Αυτός είναι ο φερόμενος δολοφόνος του Άλκη: Γνωστός των Αρχών ο 23χρονος, τον αναγνώρισε ο φίλος του θύματος

Αυτός είναι ο φερόμενος δολοφόνος του Άλκη: Γνωστός των Αρχών ο 23χρονος, τον αναγνώρισε ο φίλος του θύματος

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο φερόμενος ως δράστης της άγριας δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, τα ξημερώματα της Τρίτης στο Χαριλάου της Θεσσαλονίκης. Τον αναγνώρισε ο ένας φίλος του θύματος, αλβανικής καταγωγής και γνωστός στις Αρχές από το 2019.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη. Όπως πληροφορηθήκατε πριν από λίγο, ο ένας εκ των δραστών βρίσκεται ήδη στα χέρια της αστυνομίας. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από τη Θεσσαλονίκη, ο φερόμενος δολοφόνος του Άλκη Καμπάνου είναι 23 ετών, αλβανικής καταγωγής που διαμένει στη Θεσσαλονίκη με προσωρινή άδεια παραμονής στην Ελλάδα.

Η σύλληψη του φερόμενου δολοφόνου του Άλκη Καμπάνου, μια πράξη φρίκης που έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα, έγινε την ώρα που η οικογένεια του άτυχου 19χρονου αποχαιρετά για πάντα τον φοιτητή. Η κηδεία του Άλκη έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης στη Βέροια.

Οι αστυνομικές αρχές είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών της δολοφονικής επίθεσης που σύμφωνα με πληροφορίες συμμετείχαν δέκα άτομα. Οι αρχές είχαν στα χέρια τους το δρεπάνι με το οποίο ένας από τους δράστες μαχαίρωσε τον Άλκη, το οποίο βρέθηκε λίγα μέτρα μακριά από το σημείο του εγκλήματος, πεταμένο στο δρόμο, πλάι σε απορρίμματα. Το δρεπάνι εντοπίστηκε αρχικά από περίοικους, οι οποίοι ακολούθως ειδοποίησαν την Ελληνική Αστυνομία.

Από αργά χθες το απόγευμα η ΕΛΑΣ έδειχνε βέβαιη ότι ήταν θέμα χρόνου να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο δράστης. Ο δολοφόνος είχε αφήσει πίσω του πληθώρα στοιχείων και οι αρχές είχαν μαζέψει σημαντικό υλικό από τις κάμερες που βρίσκονταν κοντά στο σημείο της επίθεσης.

Ο 23χρονος αναμένεται να οδηγηθεί αύριο, Πέμπτη, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη και των υπολοίπων, ενώ υπήρξε έφοδος και στον κεντρικό σύνδεσμο της Θύρας 4.

Τον αναγνώρισαν οι φίλοι του Άλκη

Τον 23χρονο αναγνώρισε ένας από τους φίλους του Άλκη. Οι αρχές θεωρούν ότι αυτός είναι ο άνθρωπος που επιτέθηκε με το μικρό αυτοσχέδιο δρεπάνι στον 19χρονο, κόβοντάς του την μηριαία αρτηρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο 23χρονος, που είχε άδεια παραμονής, ήταν γνωστός στις αρχές, από το 2019 είχε εμπλακει και σε άλλη επίθεση και μάλιστα εκκρεμούσε βάρος του δίκη.

Το μήνυμα του Θεοδωρικάκου

Στο μεταξύ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με ανάρτησή του στα social media, ενημέρωσε πως επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στον οποίον γνωστοποίησε ότι ο δράστης της στυγερής δολοφονίας συνελήφθη κοντά στο γήπεδο Χαριλάου του Άρη Θεσσαλονίκης. «Η Ελληνική Αστυνομία και σε αυτή την περίπτωση πράττει το καθήκον της» γνωστοποιεί ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σε επόμενη δημοσίευση ο κ. Θεοδωρικάκος εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Άλκη, που τόσο άδικα και πρόωρα έφυγε από τη ζωή. «Ξέρω ότι αυτό δεν απαλύνει τον πόνο των αγαπημένων του προσώπων. Τουλάχιστον, θα αποδοθεί δικαιοσύνη», γράφει χαρακτηριστικά.

Οργανωμένες ομάδες

Για οργανωμένες ομάδες που έχουν βάλει συγκεκριμένους στόχους στη Θεσσαλονίκη και δρουν βάση συστήματος έκανε λόγο ο αστυνομικός συνδικαλιστής Χρήστος Συμεωνίδης, με αφορμή τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου Άλκη.

«Μιλάμε για οργανωμένες ομάδες και πάρα πολλούς στόχους. Από κτίρια, μέχρι ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί και ήδη έχουμε αποφύγει με το συντονισμό και το έργο μας πολλά πάρεργα. Προσπαθούμε να τα προλάβουμε όλα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Συμεωνίδης, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

«Τα μέλη αυτών των ομάδων παρακολουθούν τα τεκταινόμενα και λειτουργούν βάση πλάνου και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με την Αστυνόμευση. Για παράδειγμα, σχετικά με την οπαδική βία, καθημερινά παρακολουθούμε τους οργανωμένους συνδέσμους, στην πόλη υπάρχουν 6-7 μεγάλοι σύνδεσμοι. Δεν μπορείς να βρίσκεσαι εκεί 24 ωρες το 24ωρο. Παρακολουθούμε, συλλέγουμε πληροφορίες, αλλά βλέπετε ότι ακόμα και στο περιστατικό του 19ρονου, ο ίδιος δεν είχε καμία σχέση με αυτά (τα οπαδικά)».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ