ΗΠΑ: Η Ρωσία σχεδιάζει να δείξει βίντεο με ψεύτικη επίθεση στο έδαφός της, ως πρόσχημα για να εισβάλει στην Ουκρανία

ΗΠΑ: Η Ρωσία σχεδιάζει να δείξει βίντεο με ψεύτικη επίθεση στο έδαφός της, ως πρόσχημα για να εισβάλει στην Ουκρανία

Πρόκειται για σαφή και σοκαριστική απόδειξη της απρόκλητης επιθετικότητας της Ρωσίας και της υπόγειας δραστηριότητάς της, δήλωσε η ΥΠΕΞ της Βρετανίας Λιζ Τρας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν ότι έχουν αποδείξεις ότι η Μόσχα σκοπεύει να βιντεοσκοπήσει μια ψεύτικη επίθεση της Ουκρανίας εναντίον της Ρωσίας, προκειμένου να χρησιμοποιήσει το υλικό αυτό ως πρόσχημα για να εισβάλει στη γειτονική της χώρα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.

«Πιστεύουμε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να γυρίσει ένα πολύ βίαιο προπαγανδιστικό βίντεο, που θα έδειχνε πτώματα και ηθοποιούς να παίζουν τον ρόλο των πενθούντων, καθώς και εικόνες από χώρους που καταστράφηκαν από ουκρανικά και δυτικά στρατιωτικά μέσα», είπε ο Κίρμπι κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Λιζ Τρας ήταν η πρώτη που αντέδρασε, σχολιάζοντας ότι οι πληροφορίες των ΗΠΑ περί του ρωσικού σχεδίου κατασκευής ενός προσχήματος για να εισβάλει η Ρωσία στην Ουκρανία είναι μια σοκαριστική απόδειξη για την επιθετικότητα της Μόσχας.

«Πρόκειται για σαφή και σοκαριστική απόδειξη της απρόκλητης επιθετικότητας της Ρωσίας και της υπόγειας δραστηριότητάς της για την αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας. Αυτή η επιθετική πρόθεση απέναντι σε ένα κυρίαρχο, δημοκρατικό κράτος είναι απολύτως απαράδεκτη και την καταδικάζουμε με τον εντονότερο τρόπο», ανέφερε στο Twitter η επικεφαλής του Φόρεϊν  Όφις.

Νωρίτερα, Αμερικανοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών ανέφεραν ότι η Ρωσία σχεδιάζει να «κατασκευάσει» ένα πρόσχημα για να εισβάλει στην Ουκρανία, πιθανότατα γυρίζοντας προπαγανδιστικά βίντεο που θα έδειχναν ψεύτικες επιθέσεις εναντίον της.

Η Ρωσία εξετάζει διάφορες επιλογές που θα της παρείχαν μια δικαιολογία για την εισβολή, πρόσθεσε. Η μία είναι αυτό το κατασκευασμένο βίντεο που θα δείχνει το αποτέλεσμα μιας έκρηξης και στρατιωτικό εξοπλισμό που θα φαίνεται ότι ανήκει στην Ουκρανία ή σε κάποια συμμαχική της χώρα. «Το βίντεο θα μεταδοθεί για να υπογραμμιστεί η απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας και να υποστηριχθούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις. Αυτό το βίντεο, εφόσον δοθεί στη δημοσιότητα, θα μπορούσε να δώσει στον Πούτιν τη σπίθα που χρειάζεται για να ξεκινήσει και να δικαιολογήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Ουκρανίας», ανέφερε ένας αξιωματούχος.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις είπε ότι το υπουργείο δημοσιοποιεί αυτές τις πληροφορίες για να εκθέσει το εύρος των αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Ρωσίας απέναντι στην Ουκρανία και να την εμποδίσει να συνεχίσει αυτήν την επικίνδυνη εκστρατεία.

«Δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι αυτός είναι ο δρόμος που θα ακολουθήσει (η Ρωσία), αλλά ξέρουμε ότι είναι μια υπό εξέταση επιλογή» ανέφερε ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζόναθαν Φάινερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC. Η ταινία «θα περιλάμβανε ηθοποιούς που θα θρηνούσαν για εκείνους που σκοτώθηκαν σε ένα γεγονός που (η Ρωσία) θα είχε δημιουργήσει από μόνη της καθώς και πτώματα, υποτίθεται εκείνων που σκοτώθηκαν», πρόσθεσε.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ