανίων, ενώ η υπόθεση αναμένεται να προχωρήσει δικαστικά το επόμενο διάστημα.

Πάσχει από νοητική στέρηση

Στο μεταξύ τον ρόλο του δικαστικού συμπαραστάτη έχει προσωρινά αναλάβει η διοίκηση του ιδρύματος που φιλοξενεί το παιδί, το οποίο οποίο πάσχει από νοητική στέρηση.

Στο πλαίσιο αυτό, το ίδρυμα, όπως ανέφερε η Διοίκησή του με την οποία μίλησαν τα «Χανιώτικα Νέα», έχει περιορίσει τις επαφές με πρόσωπα που επιθυμούν να επικοινωνήσουν με το παιδί, καθώς η συγκεκριμένη δικαστική υπόθεση βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη.

Πάντως, η στάση αυτή της Διοίκησης έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε ανθρώπους από τον κύκλο του 19χρονου που θέλουν να έρχονται σε επαφή με αυτόν.

Σε κάθε περίπτωση, η Διοίκηση του Παραρτήματος Παιδιών και Νέων Χανίων, τόνισε ότι επιθυμία της προνοιακής δομής είναι να οριστεί από το δικαστήριο νέος δικαστικός συμπαραστάτης για τον 19χρονο.

Να υπογραμμίσουμε ότι ο πατέρας του 19χρονου και ένας φίλος του έχουν προφυλακιστεί με τις κατηγορίες της κακομεταχείρισης και του βιασμού αντίστοιχα, ενώ για την ίδια υπόθεση έχουν προφυλακιστεί και δύο ιερείς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ