«ΣΟΚ» με λουκέτο σε πασίγνωστη εταιρία delivery στην Ελλάδα – Έκτακτη ανακοίνωση

«ΣΟΚ» με λουκέτο σε πασίγνωστη εταιρία delivery στην Ελλάδα – Έκτακτη ανακοίνωση

Σάλος έχει προκληθεί από το λουκέτο που μπήκε σε πασίγνωστη εταιρία που δραστηριοποιείται με το ντελίβερι στη χώρα μας.

Ένα αναπάντεχο κλείσιμο συνέβη στον κλάδο του delivery στην Ελλάδα, με την γνωστή εταιρία rocket να σταματάει τη λειτουργία της.

Σε αδιέξοδο πάρα πολλοί εργαζόμενοι που αναμένεται να απευθυνθούν στο Υπουργείο Εργασίας.

Rocket: Όλο το background του κλεισίματος

Σε ξαφνική διακοπή της δραστηριότητάς της στην Ελλάδα προχωράει σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες η ουκρανική εταιρεία διανομών, Rocket Delivery.

Η γνωστή εταιρεία ανακοίνωσε χθες αιφνιδίως στους συνεργάτες της στην ελληνική αγορά ότι διακόπτει τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα μέχρι νεοτέρας χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.

Στο email που απέστειλε μάλιστα η εταιρεία ανέφερε ότι εάν υπάρχει κάποιο υπόλοιπο – οικονομική εκκρεμότητα με προμηθευτές της θα έπρεπε να ενημερώσουν, ούτως ώστε να προβεί σε εξόφλησή του.

Ενδείξεις ότι τα δεδομένα δεν εξελίσσονταν ομαλά υπήρχαν κατά τον τελευταίο ένα μήνα, καθώς σύμφωνα με συνεργάτη της Rocket ο οποίος μίλησε στο capital.gr, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας από πλευράς του με τα κεντρικά της Rocket, τα οποία βρίσκονται στην Πολωνία, κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό ή η ανταπόκριση από την άλλη πλευρά ερχόταν συνήθως με σημαντική καθυστέρηση.

Ποια η δραστηριοποίηση της εταιρίας στην Ελλάδα

Η άφιξη της Rocket στην Ελλάδα είχε γίνει γνωστή τον Ιούλιο του 2021, η οποία εκτός από τη χώρα μας είχε ανακοινώσει ότι ξεκινάει να δραστηριοποιείται στην Ολλανδία και στην Κύπρο.

Στην Ελλάδα το εγχείρημα είχε αναλάβει να τρέξει η θυγατρική Ρόκετ Ντελίβερι Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, που έχει συσταθεί από τις 25 Μαΐου 2021, με έδρα της εταιρείας την Αγία Παρασκευή Αττικής.

Μάλιστα εκτός από τη δραστηριότητά της στον τομέα της διανομής αγαθών, είχε ανακοινώσει ταυτόχρονα και την πρόθεσή της να μπει στη διανομή των προϊόντων σούπερ μάρκετ όπως ήδη έχουν πράξει οι ανταγωνιστές της efood και Wolt. Ωστόσο τα δεδομένα φαίνεται πως εξελίσσονται διαφορετικά από το αρχικά αναμενόμενο.

Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε την δραστηριότητά της το 2018 έως και σήμερα η Rocket ανέπτυξε δραστηριότητα σε 40 πόλεις και 8 χώρες (Ολλανδία, Κύπρος, Ελλάδα, Πορτογαλία, Γαλλία, Ισπανία, Ουγγαρία και Ουκρανία).

Το 2020, η Rocket εντάχθηκε στη λίστα των TOP-10 εφαρμογών παράδοσης φαγητού που έχουν ληφθεί στην Ευρώπη (δεδομένα από το Sensor Tower) και συμπεριλήφθηκε στο TOP-30 με τις νεοφυείς επιχειρήσεις της Ουκρανίας από το Forbes.

Καταφεύγουν στο Υπουργείο οι διανομείς

Αν και οι προοπτικές που είχε ήταν εξαιρετικές, καθώς είχε αναπτύξει δραστηριότητα σε 40 πόλεις και 8 χώρες, όντας στην λίστα των TOP-10 εφαρμογών παράδοσης φαγητού που έχουν ληφθεί στην Ευρώπη, η εταιρία βάζει λουκέτο στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα δεκάδες διανομείς να βρίσκονται στον δρόμο.

Για το λόγο αυτό μάλιστα, υπήρχε η πληροφορία οτι την Πέμπτη εκπρόσωποι των εργαζομένων θα έχουν συνάντηση με το Υπουργείο Εργασίας.

Τι παραγγέλνουν οι Έλληνες

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την έρευνα της Rocket, οι Έλληνες καταναλώνουν σε καθημερινή βάση:

1. Καφές: Το 15% όλων των παραγγελιών στη Rocket αφορά τον καφέ, με τον κρύο (ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες) να είναι η κορυφαία επιλογή. Βέβαια, δεν προκαλεί καμία έκπληξη πως οι Έλληνες λατρεύουν τον καφέ. Ο freddo espresso είναι ο βασιλιάς των καφέδων, αλλά και ο ζεστός καπουτσίνο είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους λάτρεις του καφέ.

2. Σουβλάκι: Μπορεί να μην είναι η νούμερο ένα επιλογή με διαφορά όπως κάποτε, αλλά οι Έλληνες δεν βαριούνται ποτέ ένα καλό σουβλάκι. Σταθερή αξία ανάμεσα στις επιλογές των Ελλήνων, το σουβλάκι παραμένει υψηλά στις προτιμήσεις τους, με το 13% των παραγγελιών της Rocket να προέρχονται από αυτό.

3. Υγιεινό φαγητό: Οι επιλογές ελαφριών γευμάτων είναι πιο δημοφιλείς στους Έλληνες από ό, τι θα περίμενε κανείς, καθώς τα veggie wraps, οι σαλάτες, τα μπολ κινόα και οι σούπες αντιστοιχούν στο 16% των καθημερινών παραγγελιών. Οι υγιεινές διατροφικές συνήθειες αποτελούν πλέον τάση ανάμεσα στους Έλληνες, ειδικά στα αστικά κέντρα στα οποία οι άνθρωποι αναζητούν πιο ποιοτική τροφή που θα τους δώσει ενέργειά για τις ανάγκες μιας απαιτητικής ημέρας. Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα της Pulse RC για λογαριασμό του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αττικής, το 53% των Ελλήνων καταναλωτών ψωνίζουν περισσότερο με βασικό γνώμονα την υγεία τους.

4. Burgers και πίτσα: Έχοντας παγιωθεί ως διαχρονικά αγαπημένες επιλογές, τα burgers και η πίτσα παραμένουν σταθερά υψηλά στην προτίμηση για τους περισσότερους καταναλωτές καταλαμβάνοντας το 20% των παραγγελιών.

5. Γλυκά: Φαίνεται πως η επιθυμία για κάτι γλυκό έρχεται γύρω στις 4 μ.μ. για τους Έλληνες, ενώ παίρνουν τον απογευματινό τους καφέ και η πρώτη σκέψη που περνάει από το κεφάλι τους είναι η εξής: ντόνατς. Πράγματι, το 13% των παραγγελιών της Rocket αφορούν τα γλυκά.

6. Μαγειρευτά: Το παστίτσιο, ο μουσακάς, τα γεμιστά και όλες οι κλασικές συνταγές της ελληνικής κουζίνας εξακολουθούν να λατρεύονται από τους Έλληνες, καταλαμβάνοντας το 8% των παραγγελιών της Rocket.

7. Διεθνής κουζίνα: Η ασιατική κουζίνα αντιπροσωπεύει το 7%, της Μέσης Ανατολής το 5% και η μεξικανική το 3% των παραγγελιών της Rocket.

Πηγή: newsme.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ