Καλάβρυτα: Εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους και οι τρεις αγνοούμενοι ορειβάτες

Καλάβρυτα: Εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους και οι τρεις αγνοούμενοι ορειβάτες

Σε εξέλιξη η επιχείρηση μεταφοράς τους

Επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι, καθώς οι τρεις ορειβάτες που αγνοούνταν από χθες το βράδυ στα Καλάβρυτα εντοπίστηκαν τελικά χωρίς τις αισθήσεις τους. Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη επιχείρηση μεταφοράς τους από την πυροσβεστική και την εθνική ομάδα διάσωσης.

Η περιοχή, Ύδατα Στυγός, όπου εντοπίστηκαν είναι στην κορυφή του βουνού, όπου οι τρεις είχαν πάει για αναρρίχηση πάγου. Τα σωστικά συνεργεία θα χρειαστούν τέσσερις ώρες για να τους μεταφέρουν στα Καλάβρυτα.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει νωρίτερα γνωστά είχαν βρεθεί μπουφάν, κράνος, σακίδιο και αντικείμενα που εξετάζεται αν ανήκουν στους τρεις αναρριχητές που χάθηκαν στο σημείο από χθες το βράδυ.

Ανακοίνωση σχετικά με την εξέλιξη της έρευνας εξέδωσε νωρίτερα το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, κάνοντας λόγω για χιονοστιβάδα η οποία «πιθανότατα παρέσυρε τους αναρριχητές στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν την επιθυμητή διαδρομή».

Έμπειροι ορειβάτες

Χθες σήμανε συναγερμός στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων και στις αρμόδιες υπηρεσίες αφού από το βράδυ του Σαββάτου αγνοούνται οι τρεις ορειβάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanews.com, οι τρεις άντρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών κάτοικοι Πάτρας, έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία ανέβηκαν στο Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από την Στύγα που εθεάθησαν τελευταία φορά θα πήγαιναν προς την περιοχή της «μαυρολίμνης».

Σύμφωνα με το korinthos.tv, ο ένας εκ των τριών ήταν ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ στην Κορινθία

Το Χιονοδρομικό Κέντρο αναζήτησε τους δύο άντρες αφού είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ του Κέντρου, αλλά τα συνεχή τηλεφωνήματα προς το κινητό που είχαν δώσει, χτυπούσε χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ