Πόλεμος στην Ουκρανία: Κι άλλοι νεκροί Έλληνες ομογενείς στην Ανατολική Ουκρανία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κι άλλοι νεκροί Έλληνες ομογενείς στην Ανατολική Ουκρανία

Ανεβαίνει ο τραγικός απολογισμός νεκρών Ελλήνων στην Ανατολική Ουκρανία

Στους έξι ανέρχονται πλέον οι Έλληνες ομογενείς οι οποίοι έχουν πέσει νεκροί στην ανατολική Ουκρανία ύστερα από βομβαρδισμούς σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε πριν λίγη ώρα η τηλεόραση του Ant1.

Οι άμαχοι έχασαν τη ζωή τους στο χωριό Μπουχάς, βόρεια της Μαριούπολης ενώ δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί εάν σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς ή από πυρά.

Υπάρχουν ακόμα έξι τραυματίες ανάμεσά τους ένα παιδί

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι είχαν σκοτωθεί δύο Έλληνες στο χωριό Σαρτανά κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών. Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση από το ελληνικό ΥΠΕΞ, σύμφωνα με την οποία ρωσικός αεροπορικός βομβαρδισμός είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών και τον τραυματισμό έξι στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά στην Ανατολική Ουκρανία

«Η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

«Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο γενικός γραμματέας, Θεμιστοκλής Δεμίρης, πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο υπουργείο Εξωτερικών», υπογραμμίζεται.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ’επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της ελληνικής ομογένειας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ